Jesenske bebe 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sanjarica
    22. Veljača 2015. 10:06

Jutro cure...evo ja isto nocas nikako spavala ali zato bi sada na poslu zaspala na nogama... 
    Inace ja pijem folnu kiselinu FOLIC+  koja uz folnu ima jos neke vitamine u sebi... danas taman pijem zadnju dozu jer sam ispraznila bocicu a sutra idem kod gin pa cu vidjet sta ce mi on preporucit. A pocela sam je pit jer sam cula od drugih cura da se preporucuje pit je od pocetka trudnoce pa do 12 tt jer je kao bitna za razvoj bebinih kostiju...pa eto...nemoze skodit... 

Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
    !

kneginja
    22. Veljača 2015. 10:38

obavezno pijte folnu ..ima u apoteci ali meni je dr odmah prepisala na recept kad sam zatrudnila. Nije to za zezat se..jako bitno smanjuje dosta defekata kod djece. Npr od kad zene piju folnu..skoro pa se vise ne dogadja zečja usnica kod beba...jako rijetko...a prije je to bilo jako često. A pije se do 12 tt. nakon toga po želji vitamine..a ne mora se. Iako cu ja pit...jer kako mi je jedna frendica dr objasnila...vitamini nisu za bebu..vec za mamu..beba dobija i crpi od mene..a to zenu moze dovest do ruba...ja sam vec sam polukrepana hahahha...pa cu fino stvarat male zalihice za sebe :D

Pupa5
    22. Veljača 2015. 10:52

Ja pijem Floacin od Solgara (2xdnevno), prenatal Dietpharm (1x), Omega Dietpharm(1x). Iako ima i folne i omege u prenatalu, ja pijem i dodatno, kaze ginekolog da ne moze skoditi. Folnu sam pocela piti nekih mj dana prije trudnoce, ali pola doze. Kao pripremala sam tijelo za trudnocu za 6 mj, a onda se dogodila odmah :)

mama3x2
    22. Veljača 2015. 10:54

Evo sada bas gledam...da uzmem Elvit?...mislite li da je to ok?

Pupa5
    22. Veljača 2015. 10:58

Meni se bas svidja taj Elevit, puno cura to pije, mislim da cu to uzeti kad zavrsim s Prenatalom.
    Moja mama je inace doktor pa sam navikla na lijekove i vitamine i na zazirem od toga uopce, pogotovo jer se jako bezvezno hranim sad u trudnoci ali ne mogu si pomoci. Jedem duplo manje nego inace, ne jede mi se meso, samo bi jela pastu, kruh i takve stvari....jutros mi se nije jelo nista pa sam pojela malo graha sa bucinim uljem kao da dobijem malo proteina..2 žlice toga. Prvi put mi se događa da sam jako gladna a ne mogu nista jesti, inace sam izjelica ;)

• Lanči3
    22. Veljača 2015. 11:15

jutro! evo baš čitam, zadnjih par stranica ste pisali o mučninama a baš sam htjela pitati kaj je to moguće da tako rano imam mučnine, a u 6 tjednu sam.. ima već par dana da mi je mučno ujutro, a jučer kad sam se digla išlo mi je na povraćanje dosta dugo, ali sam se uspjela skulirat. ja sam mislila da to počinje tek oko 8 tjedna..

kneginja
    22. Veljača 2015. 11:54

Mogu mučnine od prvog dana krenut :)

Pupa..da ti to nije ipak malo previše folacina. imače se pije jedan dnevno 8(od 5 qm) i to je sasvim dovoljno do 12 tjedna trudnoce. A ti pijes dva i plus ti ga ima u tom dodatku. Nije da je bas skroz bezopasno...to je vitaamin B..ne trebas ga bas toliko. Ni vitamina nije dobro imat previše.
    nemoj se ljutit ..ne mislim pametovat nego sam stvarno čitala i gledala...čak moze bit štetno za dišne putove djeteta i tako nesto..ne znam sad napamet da se ne prosipam bezveze. svakako..jedan folacin dbevno od 4-5 qm je sasvim dovoljan...ostalo se dobije sa hranom..ima njega u dosta hrane

Silvia3
    22. Veljača 2015. 12:39

Ja sam pila b complex prije trudnoće jedno 6 mj i sad pijem od twinlaba prenatal koji ima 800 mcg sto je potrebna količina u trudnoći.njihova se pije samo 1 dnevno pa mi je to super jer jos omega 1 dnevno pa probiotici 1 dnevno.jedva se natjeram da to sve progutam..a s obzirom da sam sklona bakterijama i brusnica mi je na repertuaru.taman sam ih se bila rjesila i sad kad sam zatrudnila opet peckanja i svasta nesto.sad cekam nalaz mokrace da vidim sta ce pokazat.
    Meni su mučnine krenule u 6 tt, sad me ulove kako koji dan ali ne kao prije a sad sam 11tt i 2d..meni je pomagalo da nešto zvacem bademe ili krekere ili štapiće ili nešto sa kruhom.

nenana
    22. Veljača 2015. 12:53

Cure ima neki članak na klokanici gdje su obrađeni svi vitamini, razni proizvođači..ja SMS pila folnu od Solgara, pa sam se prebacila na Prenatal Nutriens isto Solgar koji ima sve + prednost je sto su oni jednini bez glutena i pogodni za vegane pa se nadam da se neću od njih dodatno debljati.. 

Potražite na googlu članak, nemam link nažalost!

Pozzz

kneginja
    22. Veljača 2015. 13:16

ja cu morat počet pit nesto za energiju...vučem se ko krepana mačka..neke energetske bombice...ne znam sama sta

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.