Jucer sam cula da postoji mogucnost da se iz krvi majke utvrdi spol djeteta i to već od 12 ili 14 tt
Posto zenske imaju xx kromosome iz krvi se moze vidjeti da li u krvi ima y kromosoma (ako da onda se nosi decko) a ako su samo x kromosomi onda se nosi curka
Ako bas i nisam dobro objasnila proguglajte malo i odmah cete naci.
Ja ni u prvoj trudnoci nisam mogla docekati da saznam spol a ne mogu ni u ovoj
Da da..to je moguće :) Čitala sam i ja o tome.. al po meni je to tako nebitno i bezveze kopkat.. evo moja susjeda je rodila pred 2 godine negdje... gin bio siguran da je dečko, oni sobu ofarbali u plavo, većinom kupovali robicu za dečkiće, a kad ono rodila se mala pikica :D sve su morali prefarbat i robicu nadopunjavat.. zato ću ja sve neutralno, nikad se ne zna :)
ma ne bi išla na testove, samo bi ovaj put barem malo ranije saznala ultrazvukom jer su mi za kćer rekli u 26 tjednu tek. joj a mene zanima, najbitniej mi je da je sve u redu ali baš me zanima, plus što je kćer naručila seku jer je rekla da braco neće moći obući suknju i minkat se (šminkat :) )
Helooo... kako ste curke? Ja evo cijelu noc jedva odspavala nekako,stalno se budila i gledala koliko je sati... haha...koje uzbudenje zbog danasnjeg uzv... nikako docekat 15h da idem... stvarno se samo nadam da ce mi rec da je sve ok...
A sta se tice 3d/4d uzv neznam...mozda bi i isla...jer me jako zanima da sto prije saznam jel curka il deckic...hehe... ali vidjet cemo...
Drzite mi fige...
Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
!
Folacin od Solgara ima 400 MIKROGRAMA (µg) folne kiseline što je ekvivalent 0,4 mg (a ne 4).
Drugi Folacin (koji često prepisuju ginići) ima 5 mg i mislim da je proizvođač Jadran Galenski Labaratorij.
Dakle, razlika između ta dva Folacina je ogromna. 0,4 mg od Solgara i 5 mg od JGL-a.
Ja sam na početku pila Solagarov od 0,4 mg, a sada pijem vitamine od Dietpharma koji imaju 0,6 mg folne. Za usporedbu, Elevit ima 0,8 mg.
Dakle, mislim da su vas mikrogrami i miligrami malo pomotali. 1 mikrogram= 1.000 miligrama. Nisam ni ja bila sigurna u to na početku dok nisam malo istraživala prije trudnoće.
Između ostalog višak b vitamina se izlučuje mokracom tako da na straha od predoziranja a beba sebi ionako uzima sta joj treba i koliko joj treba.opasnost su vitamini koji su topivi u ulju tj koji se taloze u organizmu.s njima treba biti oprezan i nesmije se pretjerivati. Po europskim smjernicama nasi dodaci prehrani nemaju visoke doze vitamina kao sto je npr. kod amerikanaca jer je potpuno drukčija politika uzimanja dodataka prehrani.kod amerikanaca mozete vidjeti i 3×veću dozu nego kod nas.
Nisam znala da imamo blizančiće u grupi juuuuupi
Evo ja danas ok...i meni se blizi 12tt pa očito simptomi popustaju...
Joooj ja isto jedva čekam saznati spol nekako mislim da je curica
pnda smo polupali lončiće sa mg i mikrogramima...hahahha :D
Ja sam danas opet vadila krv..potvrdjeno da mi je krvna slika super ali i da je šećer opet 5,5 i sad me dr je...sa tom dijetom..a uzasno mi ide na zivce jer da sam kojim slucajem trudna ima 4 godine,rekla bi mi da su nalazi šećera izvrsni..jer su se od tada kriteriji uzasno povisili...ma ono...bljak...
Sortiraj odgovore
Najstariji