Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ail
    01. Ožujak 2016. 00:45

Pozdrav curke vi se bome raspisale 😊 sto se tiče cigareta ja sa prvom bebom nisam ni znala da sam trudna preko 2 mjeseca a strastveni sam pušač i do kutiju i pol znam strusiti, kroz trudnoću sam isto pušila ali manje naravno nije da se ponosim ali uvidom u moju bolest koja ako dođe do napada može izazvati smrt bebe prije nego jedna cigareta kad sam jako nervozna ginekolog mi je rekao da mogu tu i tamo koju ali sa smanjim. Toga se i u ovoj trudnoći držim pušim ali jako malo. Što se tiče hrane ja sam zadivljena koliko vi pazite, sa prvom bebom nisam imala neki tek a i radovi su bili u tijeku pa sam s većinom hranila brzom hranom i sjećam se da sam znala po 2 kg mandarina pojesti 😂 
    Sto se tiče kave koliko sam čula do 2 šalice turske su oke, ja ako popijem pola male šalice svaki 5 dan i to je to. E da keksanje ne možete naškoditi bebi ali ako je ginekolog rekao ne onda nemojte a ako imate želju onda samo naprijed 😆 vidim da se brinete da vam je daleko pregled, meni je m bila 10.1 zadnja a pregled mi je tek 8.3 tako da nemate se zašto brinuti. Sa 8 tjedana će to biti već velika mrvica od otprilike 2 cm kojoj kuća srčeko malo 😍 kontrakcije trbuha kasnije dolaze još je rano za to. Pokreti, ja sam sa prvom bebom točno na 20 tj prvi ga put osjetila i to je full nešto preljepo. Puse svima šaljem vibrice da mučnine prekinu

Srecica25
    01. Ožujak 2016. 08:43

Ja vidim vi tu na veliko raspravljate o kilogramima. Ja sam prije trudnoce imala normalnu kilazu, na 175 cm otprilike 58kg, nisam ni mrsava ni debela. Sad sam vec cini mi se nakupila skoro 2 kg, al ja se cure stvarno ne opterecivam. Nejedem skoro uopce slatkise, jedem kuhani rucak svaki dan, ponekad sagrijesim sa junk foodom ovisno jel mi muka ili ne. Al osjecam nekako da ne pretjerivam u nicem i uopce me nije briga za kilazu. Bitno mi je samo da sve bude ok i najvise sam time opterecena. Kad rodim i prodje izvjesan period bacam se na dijetu i trening pa sto bude. Inace, ne pusim i ne pijem kavu 😉 
    Minnie vidjela sam da pitas za temperaturu. Jednu sam vecer osjetila bas da sam vruca i osjecala sam se nikako, i izmjerila sam i imala sam takodjer tocno 37. Ali negdje sam vec davno cula da je to normalno pa uopce nisam panicarila.

GrumpyCat
    01. Ožujak 2016. 08:50

Jutro curke!
    Evo konacno se mogu pohvaliti da su mi popustile mucnine. Sva sretna odmah sam navalila na konzervu tune i najela se nakon dugo vremena a da ne moram trcat na wc. Sad mi frendica kaze da tunu ne smijem u trudnoci, i zbilja po netu pise da ima zive pa da se ne bi smjela. Isto pise za sireve od nepasteriziranog mlijeka, mesne nareske, lignje itd itd. Ja ipak mislim da jedna konzerva tune tjedno ne moze skoditi, znam da je inace zdrava pa valjda u umjerenim kolicinama ne skodi. Sto vi mislite, pazite na te popise 'zabranjene' hrane?

mimica24
    01. Ožujak 2016. 08:59

Bebita a ne vidi se još trbuščić,skriva se ispod sala-ne mogu si lagati hehe,ali ja sama osjetim da je nekako tvrđi i ne mogu ga baš uvući kao nekad.Mjerim se i metrom,ali mi obujam stoji,sad će to na očigled početi izlaziti

Minnie meni je evo 3 mjeseca temp od 36,9 do 37,3. Ja sam po bazalnoj znala i da sam trudna,treći dan m kasni,temp se ne spušta i znala sam što je

Ja sam totalno bez ideja za ručak,pošto ne smijem krumpir,rižu,tjesteninu onda mužu kuham napamet,a sebi ugl. zdravije varijante mesa.To me izluđuje,ali navikla sam. Danas piletina s krumpirom,turim u rernu i nek se peče dok spremam kuću

• Hanić
    01. Ožujak 2016. 09:44

Minnie normalno je da ti je tempica povišena, i meni je, pogotovo to skužim jer mi usnice lakše popucaju, a to mi je uvijek kad mi je temperatura viša... Ako ti je tlak niski, odmaraj, pažljivo i polako se diži iz ležećeg položaja i slobodno malo zasoli hranu , tlak je za**ban u trudnoći, al budeš vidla kaj bu ti doktor reko i koje savjete bu ti dao, do onda slušaj svoje tijelo
    Grumpy ja isto prošli tjedan jela tjesteninu s tunom i mislim da ne šteti toliko u umjerenim količinama, sad da ju jedeš svaki dan to ne, al povremeno i umjereno ti nemre štetit...ma sve umjereno je ok, jedino nebi jela sirova jaja, meso i te stvari... Gledala sam te popise "zabranjenih" stvari i iskreno ne znam kaj bi jela da sve to u potpunosti izbjegavam hahah
    Ja danas pečem lignje za ručak i ne vidim niš loše u par lignjica, nebum ih pojela 3 kile niti ih jedem svaki dan, pa čak ni svaki mjesec hahah
    Ja evo kavicu popila, psujem vrijeme i veselim se današnjem meniju ...

ivek2207
    01. Ožujak 2016. 10:06

Dobro jutro curke, nisam pisala nekoliko dana  mučnine i viroze su odradile svoje.
    Bila sam u krevetu cijeli vikend ispod popluna. Ja od tih mučnina niš ne mogu jesti, i da istina, vuče me na mcdonalds više nego kad nisam bila trudna,pomfri nisam nikad jela tamo a sad bi samo po to išla. Kak mi je svako jutro zlo( i cijeli dan-bez povračanja) samo naranče mogu jesti, tako da obavezno ujutro čim se probudim narežem si dvije naranče i to slistim. Onda kroz nekih pol sata zakrulji pa idem tražiti šta mi se ne gadi u frižideru.

GrumpyCat možeš tunu, ja ju obožavam pa sam na prvom pregledu pitala gin i rekla mi je da ne bi smjela više od 4-5 konzervi tjedno, da b onda bilo previše, al ak pojedeš jednu onda ti je to ok, pa sad ti vidi.
    Ja kavu ne pijem i ne pušim, prestali smo oboje, ima skoro 2 god. tak da ne znam reći ništa po tom pitanju.

Ja za tjedan dana idem na drugi pregled( prvi je bio samo da potvrdi trudnoću), i jedva čekam čuti da srčeko kuca, imam osjećaj kao da će mi jedan veliki kamen past sa srca,kao da je sve u redu, i da možemo dalje normalno nastaviti sa planiranjima. Ja neznam da li je i vama tako al do sad meni je ovo još kao nestvarno, jer mislim da kad čujem srce onda je to to.

Previše sam se raspisala, idem po naranče, uživajte.

tala
    01. Ožujak 2016. 10:06

uh, koliko toga sam imala za procitati : ) 

grumpy, ja obozavam tunu i ne namjeravam je se posve odreci. nikome nece nista biti od konzerve tune.

ja sam jucer jela pizzu, danas cu lignje. to su moji "izleti". u ostatku tjedna me cekaju slanutak, spinat i piletina. ne volim tjesteninu, ali moja curka obozava njoke sa sirom, pa i to moramo napraviti. 
    jucer sam si nakupovaa sljiva, naranci i kiwija.
    ono sto sam primjetila da mi ne odgovara je mlijeko. jutros sam popila casu i jos uvijek ga osjecam u grlu. bljak.
    mislim u dm-u uzeti koji trudnicki sokic, cisto za ove dane kada zastranim  

aplikacija koju je netko spomenuo, pregnancy+, imam je i ja, jako je dobra, ali nije u potpunosti besplatna u drugom i trecem trimestru, pa sam ju ja kupila za 2 dolara. jedna druga besplatna, zove se ovia, nije toliko lijepa, ali je jako informativna. svaki dan dobijete poruke sto se događa s vasom bebom. meni je danas stiglo da se pocinju razvijati jetra, da se blizi vrijeme prvog posjeta lijecniku i sto bih ga trebala pitati te da se ne iznenadim jer krece faza promjene raspolozenja. koja sreca : D

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

GrumpyCat
    01. Ožujak 2016. 10:09

Hanic sad mi se jedu lignjice hahaha pa ja cu poludit, prvi dan bez mucnina i ne znam sta bi prije 
    A nista, obecala sam muzu grah i kuhat cu grah, mozda mi zamirisi...

GrumpyCat
    01. Ožujak 2016. 10:19

Ivek 4-5 konzervi je zbilja dosta, ja cu jednu tjedno i super, nemam brige
    Tala i ti lignjice danas, bit ce da je nesto u zraku 
    Sto se tice tih trudnickih aplikacija, skinula sam ih par i niti jedna mi se ne svida, ima jedna sa groznim slikama bebeka kak se razvijaju, tak su ruzne animacije da ih nisam mogla gledati..
    Budem probala taj Pregnancy + ak kazete da valja, valjda bude i meni onda OK

• Hanić
    01. Ožujak 2016. 10:24

hahah kolko vidim svi se palimo na lignje i mc donalds
    Ivek, jesi probala slane štapiće ili perece grickat, jako paše i jogurt uz to i meni uvijek smiri želudac, pogotovo ako zalijem s nečim gaziranim da se ko prasica podrignem... ah žal mi te, to ti je sad čisto isprobavanje namirnica dok ne skužiš od čeg ti je lakše od čeg gore, drž se
    tala danas smo partnerice po lignjama, a vidiš čak smo Grumpyci i sline izmamile haha
     Grumpy čovječe pa prvi dan bez mučnina treba dobrom gozbom proslavit hehe, evo dođi k meni na lignje i tikvice s krumpirom, za desert ima što ti srce poželi, od čokse, čipsa,voća, ima i fante za podrignut se haha a i donata mg za dobro prdnut

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.