Branchi, ja se poroda u smislu boli ne bojim, ali se bojim mogucih komplikacija i krajnjeg rezultata, uglavnom nadam se da cemo beba i ja izvuci zivu glavu odnosno biti zivi i zdravi, a sve ostale brige ce doci s vremenom. Prije me mucilo kako cu ja "baratati" s bebom hehe ali sad sam samo fokusirana na porod, nemogu se brinuti o toliko stvari odjednom
Inace, jel kome vec bila patronazna i sto ste pricali? Mene vec tri puta pokusava uhvatiti kod kuce i nikako, sad smo izmijenili brojeve mobitela pa se nadam da ce stici do mene prije poroda.
Jutro
Mene nije strah hendlanja s bebom nego me strah da ce prebrzo narasti. Svi su moji necaci prakticki preko noci prohodali, krenuli u skolu...
A ja sad spremam robicu svojoj curi, a nosit ce je kojih 2 mjeseca. Tako mi je brzo prosla trudnoca... smrc. Jos nisam ni rodila, a vec mi fali trbuscic.
Naravno, strah me i poroda i oporavka poslije njega. Strah me da cu zbog boli i tegoba (hemici, epiziotomija, ragade..) manje moci uzivati sa svojom bebicom.
Noćna panika mi je klasika, ne spavanje po par sati jer promišljam što sve još treba pripremiti (kuća je još uvikek u procesu renovacije, nemamo još sobu u kojoj će mala spoavati...)...ali sinoć je bio vrh! Budim se u 3 ujutro za klasični odlazak na wc, onako pospana sjedim na školjki i skužim da mi je cijeli lijevi dlan krvav. Skoro mi je srce stalo. Panika zavladala, brišem se dolje, ni kapi krvi. I onda shvatim da mi teče krv iz nosa...valjda je tekla i dok sam spavala i automatski sam brisala rukom u snu. Naravno, ni oka nisam sklopila ostatak noći, tisuću i jedna paranoja što ako zbilja prokrvarim, je li malena dobro, zašto se baš sad ne miče kad bi ja htjela itd itd....
znam da nije utjeha da smo sve u brizi, ali me tjesi da smo na istoj valnoj duljini :)
ja malo sad gledam filmice oko prematanja, kupanja, oblacenja itd, cisto da malo ipak sve vidim prije...
ja isto razmisljam kako mi je bas poseban feeling biti trudna i da ce mi i to u biti faliti....bas brzo prolazi vrijeme i istina je da treba uzivati i sad i kad se rode u svakom trenu jer brzo to sve ide i brzo rastu male bebice :)
ja sam bila na razgovoru kod patronazne prije mjesec i pol kako bi najavili termin pa da nas upise u raspored. prosli smo neke detalje oko zdravstvenog stanja da zna na sta dodatno obratiti pozornost, malo popricale o tome sta one prolaze s nama, dala mi je hrpu brosurica i popunile smo neki formular. dala mi je i svoj kontakt i od kolegice da dam dragome pa da on njih nazove kad se beba rodi i kad cemo znati kad se ide iz bolnice da dodju odma slijedeci dan :)
mislim da je dobro najaviti im prije, cisto neka imaju u rasporedu - ove moje na savici su u domu zdravlja/na telefonu do 8, 8:30, max 9 i onda krecu u obilazak prema planu.
Pozdravi svim očekujućim mamama,
evo imam i ja čedo za koje očekujem porod sredinom devetog mjeseca...
Navale spremanja u tijeku, tu i tam čudni bol u preponama, inače nekih posebnih simptoma nemam, mal mi je teže čučnuti, ali čučim i ustajem pola dana kad radim pa...:).
Sretno svim budućim majkama..<3 a još više onima koje su se poroda riješile:)
jutro curke :)
mwni jutros nema nikakvog spotinga i nicega....malo sam misrnija...a imalo mi je lakse sveopće stanje hahahhhaha dosla sam doma nakon 50 dugih dana sezone....napokon u svom krevetu...divota...spavala ko beba...bilo samo 14 stupnjeva pa se utoplila...samo jednom na wc isla!!! divotica!!!!!!!!
veceras pregled...vec vidim da ce me dr naviukat jer sam dobila dosta kila zadnja dva miseca..nekig 6 ...ali fakat ne vidim na sebi..i svi mi kazu da osim stomka nemam nista....ali sam ful natečena pa se tjesim da je to voda :)
samo da mi kaze da je sve ok i da je beba u mjerama i da smo super...pa onda jos zadnji misec nekako cemo izgurat :)
Vidim da vas sve mori briga oko toga kakoc ete sa bebama...ma virujte mi proradi instikt nakon par dana..sve se oze i sve se zna...čak proradi i kad vodis brigu o tudjem djetetu a kamal nece kad je vlastito u pitanju :)
a glede prematanja..oblačenja..nemojte se opterecivat kako tor ade patronazne...profi...Nece bebe bit ni gole ni gladne...napravit cemo najbolje kako mi to znamo i s vrimenom se usavrsavat...da ih samo u bodi obučemo i u deku zamotamo nece im bit hladno hehehe....sve cemo mi to odradjivat ko velike
samo Boze dragi daj da nam svima porodi prodju kako treba sa sto manje komlikacija....isto ka i LIdija 87...mene ne muce bolovi i porod..to ce doc i proć...mene strah komplikacija...samo da nas dvi zive budemo zive i zdrave...sve drugo cemo progurat ka i sve prije nas :)
odo malo počet prat robicu...čujemo se veceras nakon pregleda...molite se da mi bude sve ok....
Kneginja, ma sve će biti super. I obavezno se javi kad se vratite s pregleda
Što se poroda tiče, ja si ga vizualiziram svako malo. Kao, probudit će me trudovi oko 5 ujutro. Onda ću se dići iz kreveta, lagano pod tuš, pa doručak, pa hopsanje po pilates lopti, itd. Do 12h će biti na svake 3min i onda krećem u bolnicu. U 13h će puknit vodenjak, a u 14h ću ja rodit Vjeruejm u moć autosugestije!
Ja ne razmišljam o apsolutno nikakvim komplikacijama. Ma bit će to ko podmazano, hahahahhahahhahah
Ja idem sa patronažnom na dogovor krajem rujna. Rekla je da dođem do nje da se upoznamo i sve dogovorimo. Prvo sam zvala da sve provjerim i tako smo se dogovorile. Čini mi se baš ok.
Ja sam danas prala i sterilizirala izdajalicu i bocicu za nju i dudice pa sam se sva ustrtarila jer mi je usla onak pjenica od detergenta u dudicu (onaj silikonski dio) i ispirala sam ju sto godina. Nakon toga sam ih sterilizirala pa se nadam da je sve ok. To sam si sad sve pospremila u torbu za bolnicu, valjda sam spremna sad.... Svaki dan smislim nesto novo oko cega cu panicarit, nisam se jos odlucila kako ce mi bebica spavati, sa polplunom, vrecom, tetra pelenom.... Valjda cu sve shvatiti kad ju vidim :)
Sova, super ti je plan poroda. Haha. Mogla bih ga i ja preuzeti.
Ja se tjesim da mi je beba jako nisko pa se mozda necemo muciti sa spustanjem u zdjelicu kad je vec prakticki tamo.
Ali nikako da si u glavi poslozim da sam JA ta koja ce radjati. U mojoj glavi se to nekome drugome dogadja. Nisam svjesna da me moze uloviti u bilo kojem trenutku. Mislim da cu se uspanicariti. Koliko se god pripremala, nisan ful spremna.
Sortiraj odgovore
Najstariji