Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Crna191
    05. Rujan 2016. 21:44

Sanjac slikaj nam kompletic za izlazak..
    Mene stalno strah da ce mu bit hladno kad budemo izlazili kad nemaju cirkulaciju..nadam se lijepom danu
    Chippica bas super sto ti je tako lijepo sa curkicom..a vjerujem da su poštovali tvoju zelju..nedugo mi je kuma rekla da inzistiram ako mogu da me ne rezu,jer kao ako lakse je ako i popucas jer pukneš na najtanjem mjestu,a oni kad rezu,rezu sve..e sad to je totalno suprotno od onog sto su na tečaju nama govorili😕
    Meni je danas neki čudan dan..super je jer nije vruće,ali trbuh je tako težak,tvrd..i kao da me leđa dolje bole al nista sad strašno..
    Skužila sam da sam 35tt pa sam upravo skuhala čaj od lista maline,makar mi je kuma danas rekla da je njena seka pila čaj 2-3 mjeseca prije i prenijela 10 dana oba dečkića..
    Croatina drago mi je da su konačno otkrili sta ti je..valjda ce sad znat Dat neku drogu protiv grčeva..ali moraš i na hranu pazit..kod mene mama ima gastritis tako da znam da hrana i nervoza svašta rade..

tala
    05. Rujan 2016. 21:57

chippice, uzivajte i puno se mazite... sad cemo vam se polako i mi pridruzivati, pa otvaramo temu za mamice i nase klince : ))) 

jazmajac, hvala! 

crna, kad prirodno popucas, popucas ravno prema dolje i to kako koza dopusta, a kad oni naprave rez, rade ga na stranu, a kazu da je takav ravan rez lakse zasiti i da to ljepse izgleda kasnije. 
    ja imam rez od operacije ciste na desnoj strani od prije godinu i nesto dana. jos uvijek me zna zaboliti : (

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

Sunnyday
    05. Rujan 2016. 22:34

Crocandy ja sam priredila za pocetak samo 50 velicinu i par 56 jer ne volim kad je robica velika. 
    Croatina dobro da su konacno otkrili sta ti je.
    Chippica uzivajte i mazite se.

crocandy
    05. Rujan 2016. 22:43

Ja sam nasla pidame na kopcanje u h&m, ali vecina su dugi rukavi i kratke hlace. Pa sam uzela jos neke lagane siroke hlace. Mama mi je kupila dosta onih majica za dojenje, pa racunam da ce mi trebati vise hlaca. 

Kako je lijepo citati ove mame koje su dobile svoje beboline :) i ja jedva cekam

croatina
    05. Rujan 2016. 23:25

E da :D bas sam sretna kaj konačno znam kaj je..nema nikakvih ljekova u trudnoći, a kad rodim onda dalje na pretrage..dobila sam samo spasmex za te grčeve..to mogu popit, a da ne budem nadrogsana pol dana..
    Bili smo na pregledu kod gin 🎉🎉🎉 imamo preko 2600 hahahah :D da idemo prirodno imao bi preko 4 do termina..ovako koji gram manje budući da ide malo ranije van :D 
    Skroz sam zatvorena..kaže gin čvrsto..mali  se lijepo spustio dolje glavicom..baš je sve po peesu :D
    Poslala me na ogtt ahahahah..taman sam mislila da ću izbjeć..kud me na kraju sad muči s tim..imam osjećaj kao da ne zna kaj bi sa mnom jer je sve u redu pa da bar nešto napravi sa mnom xD
    Idući ponedjeljak imam zadnji pregled kod nje..samo ctg i onda u bolnicu i to je to :D 
    Do tad moram riješit ogtt, transfuziju, bris na streptokok mi je danas napravila, sutra ujutro urinokulturu..hrpa toga :D 
    Baš sam veselić :))))

• Sony2244
    06. Rujan 2016. 07:24

Jutro trudnice , da podijelim sa vama priču od jučer, znači ponedjeljak navečer imam taj kurs 'sve o trudnoci' lako prepoznati trudove,kada krenut u bolnicu, masiranje medije,  stimuliranje bradavica.. da ne duljim sada. I kako i sama planiram počet sada iza 34.tt sa masiranjem međice, kupila sam ono Weledino ulje . Babica kaže da je jako dobro , da 70% ne pukne.  Alii ima  neka spravica  (možda ste vi cule ili je čak i neka koristi) ja ni jedno ,ni drugo,,, znači pumpica 'mala' koja se stavi jel' znate već di.,i pumpas..,kao na skali 11 je već skoro obujam glavice bebe, a dobro je ako uspiješ doći do 8. I ova jedna kraljica ni 5 ni 6 kako bi ja rekla govori ona 'a da, ja nju koristim već par tjedana svaki dan ,i došla sam do 7' ., malo smo je pogledale , ja sam otvorena i nema tabu tema kod mene ali sry,  sad ta slika nje i njezine prijateljice..,hahahaha eto.. ako neka Zna kako se zove to napišite ime . Ja sam sad zaboravila.  E šta se meni svidilo u toj pumpici je to da se nakon poroda koristi obratno, kao djir Kegelovih vježbi šta je meni zakon, kad se stavi dole ta ista skala koja služi kao pokazatelj ovoj npr, da je uspila do 7 doći,  pokazuje snagu tvojih mišića kad stisneš.  (Kao tlakomjer, slično,onaj pokazatelj).
    I još jedna stvar koja me zbunjuje i stvara mi neku nervozu tako reć,  ovde me svi gledaju u doslovno rečeno zgražanju kad kažem da jos imam kupit jorgan i jastučić,  i posteljinu koju..,jer u Njem. bebe u rodilištu spavaju samo u vreći za spavanje, radi smrti u kolijevci.  Svi mi govore, nemoj to kupovat , nemoj , neka spava u vreći.,a meni to bez posteljine 'nije to', vizualno svakako, ali i osjećaj da beba nije ususkana.. nebi je pokrila do brade .. šta ja znam .. baš su mi sad misli na tome.. šta da radim.

"https://lb1f.lilypie.com/xVqjp1.png"

PALE
    06. Rujan 2016. 07:51

Jutro!

Ja se baš lijepo naspavala,popila pola normabela od 2 i zaspala.

Sanjaac zvala doktoricu vezano za uputnicu pa joj rekla za te grčeve i da sam otvorena,rekla da sve ovisi,da svaka trudnoća drugačija i da se to tijelo priprema na porod,da se dosta trudnica žali na ranije kontrakcije i grčeve.Tebi možda to povezano s probavom.
    Croatina moja frendica ima gastritis,morat ćeš paziti na jelo.
    Sony nemsm vreću,imam posteljinu,ali isto me strah tog popolona,ne znam,znam samo da ću madrac podići 15stupnjeva,a mislila sam patronažnu zvati kad dođemo doma i pitati takve stvari.

Ja sam kupila veličinu 50, iz HM je ionak to kao 56 iz ostalih trgovina.
    Nisam puno,ali imam nešto,da mu sve tak malom ne visi,jedan komplet iz CA i par iz HM.

Imam danas dosta sitnica po stanu obaviti.

PALE
    06. Rujan 2016. 07:53

Di nam je frabe?
    Saky kako si ti,jesi se oporavila od pregleda?

minnie25
    06. Rujan 2016. 08:45

Dobro jutro! 

Croatina, meni je ta krema od Biobaze bila cisto ok, solidna, medutim nista posebno. Ali kako imam Mustelino ulje koristila sam najvise njega. 

Ivek2207 mislim da sam ja to spominjala. Meni je odmah rekla da mi je pocela sazrijevati posteljica, ali mi nije rekla u kojem je stadiju. Medutim, napomenula mi je da ako vidim da se beba slabije ili uopce ne pomice da moram direkt u bolnicu jer da je tada posteljica prestala obavljati svoj posao. Pa sad stalno osluskujem i pratim koliko mi je aktivan. A vracam se vec za 9 dana kod nje pa se nadam novim info jer mi je ovo stresno. 

Croatina, super da si konacno saznala sta je! Jedino ces sad jako morati paziti na prehranu. 

Crocandy, najcesce velicinu 50 bebe niti ne stignu obuci. Meni je ostalo od sogorice, jer necak to nije niti jednom obukao. Rodio se veliki. Mislim da je kod cura drugaciji slucaj. Ja sam za izlazak iz bolnice uzela velicinu 56, ali iz Zare koja ipak ima manje kalupe pa si mislim da bi to moglo biti cisto ok. 

Chippica, bas mi je drago da ste nam super i da je sve u najboljem redu. Saljem puno pusa Vezicankama, uzivajte nam i dalje! 

Sony2244 ja ti prvi put cujem za tu spravicu za "gospodicnu" dolje   
    A niti nisam imala pojma da su kod vas aktualne samo vrece za spavanje. Po meni, ako ti zelis imati posteljinu, imaj ju. Nitko tebi ne brani da beba svejedno bude u vreci za spavanje... A posteljina ce kad tad dobro doci. 
    Tako je i nama neki dan jedan lik sta je postao dida po drugi put, rekao da zasto idemo kupovati krevetic kad bi mali ionako trebao spavati sa nama, bar prvih par mjeseci?! Mislim, no comment. 
    Kad rodim cu se snalaziti i odlucivati sta i kako i zbilja mi je smijesno kupovati takve stvari naknadno.

Sheena
    06. Rujan 2016. 08:56

Jutro cure 😊
    Ovo me nasmijalo sad pa mozda nasmije jos koju od vas: 
    http://www.boredpanda.com/if-humans-gave-birth-like-animals-paul-westover/
    😆😆

Ja evo cekam ultrazvuk, konacno bude, sva sam nestrpljiva.. 

Sinoc je tu sestra špotala mog muza pa onda i mene jer mi je dosao navecer u posjetu i donijet stvari..a nismo bili u odjelu nego u boravku gdje su inace posjete (doduse sluzbene samo 16-17h) i gdje se nikom ne smeta..i gdje inace tako dolaze navecer muzevi al je sinoc slucajno bio samo moj..bzvz..a radi u Zaboku i ne moze nikako dolazit u sluzbeno vrijeme posjeta. Eh, na 10 sestri jedna valjda mora bit takva. Druge su ok.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.