Jesenske bebe 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sova5
    06. Kolovoz 2015. 10:37

Hej curke!

Evo ja pokušavam uživati na plazi, ali naravno da se mora nesto izjaloviti  Dobila sam neke crvene piknjice po trbuhu. Kao alergija na sunce. A na suncu sam ravno 15min dnevno i to dok ulazim i izlazim iz mora. I to bas po trbuhu! Toliko sam ljuta da sam jadna... Ima li netko iskustva, savjet??

Hvala!!

Nadam se da vi sve lijepo uživate 

nenana
    06. Kolovoz 2015. 11:56

Hej Sova tako sam ja par puta imala, kombinacija soli i sunca..mazala sam sinopenom i brzo je prošlo, samo provjeri jel smiješ Sinopen u trudnoći...od tada svaki put kad izađem iz mora obavezno tuširanje, a ako nema tuša bocu vode za polijevat se uvijek nosim sa sobom :) sretno!

Ashley
    06. Kolovoz 2015. 12:50

pozdrav drage trudnice,
    nema me par dana, jer sam 04.08. navršila 39...uh, pa sam više-manje bila time zaokupljena ( a ne moram niti pričati kako mi je ovo prva godina u životu da sam rođendan doživjela u Zg i k tome iz privatne lože-svog balkona, gledala povorku koja se održavala)...

Ne znam kako vi, ali ja sam non-stop gladna. Jučer sam toliko toga strpala u sebe da bi nahranila 5 gladnih ljudi (uopće ne želim stati na vagu, a što se tiče slatkog: pola dinje, neke kolače punjena kremom i Mađaricu u neograničenim količinama, a između toga, kokice, čips, pečeno pile, pečeno povrće. Do sada sam na +7, ali se danas ne usudim stati na vagu jer bi vjerojatno bila na +100

Na pregledu sam 12.08, pa ću vidjeti konačnu odluku za ogtt, da li trebam ili ne trebam ići (nadam se da ne trebam).
    Sve više i više čitam teme o porodu i pokušavam se ne zabrinjavati oko toga kako će biti. Ipak imam još više od puna dva mjeseca.

Sanjarica
    06. Kolovoz 2015. 13:32

Bokic... Nadam se da ste sve dobro... Ja evo sretna kooo malo djete kad mu das omiljenu igracku...upravo nam montiraju klimu... Od danas nema vise preznojavanja po stanu...hihi...

Inace kako ste vi?
     Ja sam odustala od odlazaka na plazu... Prevruce mi je, guzve su posvuda i jednostavno kad se vratim doma osjecam se ko da me netko istukao...
    Bebica je aktivna jako cak me ponekad zaboli u trbuhu koliko se isprevrce i udara... A koza na trbuhu mi je tako zategnuta da izgledam kao da cu se svaki tren raspuknut...hehe... Inace jos nisam popucala tj nemam strije ali mislim da nece proc par dana i da cu se samo jedno jutro probudit puna strija...heheh...  Vi ste ih dobile? 

Svojim mislima stvaraš svoj život. Misli pozitivno i prizivat ćeš sretnu budućnost...
    !

plavojka
    06. Kolovoz 2015. 13:46

Sova fenistil gel definitivno pomaze i to jako brzo! U trudnoci se smije koristiti ali ne dugo i ne na jako velikim
    Povrsinama (nikako ne ako ima nekih ranica). On fino ohladi, i vec nakon sto se prvi put namazes u tankom sloji bi trebalo se povuci..
    Mene je alergija full znala zezati ranije, i najvise mi je pomagalo kad sam pila ataxantin, ali on nam bas i nije neka strca za trudnocu..

Ajme ja isto imam osjecaj da ce mi se koza raspuknut, iopce ne kuzim di ce mi se jos trbuh siriti.. Strija nemam (jos) i pobozno se mazem, ali nekako se i meni cine neizbjezne..

Sova5
    06. Kolovoz 2015. 17:35

Curke, hvala vam puno!! Svakako cu pokušati s nečim kako bih mogla jos ovih par dana uživati. 

Hvala, hvala 

kneginja
    07. Kolovoz 2015. 10:25

bok ženske...evo mene sa bolničkog nocenja...umrla sam od vrucine...prestasno

svakako...nema nista novo..cukar isti ka i zadnji misec...dakle prosjek 5.7..iako ne da nisam na dijeti vec se jede sta i kad se želi heheh

beba nije prevelika...samo je malo duza..i uža..kaze dr to je super..i sad ima točno 2 kg...i odgovara svim prosječnim mjerama za ovaj tjedan...malo sam je gledala na UZ kako papi prstice i vuče u prazno neku zamisljenu sisu hahah ..bit ce neka prozdrljivica na mamu :D

za deset dana imam pregled kod svoje dr...a do tada odo opet doma na more...ne mgu ja na kontinentu dugo kad su žege
    pa-paaa

lollipop
    07. Kolovoz 2015. 10:40

ejla cure...
    mi bili jučer na pregledu...sve je ok, cerviks se poceo omeksavat, zatvorena, malac 2850 cca iako kaze dr da misli da ima više...
    uzela mi bris za streptokok, posteljica se dignula gdje treba biti...ma sve 5...za dva tjedna na još jednu kontrolu kod nje i to je to...onda bolnica...
    jaaakooooo je aktivan i bas nas veseki miš mali 

nenana
    07. Kolovoz 2015. 12:35

Kneginja super da je beba ok bezobzira na cukar..i meni nekako bolje zvuci da je radije duža i uža nego bucko pa da se namučimo na porodu!

Lollipop to je već konkretna beba  tako je negdje i nas miš! Pratimo se..ja na pregled tek za dva tjedna...finale :)

Ne znam dal i vas uhvati, ali ja sam zadnja dva dana bas u nekoj depri...bilo je tu nekih roštilja i obaveza pa sam dva dana po cijele dane bila izvan kuće i valjda mi je to bilo previše...noćima se budim već duže vrijeme i ne spavam pa me valjda sustigla iscrpljenost...i dosada..svi moji su na moru i nemam s kim ni kavu popit, vani vruće, i cijeli dan u stanu sam sama pa me opralo, samo mi se plače...hormoni...tješim se da bude sutra već bolje :)

Zara6
    07. Kolovoz 2015. 15:15

Pozdrav drage moje 

baš san sritna kad vidim kako vam bebači lipo napreduju i kneginja - super sto je cukar ok, sova nadam se da se alergija povukla i da uživaš na moru. 

ja se nisam javljala ovih dana, ljuta san ko pas, bila san kod svekra i svekrve malo i u njihovom wc-u izgubila vjenčani prsten, upa je u lavandin, oni imaju kao neki fensi sinfon i to je ocito direkt u crnu jamu otislo :/ jos ce sutra moji otici tamo i tata ce sve cijevi sa sajlom proci i jos postoji mala nada da ga nađemo, a ako ne onda kupujem novi i kod svećenika  koji je muža i mene vinča  na blagoslov.  mužić je još na brodu i nisan mu nista ni govorila, znam da se neće ljutit ali meni nekako muka reci dok još sve ne pregledam, i baš me to iznerviralo mada mi svo govore da nema veze, ljudi često gube prstenje, ali kako je on meni uspia kliznuti s prsta, da san se bar više udebljala 

jutros san bila na pregledu, sad smo 27+6 i bebač se lipo razvija,kaže gin da ima već 1700 grama i 30 i koji cm, već je velik mišić naš, mada znam da nista to ne mora biti baš točno, postoje varijacije ali bitno da se dečkić lipo razvija, ginekolog je jako zadovoljan, a ja još i vise   baš san gledala prosječne mjere u tom tjednu i ispada da je dosta teži, ja sam se rodila sa 3250 grama, a mužic 2 tjedna prije termina i ima je 2800 grama, niko i familiji nije rađa baš veliku dicu, a viditi cemo kako ce ići dalje, samo da i dalje bude sve u redu i ja sritna  i da, mamin frajer se okrenua glavisom prema doli, a i dalje ne voli ultrazvuk, nekako smo ga s boka gldali,opet je rukicama prikria lice, ne voli da ga geldamo.

od zadnjeg pregleda san dobila nekih pola kg,možda malo više, malo me šokiralo, ja mislila barem 2 kg i nisan se ni tila doma vagati nego virujem njihovoj vagi i to je to. kaže ginekolog da je to ful ok, da je bebač super i da san ja super i da nema potrebe da se debljam. počela trudnoću sa 64 pa pala na 61 i sad iman 65,5, koliko ce mi se računati da san se udebljala  4 ipo kg do sad ili 1 ipo kg? 
    što se tiče spremanja - nisan još nista kupovala, samo san još krevetice gledala jučer. i da vas pitam, za visoko povijanje oćete koristiti švedsku pelenu ili po starinski? (ako ćete visoko povijati, ja namjeravam sve pripremiti). i namjeravate li odma izdajalicu pripremiti da je imate u svakom slučaju? ja san si složila popis i sad svih po malo pilam ahhahaha nemojte zamjeriti žene 

je li se kupate, ili se hladite klimom? je li osjećate povećani umor? ja nekad osjetim lagane mucnine i slabinu, nije baš lip osjecaj, ali bas san citala da je to sad normalno.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.