Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Neznalica
    17. Rujan 2016. 20:05

Ivcy1306 jesu tvoja kolina FreeOn. Prije 2 mjeseca smo mi kupili u Bubamari (tad bili na akciji) za 2300 kolica 3u1. Ima zimsku i kišnu navlaku, košaru za stvari, te se dijelovi mijenjaju bez problema i jako su lagana. 

Pošto nije bilo ručka, imali smo raniju večeru i mm je radio punjene lignje s povrćem,,,odlično mu je ispalo. Još sad pušem i naravno ležim :)  Odmaram i skupljam energiju za suđe oprati. Još uvijek je taj dio moj...(nemamo mjesta za perilicu suđa  )

croatina
    18. Rujan 2016. 02:23

E kako volim te vikende kad me nema pol dana, a ono pol stranice ste ispisale :P
    Mi upravo kumove ispratili :D
    Taman nešto dogovarali za pijanku kad rodim i to..malo mi je i žao kaj ću to propustit xD ..imam neodoljivu želju ponovo probat alkohol, a da nije u kolaču hahah

Ajme ja sutra pašticadu radim :D veselim se ko malo dijete
    Kumovima smo fritule napravili s nutellom..božanstveno su ispale ❤❤❤

Idemo mi kupit aspirator u bubamaru..kao na akciji je...a nigdje ne piše kako funkcionira..dođemo tamo, a to onaj usni..ajme fuj..reko hvala hahah..žena sva u bedu, neugodno joj bilo..kaže a kad to na slici sve super izgleda, a uživo koma..kaže mm možda bi i ja na slici bolje izgledao onda ahahah..tak da i dalje tražimo neki povoljni na ba(k)terije :D

Sheena
    18. Rujan 2016. 02:54

Cure evo mene :)
    Hvala svima na cestitkama, stvarno je poseban osjecaj imati ga s druge strane ;) 
    Evo da vam prepricam svoj  porod detaljnije:
    Znaci znate da sam bila narucena za indukciju za dan termina dan prije i da su mi tu noc srecom poceli prirodni trudovi..i dosli mi na sd u vrijeme kad sam bila narucena, u pol7 ujutro, pozvonimo u radaonu, kad ono vec sam 6.koja ceka za indukciju taj dan. Guzva i kaos. Cekam s tim trudovima u hodniku sat vremena i pozovu unutra. Prvo ctg i podaci, objasnjavam da je krenulo ipak prirodno, dr vaginalno pregleda, 3prsta, brzinski izbusi vodenjak, svi okolo hodaju, kaos i cudno sve. Zatim klistir - fuj. Nakon toga sam u predradaoni dobila krevet i lezala i trpila trudove i probala dogovoriti epiduralnu. Kratko se otusirala - super. U 11 otvorena 4prsta. Poslali me u boks i iza 12 dali epiduralnu - balzenstvo, nista nisam osjecala pod njom. Tad dozvolili mm da dode do mene. Kad je popustila epi pocelo me boljeti opet jako pa su mi dodali drugu dozu. Oko pol3 i dalje otvorena 4prsta, odlucili me spojiti na drip. Popustila epi, bol od dripa cudna jako. Oko 16:45h otvorena 6 prsta, daju mi 3.dozu epi i pojacavaju drip. Pod epi ne osjecam bas nikakvu bol, savrseno. Iza 5 imam cudan osjecaj da beba klizi van, govorim to sestri, ona mi se smije da nejde to tako. Dodu doktori i ne pogledaju me nego isto govore da se to samo on spusta u porodajni kanal pa mi se cini. 5min kasnije salju muza van jer u sobi do pripremaju carski pa ce ga vratiti. Meni i dalje taj osjecaj, govorim sestri. Pogleda ona ipak, vikne ozbiljno "porod!" "Disite!" I za 20sekundi ta sestra izvadi Mateja van :) nisam mogla vjerovati. Bez boli ikakve. A mm jadan taman istjeran van a bio cijelo popodne sa mnom. Al nema veze. 
    Imaju 50 mama trenutno na odjelu. Guzva im je jaaako. Izgleda da je puno beba nastalo oko proslog Bozica :) 
    Ugl moje iskustvo je pozitivno, sestre su super kaj je bitno; pocelo je lose ujutro kod pucanja vodenjaka nenajavljenog, al ispalo super na kraju. Stavili su ga na mene tad i pozvali muza na 5min, prelijep osjecaj kad je misek tak na kozi s vanjske strane. Miran me gledao i cak se nasmjesio malo. :) 
    Posaljem jos oko stvari za bolnicu

Sheena
    18. Rujan 2016. 03:14

Ugl znaci glavni komentar na porod: ja sam bila odusevljena epiduralnom jer mi je stvarno iz jakih bolova doslo na nula bolova. Gledam ctg, skace ko lud pod tim dripom, a ja s muzom pricam o filmovima harry pottera, a pol min prije doslovnog poroda sa sekom na telefon opisujem joj zbunjeno kak mi je osjecaj ko da izlazi, al da vele da ne. Kad ono, tu je :)

Znaci stvari za porod: u torbi za porod stvarno treba spavacica (oblacite ju nakon ctga na golo tijelo), japanke , rucnik i gel za tusiranje (ak vam nakon klistira daju da se otusiras), toaletne vlazne maramice (meni su bile super za obrisati se nakon klistira i zbog pucanja vodenjaka, al wc papira inace ima u sd svugdje) i voda. Puno vode. Ja sam ju pijuckala od starta i popila jos u cekaoni pol litre, a nakon tog jos 2l do samog kraja, polako pijuci svako malo. I gace jednokratne i ulozak koji vam sestra stavlja kad vas smjesti u sobu nakon poroda. I dokumenti. I hrana za pojest odmah nakon poroda jer si poprilicno gladan ak ne jedes 13h ko ja :) meni su u mlinaru preko ceste kupili sendvic i smazala sam ga tamo u radaoni u hodniku odmah nakon poroda i bio mi je najfiniji sendvic ikad :) 

Za sobu je potrebno : spavacica / pidjama (ja sam sad u pidjami), higijenske potrepstine, ulosci i jednokratne gace nekoliko komada, za bebu pelene, krema, vlazne maramice, punjac, voda, nekaj za jesti, rucnik. 

U sobama su po 3 kreveta i kraj svakog krevetic za bebu, i 1wc na jednu sobu. 

Ako imate pitanja oko sd, pitajte :) moje iskustvo je pozitivno, trude se svi, a stvarno su u guzvi jako. 

Krenulo nam je dojenje danas pa sam sretna zbog toga :) bebac mi je odlican, smiren jako, spava gleda papa. Budemo vidli do kad 😆 ako sve bude dobro, sutra tj.danas idemo doma. Jedva cekam. 

Nisam bas uspjela procitati kakvo je stanje kod vas, jel krenulo po listi dalje? Vidla da je sunnyday imala nekih naznaka? Koala rekla si da ja kroz tjedan, a ti za vikend, pa eto ti vikenda?! ;) ostale? 
    Sretno svima!! 

Tatjanazg ako se ne varam, ti si napisala da ste nasli pedijatra jedva, znaci tesko je? Joj nas to sad ceka :/

Sheena
    18. Rujan 2016. 03:21

I da, vezano uz kilazu bebe, na kraju je dr.Prka na zadnjem pregledu u srijedu (on me slao na indukciju) pogodio kilazu. Rekao je da je 3kg nategnuto i da ce imati 2.9kg i mozda koji gram. Bilo je 2920g. I dug 52cm. Znaci u pravu su oni bili oko male kilaze i zato su bili tako zbunjeni oko suspektnog zastoja u rastu i drzali me na patologiji, al s bebom je za sad bas sve u redu, samo je odlucio biti sitan da mama lakse rodi 😆

• Dony
    18. Rujan 2016. 05:00

Joojj opet ta nesanica!  Vec sam budna sat i pol.. Razmisljam da sutra probam popit pola normabela, nisam jos nikad a znam da sam citala da je Pale cini mi se pisala da popije ponekad. Jos smo jucer bili ja i muz u Trstu i promjesacila sam 4,5 km (aplikacija na mobu) i mislila sam da cu sigurno spavat ko mala beba ali nista.. 
    Chippica nadam se da ce mala Zoe brzo ozdraviti, drzim fige.. 
    Jucer sam vas citala i sve sam zaboravila tko je sta pisao..
    Vidim da nam Saky se jos nije javila. 
    Sta ovaj vikend necemo dobiti niti jednu bebicu?? 
    Sad kad se izredate sljedeci tjedan 😊

• Dony
    18. Rujan 2016. 05:09

Sheena sad vidim tvoje poruke! Cestitam ti od srca jos jednom! 
    Ajmee kako mi je drago procitati tako pozitivno iskustvo sa poroda, znaci nemas ni jednog sava?? 
    Te boli mjesto di si dobila epiduralnu?

Sheena
    18. Rujan 2016. 06:11

Dony nikakvi savovi, sve super! Jedino me bole leđa zbog epiduralne na mjestu gdje je bila i tesko hodam zbog toga. Proci ce. Vrijedi ova bol sad toga da me porod nije bolio haha :) 

Zaboravih među stvari za sobu, treba jos grudnjak za dojenje i jastucici. Drugo mislim da ne. I za cure koje nervira kad im je kosa masna ko mene, preporucam da uzmu sampon za suho pranje, ja sam uzela aussie neki u dm-u (mislim da isto iz one knjizice) i stvarno je super.

Ivcy1306
    18. Rujan 2016. 06:28

Jutro cure! 
    Sheena cestitam od srca na malenom  
    Guzva je izgleda svuda, ja kad sam zavrsila u bolnici u predradjaoni su bile 3cure u trudovima u boksu 3cure radjale i jos 2bile za carski spremne! 
    Doktori ludi, nema ih dovoljno.. kaos! Nemaju mjesta u sobama itd.

Sheena
    18. Rujan 2016. 07:05

Ivcy hvala :) da, ovdje sam ja u pol7 ujutro dosla kao vec 6.taj dan,  do kraja dana nas je bilo dvoznamenkasti broj, dan ranije isto, cure su smjestali na druge odjele jer ovdje nije bilo mjesta. jucer su rekle da nas je na odjelu 50, a otpustili su ih 16 jucer. kolko bi to karamarkovih eura bilo 😂😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.