Jesenske bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Jado
    28. Travanj 2016. 10:47

Pozdrav Pale! Primamo kako ne :)

Ja sam si našla kolica...akcija je, a nekako mi je rano kupovati  dragi mi veli da ne mislim sada negativno nego da idemo u pripreme polako, i k tome uštedim 500kn. Šta vi mislite? Danas mi je 14+1, još duga 2 tj do pregleda ali sam jučer zamijetila da mi je trbuščić nježno se ukazao, nije napuhnutost čista kao tijekom dana, sada je malko drugačije 
    I savjet - da li je 9kg za okvir kolica teško? Sam okvir. Sjedalica je još 3 kg. Mislim težina mi ne bi trebala biti problem ali ne znam koje su optimalne težine, išla gledati recimo stokke (radi info) i ona su 8,3kg

Saky84
    28. Travanj 2016. 11:36

minnie25 da udebljala sam se za sad samo 4 kg mada po mojoj kucnoj vagi je 5 kg. Al vodim se nekako time da je njena tocnija pa kako bude :D
    PALE dobro nam dosla :) nadam se da ti miomi nece zadavat vece muke i da ces bez prevelikog stresa doci do kraja. Ja sam s juga tako da ne znam nista vezano za tecajeve u ZG.
    ivek2207 ja sam sad nekih 5 mj mislila sam na tecaj tamo u 7mj ako me uopce bude volja po vrucini in po bolnici na tecajeve. Naime ja ne podnosim bolnice i onaj miris najbolje, ne znam ni kako cu rodit. Uvjek mi lose dode. 
    tatjana_zg eto to mene brine najvise oce li mi to bit previse, s obzirom da imam dvoje skala do velikog lifta u oba smjera. Za auto mi je svejedno jer imamo veliko auto pa stanu. A tako su mi ljepa, ja sam se bas zaljubila u njih. Mada sam stalno govorila da cu uzet McLaren jer ona su dosta laganija cini mi se, al kad sam ova ugledala bas se dvoumim. 
    JaZmajac mislim da tko zivi u kucu, prizemlju da mu tezina kolica nebi trebala bit problem, i naravno auto dovoljno veliko da ih moze utrpat. I ja sama ne znam, meni je nekako isto puno kila jos kad dodam bebu. Bas sam na iglicama. 

Ja imam problema sa probavom i za sada jedino sta meni pomaze, a pokusala sam sve i svasta, su cepici na bazi glicerina...ne koristim svakodnevno, primjetila sam da mi kruh radi problem pa me zatvori malo jace...kad cepic uzmem nakon toga par dana ide super al naravno kruh ne smijem ni pogledat a pizza je jedino sta bi jela po cijeli dan. ah

ivek2207
    28. Travanj 2016. 11:49

ja zmajac tako sam se i ja osjećala, mislila sam da je prerano kupovat kolica,kupili smo sa 14 tj. kaj ak se kaj desi, al mm je uvijek optimist a i popust koji smo dobili u trgovini je iznosio 900 kn tak da mi je bilo žao propustiti, tak da smo mi naručili peg perego kolica u jednom dučanu u king krosu jankomir i stići će za mjesec dana, nismo još platili dali smo samo kaparu, pa kad stignu onda ćemo platiti, pa ak se kaj dogodi možemo odustati, što mi je vremenski u redu, jer smo ionako u to vrijeme mislili ići kupovati kolica.
    Postolje njihovo ima 6 kg, što je lakše od ovih koje ti spominješ, al svatko kupuje po svojim nahođenjima. Ja živim na drugom katu u zgradi bez lifta i bilo mi je najbitnije da nisu teška, tako da smo mi sve što smo htjeli obuhvatili i još dobili dobar popust pa smo rekli, a koga briga što je možda prerano.

tala
    28. Travanj 2016. 12:54

hej, trudnice! 

i mi smo za vikend mislili rostiljati, ali prije ce biti da cemo se grudati :D
    uh, tako je hladno, nama radijatori od jutros rade. 

pale, dobrodosla! ja o petrovoj ne znam nista, idem na sv.duh. na tecaj se moze otici kad god zelis. mozda je bolje otici prije ljetnih vrucina, ali o tome svatko sam odlucuje : ) 

nakon sto sam objasnila muzu da ne zelim kolica koja nemaju apsolutno ravan sportski dio za bebu, odustao je od stokke, joolz i bugaboo kolica. vratili smo se na mutsy. meni su jos peg perego book plus zapela za oko, njemu nisu nesto. 

danas nam je 14tt!!!!! pregled za manje od dva tjedna, na 15+6! uh, jedva cekam 
    stigli su i nalazi od krvi, rh i svih onih bolestina- sve negativno. iduci me tjedan ceka urinokultura i to je to za sada.

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

Sunnyday
    28. Travanj 2016. 13:17

minnie25 iskreno da ti kazem nisam jos trazila, imam jos uvjek ovu http://www.mojaljekarna.hr/izdajalice-i-pomagala-za-dojenje/6305-chicco-izdajalica-klasicna.html nju sam koristila u prvoj trudnoci, ali sam svakako mislila kupiti novu makar i ovu istu, ona ipak dugo stoji. E sad puno vise mi se svidjaju ove na koju se moze staviti bočica, ali su razlike u cijeni velike. Nisam je puno koristila jer sam redovno dojila ali mi je trebala kada sam imala upalu i morala se izdajati a za to je dobro posluzila i ova. Ne stane puno mlijeka u nju i mora se presipati u flašicu, ali je zato cijena skroz ok. Nekako mi je puno dati 400-500 kn za izdajalicu jer vjerujte trebace vm novci za puno toga kada, ja srecom vecinu imam, ali se sjecam kako je mm isao skoro svaki dan nesto novo da kupi, npr onaj usisivač za nos, 3 smo kupili i ni je dan nije dobar bio tako da smo ipak morali kupiti kvalitetniji i dali oko 300kn pa toplomjer pa svasta nesto. Zato na vrijeme gledajte da ustedite gdje mozete , trebace vam 
    Što se kolica tiče, nije mi bitna težina, u kuci zivim, imamo veliki gepek tako da ako ih budem kupovala uzecu neka sa košarom onom ispod da mogu staviti torbu u njih, i da beba moze biti okrenuta i prema meni , jer kad se unervozi da ne moram setati ispred kolica 
    Pale dobro došla.
    Ja rastem, svakim danom sam sve veća uff, inače spavam na stomaku i tako mi je tesko sad da se namjestim.Danas mi se jako pilo mlijeko, popila sam bas puno, i tako mi je bilo muka da sam sve ispovraćala. Umor me hvata svako popodne, a mislila sam da ce u drugom tromjesecju to da me zaobidje. Polako dobijam zgaravice, cim nesto pojedem tesko mi pada na zeludac, bude mi muka, ili zgaravica. Bas sam se raspisala izvinite na tome 

PALE
    28. Travanj 2016. 13:35

Hvala na dobrodošlici, i ja se nadam da miomi neće raditi kasnije veće probleme, zasad moram sve laganini, ali ne moram strogo mirovati, srećom.Ostali nalazi su svi dobri, još planiram 3D anomaly scan iza 20. tjedna pa ću biti mirnija...
    ivek2207 ja sam 1. put osjetila pokrete zadnji dan 16. tjedna, nisam bila sigurna da li je to to, 2 dana nakon toga ništa, pa onda opet...a netko osjeti tek u 21. tjednu, sve je individualno, neke bebe su mirnije, nemoj se s tim opterećivati ;)
    Danas sam dobila sitan, ali sladak poklon od HIPP, učlanila sam se u nekakav klub na netu  i dobila par uzoraka i male čarape.
    Meni zasad najviše odgovaraju maxi cosi stella kolica, jer bih njihovu sjedalicu, lagana su, živim u stanu pa mi se čine ok.

tatjana_zg
    28. Travanj 2016. 13:57

Za kolica mi nije toliko bitna tezina jer sam u kuci. Vidjela sam da je to sve tu negdje pa sam gledala izgled. A i mene ima pa mi 9 kg nije neki problem. Bitno mi je bilo da dijete moze biti okrenuto u oba smjera, da ima velike kotace na napuhavanje i da ima kosaru i torbu. I da ih mogu sklopit sama jednom rukom tako da sam se nasla u bebetu.
    Ja kupujem sve sto nadjem na nekim akcijama. Treba mislit pozitvno curke.  a i ne zelim se dovest u situaciju da moram u 7 i 8 mjesecu hodat okolo po vrucinama. Za kraj sam ostavila samo robicu koju uvijek dobijes od nekog al sto se tice stvari sve cu kupit prije.

tala
    28. Travanj 2016. 13:59

negdje sam citala da to osjetis li pokrete prije ili kasnije ovisi i o tezini bebe, kao i o tome gdje se nalazi posteljica, kao i da viserotkinje osjete ranije : ) 

mi smo odavno dobili hipp. bas lijep znak pažnje : ) 

joj, sunny, a rekli su da je drugi trimestar najmirniji 

2005. moja najveca ljubav, moja djevojcica <3
    2016. zrno papra, mala Cvita <3

Sunnyday
    28. Travanj 2016. 14:15

Istina tala, u prvoj trudnoci mi je najlakse bilo u drugom tromjesečju ali sad sve skroz drugacije, ranije sam osjetila bebine pokrete, u 16tt mislim, evo mucnine bas i nisam imala u pocetku a sada mi nekako sve tesko na zeludac pada, kao kamenje da jedem.. Zgaravica me je itekako iznenadila jer sam nju u prvoj trudnoci osjetila tek tamo u 8 mjesecu, a umor je mozda zbog ovog vremena, mada sama sam sa djetetom, mm dolazi kuci svakog drugog vikenda, pa sve moram sama.
    Od hipp-a sam i ja dobila taj paketic i bas su mi super čarapice, jeste sitnica ali mi je super taj znak pažnje.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.