ashley na desni ne mogu uopće ni leći zaboli me od mozga do nožnog prstića...cijelu trudnoću sam na lijevom...ali eto ne pomaže ni bok ni banana...zbogom spavanje od sad pa do zauvijek
Ja se pak najbolje naspavam na desnom boku. Ili na ledjima.
Makar se bez obzira budim svakih pola sata- sat vremena. Ako vec ne idem na wc, da se okrenem.
Cak mi ni banana jastuk vise bas ne pomaze.
Sad dok jos mogu spavati, ne ide mi. A kad beba dodje, necu imati izbora.
Curke dijelim muke s vama :)) imali su pravo kad su rekli da je pred kraj najteže..
Uz noćnu bol u kukovima krenula se grčiti i desna prepona, i po noći i po danu i kad hodam..ugl često :)
Ps.Danas mi je frizerka došla doma i lijepo me sredila i ošišala sam pola kose (olakšanje stoljeća) i sad sam spremna upoznati svog princa i mirna za koji mjesec jer tko zna sto ce biti i koliko cu vremena imati za sebe! Happy :))
bok curke :)
meni doktoric opce prakse za zeljezo prepisala LEGOFER, to je djecji sirup koji zacudo lijepo sjeda na zeludac i ne ometa probavu - preporucujem ga.
do kojeg ono tjedna mozemo piti magnezij?
ja cim zaboravim jendu vecer (ko jucer), ujutro umirem od grceva u nozi (ko jutros), cak sam i zavristala pa dragi doletio i masirao mi noge, strasno.
pozdravljam sisanje, ja sam isto na moru skratila kosusa do ispod ramena na asimetricni bob - bila sam zadovoljna vec kod prvog pranja kose i susenja :))))
meni isto nekako najvise pase spavati na ledjima ili desnom boku, ali onda se svako malo budim i prebacujem na lijevi jer svi govore lijevi, lijevi, lijevi :) ne znam koliko je strasan taj desni ili ledja??
ako netko ima volje, da li mozete popisati sta je sve potrebno za baby kozmetiku i ljekarnu i te neke stvari?
tipa vlazne maramice, vatice, krema ili puder za guzu, sta sve za pupak, fizioloska otopina sa spricom, nastavak za usisavac...
sve znam nesto okvirno i posvuda pise nesto, ali sta sve :D
hvala vam puno!!!
mozda je ovo neki najdetaljniji popis sa podijelom na apoteku itd, jedino moram jos vidjeti sta tocno za pupak (jer cujem da svatko preporucuje nesto druge) i te neke sitnice:
http://www.bhbebe.com/portal/beba/oprema/65-oprema-za-novorodjence
Bok svima, samo da se malo javim..jucer smo bili kod ginica, malena je 2,5 kg, sve je ok i školski. Ja sam otvorena jedan prst kao i prije, kaže doktor da je to za ove tjedne trudnoce kao da sam zatvorena, dakle nema straha od prijevremenog poroda. Moja tezina je jos uvijek +7 kao i prije mjesec dana pa sam zadovoljna :). Jos cu jednom ici kod njega u 37.tjednu i onda cu kenuti u bolnicu u kojoj cu roditi. Za bebicu sam skroz spremna, sve sam kupila, oprala, speglala i pripremila, cak i robicu za izlazak iz rodilista i malu torbu za rađaonu i veliku za rodilište....malo sam nestrpljiva ;).
Što se tiče opreme za bebu, evo popisa kojeg sam se ja držala (sve sam kupila u mulleru i u ljekarni, robicu sam dobila a obicne bodice i pidjamice sam kupila u nextu, posteljinu, dekicu i opremu sam kupila u ikei, kolica peg perego):
SUMMA SUMMARUM…:
1. Odjeća za bebu
(pazite da u H&M-u uzmete sve 1 broj manje!!)
Bodi dugih rukava veličina 56 – 3 komada, veličina 62 – 3-4 kom
Bodi kratkih rukava 2-3 komada većeg broja (npr.68)
Pidžamice (s dugima rukavima i stopalima) veličina 56 – 3-4 kom, veličina 62 – 4 komada
Štramplice (jednodijelne sa stopalima) veličina 56 – 1-2 kom, veličina 62 – 2 komada
Komplet tipa trenirke (hlačice+jaknica) veličina 56 – 1 kom, veličina 62 – 2 komada
Čarape 2-3 štrampli najmanje veličine (00)
nekoliko sokni/termo čarapica
Pamučna kapica veličina 56 – 1-2 komada
Vunena ili deblja kapica veličina 56 – 1 komad
Skafander
Vreća za spavanje
Rukavice (zimske)
2. Pelene, plahte, krpice…
Pelena za široko povijanje (2 kom) ili švedske pelene (min. 5 komada) [ja sam kupila u Magic baby onu jednu vec gotovu pelenu za siroko povijanje koja se samo obuce preko jednokratne pelene i zalijepi čičkom)
Tetra pelene 10 komada [ja sam kupila 8 bijelih i 10 šarenih. U Lesnini xxl imate jako lijepe bijele 8 kom za 50ak kn]
Krpice za bljuckanje cca 10 kom (imate u Magic baby, ja sam ih dobila a i kupila sam 10 malih ručnika iz Ikee)
Ručnik + trljačica 2 komada (Ikea)
Gumirana plahta 1 kom (nemam, čula sam da ne treba)
Posteljina za dječji krevetić 2 komada (Ikea - jako lijepe i povoljne)
Dekice 1-2 komada (Ikea - pamučna tkana dekica sa slonićem je 100 kn, definitvno najpovoljnija takva dekica a prekrasna je)
Poplun 1 kom (Ikea)
Ogradica za dječji krevetić 1 kom (Ikea - nema navlaku, ja sam dala šivati a može i bez nje)
Prostirka ili plahta za kolica 1-2 kom ((Pamučni "ručnik" iz Ikee, izgleda kao deblja tetra pelena)
(?) Rukavice protiv grebanja 1 kom (Magic baby)
3. Veće stvari
Kolica
(?) Košara (Kupila PegPerego book plus, preporučam - 3u1)
Autosjedalica
Previjalište (Ikea, ono što se montira na zid i rasklapa, nema novo, našla rabljeno)
Kadica (+ umetak za ležanje u kadici) (sklopiva Stokke, super za male stanove)
Torba za kolica (dobila s kolicima)
Krevetić (Ikea)
Madrac (Ikea)
(?) Ladica za krevetić (nemam)
4. Sitne potrepštine
Posudica za pranje i umivanje (2 kom)
Mali stolni koš za smeće i/ili...
Izdajalica
(?) Sangenic kanta za pelene
(?) Trokuti/valjci za spavanje za bebu
(?) Jastuk za dojenje
(?) Babyphone
Noćna lampica
(?) Pumpica za nos (Kupila na baterije iz ljekarne, nadam se da je dobra, 200 kn)
Toplomjer digitalni (U muleru ima za manje od 200 kn)
Sve Muller:
Flašice sa dudama (Avent, Tommy Tippee)
Duda varalica br.1
Lančić za dudu
Kutija za dudu
Četka za pranje flašica
(?) Sterilizator (kupila Avent)
(?) Grijač bočica/kašica (Nisam kupila, imam mikrovalnu)
5. Kozmetika za bebu
Pelene (Muller)
Podloge za presvlačenje Babylove (Muller)
Vlažne maramice (Muller)
Mast za guzu (pavlovićeva mast od Biopharma, JGL, iz ljekarne...i/ili Sudokrem)
Dječji sapun ili kupka (Mustela)
Dječje ulje
Losion za tijelo (Mustela)
Bivacin prašak
Vodikov peroksid 3%
Alkohol
Fiziološka otopina (ili u boci-ljekarna ili pakirana u plastične ampule-DM)
Sirup ili čepići za snižavanje temperature (paracetamol)
Sterilne komprese
Mrezica za pupak
Termometar za kupanje
Četka i češljić
Škarice za nokte
Vata za bebe
Štapići za uši
6. Kozmetika za mamu
Jednokratne gaćice
VIR ulošci/ VEO ulošci
Chicco ulosci (OGOROMNO pakiranje, ja sam si za rodiliste spakirala samo 10ak a ostalo ce mi muz donijeti ako ce mi rebati)
Obični ulošci
Jastučići za grudi (Muller)
Krema za bradavice (Avent, Purelan)
Sapun za intimnu njegu
7. Neke stvari koje vam neće trebati odmah…
Klokanica/sling/marama
Putni krevetić (+ nivo)
Hodalica
Vrtić
Hranilica
Didaktička dekica
Mobil/ TOMY zvjezdica
Autosjedalica br.2 (od 9 do 18kg)
PREGLEDNA TABLICA ROBICE ZA BEBU
[table][tr][td] [/td][td][/td][td] [/td]
[td] [/td][/tr][tr][td] [/td][td][/td][td] [/td]
[td] [/td][/tr][tr][td] [/td][td]H&M, Coconut..[/td][td]Drugi dućani[/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]BODY dugih rukava[/td][td]Br.50 x 3
Br.56 x 3-4[/td][td]Br.56 x 3 kom
Br.62 x 3-4 kom[/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td] kratkih rukava[/td][td]Br.62 x 2-3[/td][td]Br.68 x 2-3 kom[/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]PIDŽAMICE - dugih rukava i sa stopalima[/td][td]Br.50 x 3-4
Br.56 x 4[/td][td]Br.56 x 3-4 kom
Br.62 x 4 kom[/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]ŠTRAMPLICE - kopčanje na ramenima, sa stopalima[/td][td]Br.50 x 1-2
Br.56 x 2[/td][td]Br.56 x 1-2 kom
Br.62 x 2 kom[/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]KOMPLETIĆ TIPA TRENIRKE - hlače + jaknica[/td][td]Br.56 x 1
Br.62 x 2[/td][td]Br.62 x 1 kom
Br.68 x 2 kom[/td]
[td][/td][/tr][tr][td] [/td][td] [/td][td] [/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]ČARAPE štrample[/td][td] [/td][td]Br.00 x 2 kom[/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]ČARAPICE termo čarape[/td][td] [/td][td]Nekoliko pari[/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]KAPICA pamučna
vunena[/td][td]Br.50/56 x 2
1 komad[/td][td]Br.56/62 - 2 komada
1 komad[/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]SKAFANDER[/td][td] [/td][td]1 kom[/td]
[td][/td][/tr][tr][td]VREĆA za spavanje[/td][td] [/td][td]1 kom[/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]RUKAVICE (zimske)[/td][td] [/td][td]1 par[/td]
[td][/td][/tr][tr][td] [/td][td] [/td][td] [/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Ručnik s kapuljačom + trljačica[/td][td] [/td][td]2-3 komada[/td]
[td][/td][/tr][tr][td]Podbradci[/td][td] [/td][td]5 komada[/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Šlapice/cipelice [/td][td] [/td][td]Br.16 - 1 komad[/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]DEKICA pamučna[/td][td] [/td][td]2 komada[/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td](?) PROSTIRKA za kolica (deblja plahtica)[/td][td] [/td][td]IKEA pakiranje od 2 kom[/td]
[td] [/td] [/tr]
[tr][td][/td][td][/td][td][/td][td][/td][td] [/td][/tr][/table]
PREGLEDNA TABLICA DODATNE OPREME ZA BEBU
[table][tr][td] [/td][td][/td][td] [/td]
[td] [/td][/tr][tr][td]Mjesto kupnje[/td][td] [/td][td]Preporučena firma[/td][td]Alternativa[/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td] [/td][td]Kolica (+ košara)[/td][td] [/td][td] [/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td] [/td][td]Autosjedalica[/td][td] [/td][td] [/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td] [/td][td]Torba za kolica[/td][td] [/td][td] [/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td] [/td][td]Previjalište (Plastificirana spužvasta podloga za presvlačenje)[/td][td] [/td][td] [/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td] [/td][td] [/td][td] [/td][td] [/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Turbo
Limač[/td][td]Kadica (+ naslon za bebu u kadici)[/td][td]Baby OK[/td][td] [/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Tetrapelene 10 kom.[/td][td]T.LIMAČ ili NAMA[/td][td]U DM-u imaju 2 vrste: jeftinije (tanje) i skuplje (deblje) [/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Babyphone [/td][td]TOMY[/td][td] [/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Jednokratne gaćice 2 paketa (8-10 komada)[/td][td]Bebe comfort[/td][td]Ljekarna, na komade[/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Kutija za dudu[/td][td] [/td][td]Ima ih posvuda za kupiti, ne samo u T.L.[/td]
[td][/td][/tr][tr][td](?) Rukavice protiv grebanja
[/td][td] [/td][td] [/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]ADAX[/td][td]Krevetić (+ ladica)[/td][td] [/td][td]Kupuju se i u drugim dućanima s dječjom opremom[/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Madrac[/td][td]HESPO[/td][td]Kupuju se i u drugim dućanima s dječjom opremom[/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Poplun[/td][td] [/td][td]Kupuju se i u drugim dućanima s dječjom opremom[/td]
[td][/td][/tr][tr][td]Dekica: jedna deblja – filcasta i jedna tanja[/td][td] [/td][td]Kupuju se i u drugim dućanima s dječjom opremom
(H&M ima tanjih)[/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Pelene za široko povijanje 2 kom.[/td][td] [/td][td]Tetra pelena + švedska[/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Trokuti/valjci za držanje bebe u bočnom položaju[/td][td] [/td][td]Smotani ručnici[/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td](?) Jastuk za dojenje
[/td][td] [/td][td] [/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]DM[/td][td]Izdajalica s bočicama [/td][td]Avent,
Tommy Tippee[/td][td]GETRO[/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Duda varalica 0-6 mj (2 kom) + lančić za dudu[/td][td]NUK[/td][td]Ima i u običnim dućanima[/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Baby krema za guzu od 500ml[/td][td]Biofarm[/td][td]JGL, pripravak iz ljekarne ili Sudokrem...[/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Baby ulje[/td][td] [/td][td]Ima i u običnim dućanima[/td]
[td][/td][/tr][tr][td]Pelene br.1 (2 paketa)[/td][td]Pampers[/td][td]Huggies (Kaufland, Mercator, Ipercoop), Libero[/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Vlažne maramice duplo pakiranje [/td][td]Pampers[/td][td]Huggies[/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Jastučići za dojenje [/td][td]Baby love[/td][td] [/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Jednokratna podloga za presvlačenje [/td][td]Baby love[/td][td] [/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Vata [/td][td]Baby love[/td][td]Ima i u običnim dućanima[/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Štapići za uši[/td][td]Baby love[/td][td]Ili bilo koji drugi sa širokim krajevima[/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Škarice za nokte [/td][td] [/td][td]Ima i u običnim dućanima[/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Termometar za vodu[/td][td] [/td][td]Ima i u običnim dućanima[/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Četka za pranje flašica[/td][td]Baby love[/td][td]Ako kupujte četke druge firme, pazite da usto nabavite i malu četkicu za dudu
[/td]
[td][/td][/tr][tr][td]Četka/češalj[/td][td]
[/td][td]Ima i u običnim dućanima
[/td]
[td][/td][/tr][tr][td]Noćna lampica[/td][td] [/td][td]Ima i u običnim dućanima[/td]
[td][/td][/tr][tr][td]Pumpica za nos (ako se odlučite za manualnu)
[/td][td] [/td][td]Ima i u običnim dućanima[/td]
[td][/td][/tr][tr][td]DJEČJI SVIJET[/td][td](?)Sterilizator[/td][td]Avent[/td][td]Iskuhavanje[/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td](?)Grijač bočica i kašice[/td][td] [/td][td]Podgrijavanje u toploj vodi[/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td](?)Sangenic kanta za pelene+kazeta s vrećicama br.1
[/td][td]Sangenic[/td][td]Bacanje u obično smeće i izbacivanje smeća svaki dan[/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]
KIKA[/td][td]
[/td][td]
[/td][td]
[/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Plahta na gumicu+navlaka za poplun - 2 kompleta[/td][td] [/td][td]ADAX, DJEČJI SVIJET, T.L., IKEA...[/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Spužvasta ogradica za krevetić[/td][td] [/td][td]ADAX, DJEČJI SVIJET, T.L., IKEA...[/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td] [/td][td] [/td][td] [/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Apoteka[/td][td]Sterilne komprese za pupak 2 paketa (cca 10kom)[/td][td] [/td][td] [/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Byvacin prašak za pupak[/td][td]Dermatol[/td][td] [/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Alkohol[/td][td] [/td][td] [/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Hidrogen 3%[/td][td] [/td][td] [/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Paracetamolski čepići [/td][td]Eferalgan 80mg[/td][td]Lupocet 120 mg[/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Fiziološka otopina 250 ml[/td][td] [/td][td]Ima u DM-u (plastične ampule) MEDIAPLAST, 5kn[/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Šprice: od 5 ml - 2 kom, od 2 ml – 2 kom[/td][td] [/td][td] [/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Mast za bradavice [/td][td]Avent ili Purelan[/td][td] [/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Mustela Dermo-Cleansing gel 500 ml (kupka+šampon)[/td][td]Mustela[/td][td] [/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Mustela Hydra-Bebe corps 300 ml (losion za tijelo)[/td][td]Mustela[/td][td] [/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td](?) Elektr. pumpica za nos [/td][td]Living LAB[/td][td]Ili obična pumpica koja se kupuje u duću, DM-u..[/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td](?) Ušni toplomjer[/td][td] [/td][td]Običan digitalni toplomjer[/td]
[td][/td][/tr][tr][td]
Dućan[/td][td] [/td]
[td][/td][/tr][tr][td]Gazne krpice za bljuckanje [/td][td]TOSAMA[/td][td]Krojenje gaze 40x40 cm [/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Toplomjer digitalni[/td][td] [/td][td] [/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]VIR ili VEO ulošci[/td][td] [/td][td] [/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Obični ulošci[/td][td] [/td][td] [/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Sapun za intimno pranje[/td][td] [/td][td] [/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Plastične posudice za umivanje bebe 2 komada[/td][td] [/td][td] [/td]
[td] [/td] [/tr][tr][td]Stolni koš za smeće[/td][td] [/td][td] [/td]
[td] [/td] [/tr]
[tr][td][/td][td][/td][td][/td][td][/td][td][/td][td] [/td][/tr][/table]
wow, ovo je full detaljno :D
mislila sam da za robicu imam sve, ali evo nemam stramplice :))) thnxxxxxxx
Vecer cure... Evo da se i ja malo javim...mene zgaravica rastura vec 2 dana bez prestanka...nista mi ne pomaze...a najgore mi je kad legnem spavat...onda me doslovno przi...
Inace super za ovaj spisak Pupa5 svaka cast...bas je sve detaljno...
Cijelog sam ga proucila i uglavnom imam sve i sad dok sam citala skuzim da sam totalno zaboravila na kadicu za bebu i na taj manji lavor za vodu sta nam treba na pocetku za ih prat... Dobro da sam skuzila...
Inace ja sam po preporuci drugih nakraju uzela za brigu oko pupka samo octenisept i sterilne gaze... Receno mi je da cu pupak samo time naspricat pustit da se osusi i nakon toga prekrit gazom i pelenu preko toga?
Toliko me brine da cu nakraju nesto zajebat (izvinite na izrazu) sa tim pupkom...
Saljem vam pozdrave, i laka vam noc...nadam se da cete se uspijet naspavat vi koje imate problema sa namjestanjem...ja se jos uvijek lako namjestim al meni zgaravica neda zaspat pa...
Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
!
Sortiraj odgovore
Najstariji