Bome sam se i ja zbunila oko amnio....bas mi je zao da ti je bio bolan pregled drzi se Saky
Sto se tice provjeravanja bebe kroz 3d/4d meni je uvijek gledao velicinu glavice, trbuscica, bedrenu kost i protoke nekakve. Kroz pupcanu vrpcu pa nesto oko glave....nisam sigurna tocno sta sve jer nisam zapamtila iako sam pitala. Ali bitno mi i jedno bitno bilo da mi na kraju kaze da je beba u redu. Dobre velicine, tezine, mjera..... Sa ostalima se bas nisam htjela bakcati iskreno. Jedino da nesto nije u redu onda bi ga pitala u hrpe detalja.
Ako mislis na anomaly on se iz nekog razloga radi samo u 20tt. Kazu da se najbolje vidi. To su dodatno organi, prstici, kosti prsticima i slicno
E da Hubici jos dodatak. Poneses si stick i daju ti slikice na sticku.
Mozes traziti da ti printaju naravno ali mislim da ces morati pitati.
Jedino ako se sami bas ne potrude jer inace ne dolazis k njima pa da se umile
evo stavila ručak kuhati pa se priključujem dok mm ne dođe da jedemo,kuham juhu od tikve i piletinu slatko kiselu,sa medom,soja sosom i limunom i hrpa povrća kineskog.
sve smo se izgleda zbunile oko amniocinteze,ja isto čitam i ne vjerujem. baš mi je žao da je bilo bolno. ja se toga najviše bojim kad idem na pregled ginekologa da mi ne napravi unutra nešto da me boli jer sam sva ionak osjetljiva.
meni je rekla zadnji put dokt da nema kalcifikacije posteljice ili maternice,neznam koje od tog dvoje i da nema znakova ranijeg poroda,a jel to ono što je netko spominjao da posteljica više ne odrađuje svoj posao pa zato se dijete ranije rodi?
meni svaki put na pregledu uključi nešto na uzvu,nisam sigurna što,ali slično je što kažeš ja zmajac ividim kako kroz pupčanu teče krv,onako crveno,zelene,žute boje se vide.
jel to onda 3d ili 4d ili nijedno. ja nisam u trudnoći išla na to pa neznam.
ja cu prvo vidjeti kakvi ce biti u bolnici, pa cu onda odluciti jesu li zasluzili ista ili nista, hahaha. znam da se nose kava i bajadera.
a sto muzevi kupuju/donose zeni? cvijece? balone?!?
kad gledam slike izlaska iz rodilista, muz nosi as s bebom, a zena nekakve pokloncice...fino, fino
ja sam mislila svojoj curki spremiti malene paketice sa slatkisima koje bi podijelila u skoli kad se beba rodi jer to ona strasno zeli, no razrednica nam je vise za eko/bio. valjda mozemo uciniti iznimku jer znam kako bi klinci reagirali da im donesemo voce ili nesto slicno za cascenje : ))) drugo mi nista ne pada na pamet...
2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
2016. zrno papra, mala Cvita <3
S obzirom kakvo je vrijeme danas niste se nešto raspisali...
Što se tiče izlaska znam da muž donosi buket cvijeća, a ne znam je li se u posjeti donosi sestrama kava i keksi. Ja ću vidit kakvi budu, pa ću reći da donese u smjenu boljih haha :)
E i jedno pitanje za ove iskusnije, ja sam od bolnice sat vremena udaljena i sad me zanima kada bi se trebala uputiti u bolnicu, tj. na koliko razmaka bi trebali biti trudovi, da ne stignem ni prerano ni prekasno!
Tala ima dosta i zdravih grickalica i cokolada. Sa zobenim keksicima i slicno. Pogledajte. Vjeroj se pol razreda sopa sa milkama i sl pa bi nesto drugacije mozda bilo fora?
Ivek to je 3d. 4d su samo one slikice onak zuckaste boje.
Mi odradile trening opet ali sam tako umorna pa nije bio neki. Cal sam prije pojela 2 kockice crne cokolade ali me nije diglo bas nesto
Nama su za rucak tortilje zapecene sa salatom, sutra mahune sa purecim sniclima, preksutra juha od tikvice i lasagne (napokon) a u cetv jos ne znam sta bi pa pisite sta kuhate da dobijem ideju!
Hej hej 😊
Evo i nas.. konacno je osvjezilo malo tako da se odmah lakse dise. 😊 Ja sam bas lijepo spavala. Ujutro otisla na wc i kad sam sjela na skoljku me pocelo uzasno rezat dolje da nisam znala dal cu roditi ili koji vrag. Kad sam ustala bol je nestala, i kad sam opet sjela opet se ponovilo. Izgleda pale da nam se skoro slicna stvar dogodila.
Kriza me bole skoro cijeli dan.
Jucer smo mm i ja bili u city centru, u h&m-u sam uzela grudnjak za dojenje. Morat cu si uzet jos jedan, bas je udoban i puno bolje mi izgleda nego onaj u mulleru. 😊
Tala lampe su skroz slatke 😊
Minnie fotelja je isto super, djeluje udobno. 😊
A ovo za papuce i izuvanje nije nis prestrogo. Ja isto ne volim da mi ljudi hodaju obuveni po kuci, tepisima. Do sad su se izuvali i dobivali su slapice, a tako ce biti i kad nam viki dode. 😊
Vidim da ste se raspisale o kucanskim aparatima. Kaj se perilice vesa tice mi imamu neku malu quadrovu u koji stane 5kg. Mala nam ne kupaona i nismo mogli uzeti vecu. Tako da deke i popkune moram nositi kod mame jer u moju ne stane. 🙁
Ja sam danas popeglala svu robicu koja je jos ostala, i kad sam isla spremti u komodu htjela sam odmah pripremti robicu koju ce mm donjeti kad bumo isle van iz bolnice. Skuzila sam da imam svega par bodeka 56, sve ostalo mi je 62. Gledam tu robicu i pocnem plakat i govorim mm-u da viki nece imat u cemu izac iz bolnice. Uglavnom idemo sad u shopping po neko odjelce koje joj nece biti veliko. 😊
Ja sam spavala popodne i sad sam bas odmorna. Super je ova kisa danas, ma milina!
Sanjac uzivaj u shoppingu, nadji nesto lijepo za Viki.
Saky a bas mi je zao jel te bolio pregled, mozda pokrene trudove.
Hvala žene moje na info...sutra ću zvati da se naručimo :) i dobro kaj rade do 19h :) tnx JaZmajac na info za stick :) i imaš super recepte za tjedan, budem te malo iskopirala ;)))
Lijepo je osvježilo ali ja se osjećam kao da me tenk pregazio...umorna i baš mi se spava za poluditi... Sanjac uživaj u shoppingu, ni ja nemam vel 56 baš nešto, tak da ću i ja morati krenuti opet u shopping :) nisam se još rasplakala ali budem -.-
I ja ću u novom stanu kupiti one šlapice za goste, nema hodanja kroz novi stan u cipkama :)
Tala, lampice su divne ;) i ja želim balone kada budemo izlazili iz bolnice :) a bonbonjeru i kavu će dobiti onaj tko bude dobar prema meni :)
Dolaze nam seka i njezin dečko koji će ujedno biti kum Emi pa sam pripremila domaću pizzu za večeru :)
mene isto cijeli dan nešto reže dolje,išla sam već 3 puta na wc i stalno me nekaj pika,osluškujem tijelo,nadam se da neće prije krenuti,a mali mi je danas extra aktivan,inače nije,moram ga moliti i pikati trbuh da se pomakne pa mi to još dodatno čudno. ali tako me neugodno lupa i gura na sve strane da mislim da će mi kroz trbuh gore izaći a ne tamo gdje bi trebao.
koala ja nisam iskusna ništa, dapače nemam pojma ni ja kad bi krenula,al ono što mi je savjetovala prošli tjedan ginekologica je da postoje u principu dvije situacije oko porođaja:
1.je kad recimo pukne vodenjak pa curi,veli onda da ide to dosta niz noge,onda staviti ručnik neki ili velike uloške,onda se polako bez panike spremiti u bolnicu i usput mjeriti razmak i trajanje trudova,ako ih ima,jel može da ih nebude, da tamo možemo reći kakva je situacija
2. kad počnu samo trudovi,bez da je pukao vodenjak,tada se istuširati ako je moguće i biti doma,naći najudobniji položaj( ležanje,šetanje,sjedenje,bilo šta) i isto tako početi odmah mjeriti na sat na koliko su i koliko traju,sama nemožeš znati koliko si otvorena.
Kada su pravilne kontrakcije i u razmaku 5-7 min uputiti se u bolnicu gdje bi uskoro trebao slijediti porođaj. E sad ako si ti na sat vremena,možda i ranije,neznam točno, veli ona da je to individualno,nekima može proć sati dok ne dođe do tih 5-7 min a nekima sat vremena.
Eto to su upute moje ginekologice,ja nisam sigurna jel ih još kužim, neznam kak da prepoznam trudove,bez da pukne vodenjak,jel,onda znam definitivno da idem,a ostalo ću nešto po intuiciji.
Makar bi htjela izbjeć da ležim satima dok se ne porodim kod njih.
Možda sam pomogla,a možda nije niš više jasno.
Sortiraj odgovore
Najstariji