Cestitam megi!!! Bravo za tvoju mrvicu!!
A tek sad kad si rekla da nas ne bi plasila sa iskustvom se plasim ;)
Megi cestitam od srca
Cure, mi smo u bolnici u Zd i bas ne mozemo spavati. Jucer sam otisla otvoriti porodiljni i kazem gin da usput pregleda jer me u subotu/nedilju malo bolilo i ispostavilo se da sam prst otvorena, cervix na 25 mm, mirovanje! Jutros se dizem na wc u 6 ipo i imam sto viditi na gacicama- smeckasta nakupina zilica, nije bilo puno, ali dovoljno da me uznemiri i krenem ravno u bolnicu. Dali mi inekciju za prijevremeni razvoj pluca bebe, sad sam u 34. tj i sad je to kljucno, ctg ne pokazuje bas trudove nego kontrakcije lagane. Ocito su me BH kontrakcije otvorile, trbuh mi se cesto znao stvrdnuti kao kamen i govorili su mi oba gin samo da pijem mg a na kraju me to otvorilo. Prije 11 dana na pregledu- skroz zatvorena..Oni smatraju da i da sad rodim da ce sve biti ok, ali da cu izdrzati jos. Trenutno sam na tabletama tokolize za prestanak kontrakcija svaka 2 sata i sutra bi me pustili kuci na mirovanje, a ja bi radije tu ostala jer sam mirnija. Muz bi krajem sedmice triba doci s broda, u sobutu je triba biti tu ali nisu mu smjenu poslali tako da jedva cekam njega viditi i zagrliti, ipak se par mj nismo vidili nego skypom. Sada nam samo Bog moze pomoci i virujem da cemo jos izdrzati ovako 2 u 1.
Zene cuvajte se i pazite se, imate pozdrave od mene i mog bebaca.
Zara, drzi se!! Meni je prijateljica izdrzala na tokolizi od 28 do 36 tjedna, tako da si u dobrim rukama!
Samo miruj i mazi svoj trbuscic!!
Jutro.
Megi, cestitam
Nocas skoro pa da nisam ni oka sklopila. Piskit sam isla svakih satvremena.
Zdjelica me bolila za pop..., jedva sam se dogegala do wc-a.
Mislim da cu prespavati danasnji dan.
jutro zene
ZAra čuvaj se...i ostani u bolnici ako ti ne smeta da si tu,i ako te puste...reci da doma neces moći mirovati radi obaveza mislim da bi te trebali onda ostavit.Znas kako je kad si doma...samo ću ovo...samo cu ono...A šta je dr reka..i da sad rodis beba je razvijena..ne vozi brigu :D Da se bar je počnem otvarat buuuuuuu hahahha sta bi dala...sve nam nesto naopako zadnjih dana
Čvarak meni je ctg svaki put(upravo idem za 5 min opet) koma....ne cuje se izgubi se signal..pa dodje pa ga nema...al to je do bebe...ako otkucaji nisu ispod 130...nema zamaranja....meni sestra da onaj gumb i kad se izgubi signal ja ga sama trazim opet..nadjem...i pratimo...,KAze mi dr beba se vrti...zato se signal gubi...a i mislim da su im aparati iz stoljeća sedmog hahahhah
odo se laganini spremit..pa na jos jedan ctg....nadam se da ce bit normalni dr....
Cvarak za ctg se ti vrti na krevetu dok ne dodjes u polozaj u kojem se beba najbolje kuzi, meni je to nakon 5min trazenja i lupkanja trbuha ispao desni bok. Ledja i lijevi ni bu ni be. A poslje se ispostavilo da je to zato jer je jutro i beba je spavala, i inace je miran ujutro, a onda se krene vise micat. Isto kaze sestra- popij kavu, pojedi, prosetaj i onda mi dodji, a ne iz kreveta na ctg (to svima govori jer bebe cesto spavaju bas kad se prikopcaju)....ali da, i aparati su iz 70-ih :)
Zara, ostani u bolnici ako mozes i ako si tako sigurnija i mirnija, znam da bi ja bila. Super da znaju sta je i da dobivas potrebnu njegu i ti i bebica, a dan vise u bolnici nece skodit.
Mene isto zeza spavanje i wc i samo si mislim onda, jao pa da se bar malo naspavam sad, kako cu funkcionirat kad bebili dodje, moram se odmorit...iako prek dana super funkcioniram i uz to malo spavanja, ali briga za bebu je ipak malo kompleksnija od brige za kucu i ostalo :)
Puse svima, ajmo mi pregrmit jos ovaj zadnji period dok smo u komadu, vec smo sve malo na rubu, al meni opet pomaze da vas citam i da smo sve sa nekim istim sklopom u glavi i da si pomazemo :)
Zara, terminušo moja!!! Drži mi se... Mi moramo isti dan vrištati- ti malo južnije, a ja malo sjevernije
Razumijem te kad kažeš da bi ostala u bolnici. Ja bi isto tako, najradije da me prištekaju na sve aparate i da me prate dok ne dođe dan kad malac odluči izaći van. Ali kao što je i dr rekao, oni su sada fino već razvijeni, tako kakav god ishod bio, bit će super Javljaj se s novostima!
Ja danas isto idem na pregled i jedva čekam vidjeti miška. Nadam se da se udebljao puno od zadnjeg puta, hahahah
Uživajte mi ženske!
Puse šaljem
joj cure da sam jucer znala za taj ctg nebi se ni rasplakalai ostala bi mirna. Ma još to čekanje, 2h sam čekala da ponovno dodjem n ared. Ma ona nama taj aparatic ucvrsti gumom i ja sad više nisam ni znala jel smijem to primit dirnit pa mi klizilo pa sam jedva disala. Stavila me na desni bok, još mi je prvi put curica jadna štucala. Ma nek idu oni sa svojom aparaturom ugfff...pravi doktori bi trebali sa stetoskopom znat poslušat bebicu i napipat sve, neg se oni poudzaju u te uzv i ctge i pm...da tak moram reć. Baš sam bila pod stresom, moram se malo primirit i relax!!! Svima govorim ma smireno, ma opušteno, diši, opustit se a kad meni neš ja gotovaa...odma suze.....Ma tam te na tom ctgu sestra prikopča i ode i nemaš nikog niš za pitat. Pitala sam za taj secer dr, reko je da me neće sigurno pustit poslije termina, tako da se nadam da će curica samo tamo kraje 38 i poč 39 tt odlučit ići van. Kneginja tebi isto želim to da tvoja curica odluči sama ići van i da se otvoriš :-)) Joj curke stvarno me smirite hvala vam.... :*
Sortiraj odgovore
Najstariji