Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sanjac
    06. Rujan 2016. 13:40

Crna hvala ti! 😊 Stramplice sam kupila u nkd-u, nasla sam vel. 50/56, pa pogledaj tamo. 😊

Tala hvala! 😊 Izgleda da se cvita polako priprema za izlazak. Nas madrac je isto jos uvijek u najlonskoj vreci u kojoj smo ga kupili. Poplun i jastucic jos nisu otpakirani. Nekak mi jos rano stavljat posteljinu na krevetic.

Jado
    06. Rujan 2016. 13:53

Hello curke!
    Evo da se i ja javim danas malo. Bas je neki tmuran dan a opet sam imala tonicu obvezica pa sad tek rucala i sjela da se odmorim malo. 
    Kupila sam bebici podlogu za prematanje, tvrdu i fino ce ici na kindac i prema potrebi na krevet. Jeste uzimale navlake za podloge te? Ja mislim da necu pa lako se stavi rucnik ili tetra?
    Eh sad i ja gledam i mislim da nemam dosta bodica i pidjamica. Imam 6 kom 56 i 7 kom 56 ali kratki rukav - doslo je na posudbu, iskoristit ce se.
    Pidjamica isto tako oko 6 kom. Ali sam mislila kombinirati sa 62? Nisam pametna stvarno. Mislim da cu bar jos 2 kom kupiti da imamo. Sve mi se to malo cini a tko ce to tako malecko prati. 
    Jos nam treba madrac i jos jedna posteljina. Te stramplice tako da mi ova info dobro dosla 😎
    Ja imam i vrecu i posteljinu. Sa obzirom da nemam robe ok je da dijete ima vrecu ako bude golo bez ciste robice hahah 😂😂😂
    Sanjac imamo isti rucak! Malo sam preraspodijelila dane....
    I Frabe pa gdje siiii? Pocet cu se brinuti!

tatjana_zg
    06. Rujan 2016. 13:56

Curke kaj se tice velicine bebica. Meni su non  stop govorili da je mali na gornjoj granici tezine. Procijenili ga na 4200g, ja kupila sve br. 56. Na kraju se mali rodio sa 3750 g i sve mu veliko. Al s obzirom da prvi mjesec ionako neidemo nikam van samo malo podfrknem i dobro mu je.

Mi imamo posteljinu najnormalniju. Tek ovu noc sam ga pokrila poplunom, do sad sam ga pamucnom dekicom pokrivala. Oni su tak mali i nesvjesni svega da se ne zna otkriti. Kak ga stavis tak je, eventualno se malo vise prema boku il ledjima okrene ovisi kak mu rukica krene.
    Mi nemamo nikakve projektore ni muzikice i mali najnormalnije spava jer kako kazem nije svjestan ni sebe a kamoli nekakvih oblika i lampica.
    I da, spava preko noci u kinderbetu a preko dana u boravku u jastuku jer nam je patronazna rekla da mu vec sad moramo pocet odvajat dan od noci i zasad ide super.
    Ucimo ga na glasove tako da nikad nije potpuna tisina. A on samo spava, jede, kaka. Bude budan pa samo gleda al brzo zaspi. 
    Mislim da sva ta pomagala, lampe, odjelca, jastuci ce biti korisniji kad ce ipak malci biti malo veci.

Eto toliko od nas 

koala988
    06. Rujan 2016. 14:36

Evo da se i mi malo javimo :) Jutros obavila zadnju kontrolu krvne slike, sve ok i pokupila napokon uputnicu za rodilište. Ošišala se i obojala i sad sam definitivno spremna :)
    Trebam još za vikend premjestit krevetić uz naš i staviti posteljinu. Ostalo je sve spremno. Sutra imamo ctg, a u pon pregled i ctg.
    Što se tiče robice, mi nemamo ništa 50, nešto 56 i najviše 62 i za kasnije 68. E da, ja nisam mislila štramplice ilitiga hulahopke. Računam da je dovoljan bodi dugih rukava preko majica, čarapice i preko pamučne gače sa nogavicama plus kapica i dekica.
    Ja nisam primjetila da imam ikakve mrljice ili da mi nešto curi. Meni se čini da ja ništa ne primjećujem haha!
    saky i sheena držite se još malo. Ja čekam vas ;)
    chippica i tatjana hvala vam na friškim informacijama i savjetima. meni se čini da su sve cure turbo opuštene sa svojim bebicama i da su svi strahovi nestali. ne znam, ispravite me ako griješim :)

Sheena
    06. Rujan 2016. 14:44

Bio mi je uzv, mali sad ima 3kg 😊 , znaci 300g izmjereno vise nego prije 5d, odnosno ne radi se o zastoju u rastu.. mm je roden s 3050g i 39tt.. mali je isti tata :) 
    i sad cekam vizitu koja bude sutra ujutro i stvarno se nadam da me pustaju doma jer sad stvarno ne vidim razlog da me drze i dalje. drzite fige ;)
    ipak nije jos moj red, bar Saky je prije, ako ne jos koja 😆

koala988
    06. Rujan 2016. 14:47

shenna meni je curica ima 5 dana imala 3000. Sva sreća pa je moj dr. potpuno smiren i ne radi paniku, već je rekao da je to po 'školski'. Da je bilo i manje ne bi me slao u bolnicu jer se svega nagledao i kaže da je najgore raditi trudnici stresove i dodatne preglede ako nisu nužni. Nadam se da ćete pustiti bar tjedan dana doma, ako ne rodiš prije ;)

ivek2207
    06. Rujan 2016. 14:48

sanjac preslatki je kompletić kaj ste nabavili.

tala već 34-ti tj, kad se samo sjetim ko da je jučer bilo kad si pričala samo da dogurate do 28-og,a eto, još će cvita puni termin dočekati,neda se mala mrva od mame.

ja zmajac mi isti sistem ćemo imati sa podlogom za presvlačenje i ja sam doduše kupila u ikei još za preko da nije to hladno,ovu smo uzeli samo siva sa zvjezdicama http://www.bubamara.in/djecja-soba/stolovi-za-prematanje/podloge-za-prematanje/cebababy-podloga-za-prematanje-tvrda/066125907672306612 i preko ova navlaka   http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/10256613/,
    makar mislim da ju nismo trebali ali eto, ali ću isto staviti tetra pelenu kad ću ga presvlačiti.

evo stavim vam slike,složila taj kindač i ostalo u ladice, tak kak je,uzet ću savjet od sunny da zguram ogradicu,malo je previsoko,neznam. išla sam i ja brojat al neznam točno šta je šta od brojeva osim onoga šta sam ja kupovala jer smo većinu dobili tih malih bodića, uglavnom u ovoj prvoj ladici su samo bodići od 56-62 broja i imam ih 31 ukupno,i par hlačica je sa strane,sad kad gledam nekak mi malo tih hlačica samo,koliko ih vi imate,da kupim još, hlačice su samo 56,nemam veće.
    u drugoj ladici su samo piđamice i jednodjelna odjelca,njih je 11 ukupno,sad isto mi se malo čini, i kapice i čarapice u trećoj su tetre i u zadnjoj dekice i ručnici.

ma uhvatilo me da to složim danas,neznam zašto, al prekrit ću krevet nečim da se ne praši.
    mi smo izvadili madrac iz plastike jer piše da se treba zračiti do tjedan dana jer je imao specifičan miris pa ga nisam mogla gledati tak golog u kindaču više.

Sunnyday
    06. Rujan 2016. 14:51

Sheena bas mi je drago da bebica napreduje  ma nemoj kuci, pa termin ti je za 7 dana, nema sta da cekas vise, ja ti zelim da ides kuci al sa svojom bebicim u narucju 

koala988
    06. Rujan 2016. 14:53

ivek suuper za krevetić. joj, moram i ja svog za vikend spremit. ma ti imaš super bodića i opreme. Ja ti imam svega 12-13 bodića i 7-8 jednodijelnih i 3 piđamice. :) Svi mi kažu da je to dovoljno, pa ćemo vidit. Imam tetrih 20-ak, malo više i imam osjećaj da mi toga najviše treba, em za široko povijanje, em kao podlogu, em za bljuckanje i slično.

• Dony
    06. Rujan 2016. 14:54

Joij tatjana tako mi sve to super citati 😊 Jedva cekam da rodim i uzivam u svom malom andjelu, a znam da i ostale to jedva cekate! 
    Ja jedino neznam dal da mu kupim onaj jastuk za bocno spavanje?? 
    I na nemam vrecu za spavanje, za pocetak znam da ne treba jer mirno spavaju a kasnije ako bude trebalo lako kupimo. 
    Ja sam mislila preko dana ga staviti da spava u kosari od kolica jer sam bila narucila dodatni jastuk za nju original od peg perega da mu bude udobnije i mekse. 
    I svakako je super naucit ih da spavaju uz glasove. 
    Meni je dan za izlezavanje danas, nista nisam radila 😊 
    Stvarno di je frabe??

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.