Ja sam već kupila tu vreću za spavanje, jer nekako me oduvijek prati mamin glas koji govori kako sam bila nemirno dijete i uvijek se otkrivala. Onda je otkrila vreću za spavanje i problemi su nestali :)
Što se tiče posteljine i to.. mislim da je najbitnije da djetetu nije pretoplo. Topla soba, tople deke, topla pidjama. Mame, valjda u strahu, nikad ne mogu procijeniti da li je djetetu dovoljno toplo, da li je dovoljno jelo..i sl. Tako da, može sve, i vreća i dekica, samo da nije 200 stupnjeva.
Ja radim u vrtiću, pa se ne mogu načuditi roditeljima koji su do jučer na plus 25 vodili dijete u suknjici i tankoj majici, a danas na plus 19 oblače štrample i buce...
Jutro svima, kako ste, ja sam se isto konačno naspavala, budna sam od pola 8 i sad me ulovilo jedva držim oči otvorene.
Chippica lijepo da si se javila, da nas ne zaboraviš,makar ti nitko nebi zamjerio uz djetešce koje imaš uz sebe.
croatina,ajde bar sad znaš šta je,najgore je kad lutaš a pogotovo doktori,svako svoje melje a niš konkretno.sad kad se zna ciljano će se problem i riješiti kad se bude moglo,kako veliš da sad još ne zbog trudnoće.
minnie a to si ti pisala,ostalo mi je u glavi da je netko,al nikako zapamtiti, aha valjda je to onda to kaj i ti veliš. držim fige za nove bolje info da se barem stres smanji.
sheena baš bezveze to sa sestrom, moj muž radi do 16 i vjerojatno će dok dođe do mene u bolnicu svaki dan isto kasniti i prekrdašiti to njihovo vrijeme posjeta al ćemo se probat izboriti,kad je takvo vrijeme posjeta od 16-17. a opet kada ima takvih slučajeva trebali bi izaći u susret,barem na kratko pogotovo ako ima odvojena prostorija pa nikome u sobama ne smetate.
ja evo već sat vremena se mučim složiti dječji krevetić, mislim obuć posteljinu, citirat ću talu pa ću bit neroditelj godine.(neznam navuć posteljinu,koma)
prvo sam htjela staviti onu nepropusnu podlogu iz ikee za madrac ispod plahte,stavim ja nju od pola madraca da gore gdje će biti glavica ima zraka pošto je od najlona,i onda mi ostane višak od 20 ak cm koji se baš neda lijepo podfrknuti nego su grbice kad obučem plahtu,idem ja na google,surfam,tražim, nađem kad ono piše bočno postaviti,a ne okomito u odnosu na madrac,a ja tuka samo po dužini rasprostrla, pa helou,kak se nisam sjetila,nego ko tele u šarena vrata guram po svom i gruntam kak su si oni to zamislili.
obučem plahtu na to,ajde nekak zgleda,al me muči,ta plahta mi nekak tanka,madrac svijetlo plavi pa se vidi boja kroz nju i ta podloga.
Eto sad trenutno sam na postavljanju ogradice i opet neznam jel treba to ići od podnice pa na to madrac ili stavim madrac normalno i kindač pa na njega tu ogradicu i zavežem ju za stranice kindača,samo kaj onda strši van njega nekih 20 ak cm, jel to tak mora?
Googlam i to al mi izbacuje kako postaviti one metalne ogradice da dijete ne spadne iz krevetića.
sad si mislite koja žena,kak bu s djetetom,nezna mu ni krevet srediti.
idem pokušavati i obuć ostalo,možda mi dođe u glavu.
šta vi radite danas?
Jutrić! Kako ste danas?
Croatina, aj napokon da su ti otkrili šta ti je... po ovima u Karlovcu još bi dobila tko zna kakvu dijagnozu -.-
Crocandy, ja isto ne volim da odjeća visi pa ću i ja ići kupiti još par bodeka u vel.50, i ako se dogodi da ne bude nošeno, ostat će za drugo dijete i za sekinu djecu jednog dana pa se ne brinem oko toga...
Sony, ako ti želiš imati posteljinu u krevetiću, ne vidim razloga zašto ne bi imala... koga briga za druge ;))
Mislim da bum za danas radila punjene paprike sa pire krumpirom... danasss ujutro sam na piđami primjetila nekakvu mrlju kao da mi je cica procurila... zar je to moguće već?? :)
Hubica meni se redovno pojavljuju mrljice, nekad se slučajno stisnem, nekad kihnem, nekad kašljem, nekad odem na wc, pa mi se pojave par kapljica. Od 27.tjedna mi se to događa.
Jutro! Ja lose spavala, sve neki cudni snovi kako netko trci za menom 😔 Pa pocelo grmiti i padati ko ludo i uz to maleni poceo stucati i ja bila budna od 5 do 7. Poslje me budilica probudila u 8.30.
Sad se izlezavam na kaucu, mucnina mi je neka, povraca mi se a nista jos nisam stavila u usta jer ne mogu. Nadam se da ce mi proc to ubrzo 😔😔
Dobro jutro
Hubica meni ti je to krenulo u 17-om tj.
Croatina ajde bar znas sad kaj ti je, gastritis imam i ja i vec neko vrijeme to miruje i nikakve ljekove ne pijem inace sam prije trudnoce pila ranix po potrebi i nikakve tablete protiv bolova koje nisu na bazi paracetamola
Hvala Crocandy na info... to mi se prvi put dogodilo.. :)
Uhhh Dony, koma, odmori se i probaj umiriti, proći će ... :(
Ivek, bar se zabavljaš oko kindača haha jedva čekam da i mi naš počnemo slagati :))) vjerojatno ću i ja biti smotana oko toga :))
Shenna, uvijek se nađe neka sestra koja je zločesta.. ne sekiraj se...ko da ste napravili kriminalno djelo ... :/
jutro svima.
Kod nas je bas ljepo zahladilo i bas pase ova burica.
Mi sinoc nista skoro spavali nismo, na kraju smo zaspali na kaucu valjda negdi oko 6 sati i probudili se u 8. Ne znam jel me djete priprema za nespavanje nocu ili mi je ovo sve od te neke nervoze.
Croatina bitno da se otkrilo sta je...ja imam gastritis vec nekih 10-etak godina i pila sam controlok samo nekih 3 mjeseca nakon toga nisam imala vecih problema, ali bi pripazila na hranu koja bi mi zasmetala. Pogotovo u proljece i jesen jer nekako bi mi tada bio najaktualniji pa bi pazila da ne jedem nista sta me napuhuje neko vrime i prolazila bi bez tableta.
Chippica bas mi je drago da se javljas i ja jedva cekam da se izredamo pa otvorimo novu temu sa slatkim brigicama oko malisa nasih. Ljubite se i grlite puno.
Ja sam cure od robice malo komada 56 i sve ostalo 62 i 68, a s obzirom da prenosim mislim da ce mi i taj 56 biti mali
Koala meni je jucer ta doktorica rekla da trudove pocmem pratit kad su na 10 min razmaka i u slucaju puknuca vodenjaka odmah u bolnicu. A kako kazes imas sat do bolnice, mislim na nekih 7-10 da bi ja krenula, pa mozda i stala popit kavu ako vidim da mogu jos izdrzat
Dony super za pregled, i moj malac je stalno za tjedan veci...i ja sam ti za grceve ali u nogama uzimala magnezij direkt i super mi je pomagao.
Crna i ja sam mislila taj caj piti na kraju ga nisa uzela, pa mi je sad malo i zao...u svakom slucaju bolje ga pit pa kako bude nece odmoc..
sony ja takoder mislim podic madrac to mi je vise mama preporucilo...
PALE jesam al uzalud kad ujutro idemo opet...jel mi vjerujes da mi se vec sada placa mada mozda sutra budem srece pa bude njezniji doktor..
minnie vjerujem da ti je stresno pracenje pokreta bebe...ja se trudim sta vise na ljevi bok..mada sad u ovoj vazi ne mogu ni na jedan..
Sheena ima svakakvih sestara, ponekad se pitam zasto su taj posao odabrale ako nemau humanosti u sebi niti malo...obavezno javi kako je prosao uvz.
ivek bas si me nasmijala sa sastavljanjem krevetica...mm je slozio nas a ja sam gledala lezeci na krevetu haahah...nadam se na kraju da ces ga uspjesno poslozit
hubice to je rucak za 10..mljac
idem popit kavu sa svojim malenim..buni se vec jer sjedim za lap a to nikako ne voli...
sve vas pozdravljam....ako neko ima danas pregled navijam da bude sve u redu...
Ivek ako si podigla podnicu na najvise,onda ti je vjerovatno ogradica previsoka,zaguraj je iza madraca a to ti je i bolje jer ako nije zagurana beba (kad je malo veca) zna da je uhvati pa navuce na sebe, tako da sam ja uvjek zagurivala iza da je ne moze izvuci!
Sony i meni je prijateljica rekla da ne kupujem ogradicu, al kako cu kad mi je uticnica iza krevetica a nemam gdje da ga pomjerim...Kupio je mm vrecu za spavanje, al koristicu i jorgan i dekice, zavisi koliko toplo-hladno bude u kuci.
Pozdrav svima!
Danas je bas neki pospani dan, moja pseta spavaju i hrcu vec nekih sat vremena, presmijesni su.
Nocas nisam nista spavala i sad mi se oci sklapaju al cekam elektricara da nam jos neku sitnicu rijesi i onda je sve gotovo nadam se.
Tala mislim da ovih pravih 56 imam premalo, nekih 5 kom s dugim rukavima, ostalo je kao 56 al su hm-ovi i zaista su veci-njih imam isto 5-6 kom. A 62 imam hrpetinu cijelu.
Sad se dvoumim da li da odem kupit jos ovih manjih.
Inace otisla na kraju jucer do Ikee jos po 2-3 stvari, i kako god okrenes ja ispod 2 sata tamo ocito ne mogu biti.
Inace skuzila sam da su vasi aktivni kad nesto slatko pojedete, moj bas suprotno, taj udara ko lud i kad pojedem sladoled se smiri.
Sortiraj odgovore
Najstariji