Jesenske bebe 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Cvarak
    22. Srpanj 2015. 10:25

Lidija nisam prosla sve te muke kao ti,ali se u potpunosti slazem s tobom!!!

Naanaa2
    22. Srpanj 2015. 11:52

Zvjezdica, pusti druge trudnice, ne znaš kako je kojoj i zašto se ponaša tako kako se ponaša. Možda ima nekih popratnih problema za koje ti ne znaš, za koje ti nije rekla, pa zato izbjegava ili neće da radi neke stvari. A ako to ne smeta njenim ukućanima i njenoj obitelji koja umjesto nje obavlja te neke poslove, nemoj ni ti u to obadirati.

Ive25
    22. Srpanj 2015. 11:59

Pozdrav svim curama, 

nadam se da ste dobro i da ne izlazite nigdje vani, ovo vrijeme je uzas. Inače ne podnosim vrućine,  a tek sad...
    Kako ovo vrijeme prolazi, to je strašno... ko da sam jučer saznala da sam trudna! A još samo malo i upoznat ćemo svoje bebače 
    Od stvari za bebu spremila sam samo nešto robice, a kolica imam od prijateljice. Ostalo kad se za dva tjedna vratim s mora. Svi govore nemoj ništa spremat, ima vremena, lako ćeš to kad se dijete rodi, ali volim nekako sve pripremit da sam mirna.  Ne vjerujem bas u priče da nije dobro ništa pripremat prije i bla bla. 
    A sad evo nešto što mi se neki dan dogodilo:
    Bila sam s mužem u trgovini obuće. I sjedim tako i jedva probavam neke cipele jer nemogu se bas saginjat, kad pita mene prodavačica koliko još imam do termina i bla bla i u jednom trenu kaže ona da je i ona prije mjesec dana rodila i da je porod bio super i tako. Sad gledam ja u nju s upitnikom kao što radi na poslu ako je tek rodila, a ona meni na to kao nije mi to htjela reći ali rodila je dva tjedna prije termina i dijete je bilo mrtvo. I nastavlja ona, sve je bilo uredu u trudnoci, nikakvih komplikacija, došla dva tjedna prije termina na redovni pregled i rekli joj da bebi ne kuca srce. Ja je gledam i ne vjerujem da mi to prica i pitam se zbog čega mi to prica i jel meni to sad treba i ono suze mi u očima, gledam u muža on u šoku.  
    Da se razumijemo, naravno da mi je zao i da suosjecam ali jesam to trebala čuti? 
    I nastavlja žena i dalje, imala je prirodan porod nije htjela vidit dijete.... a mene hvata mala snaga. Neznam, možda sam ja stvarno sebična, ali baš mi je bilo teško i mislila sam samo zašto mi je to morala TAKO DETALJNO ispričati, meni trudnici u šestom mjesecu trudnoće. 
    Ne moram ni reći da sam ostatak dana provela čitajući o mogućim uzrocima i vjerojatnostima  takvog ishoda trudnoce.

Što se tiče kupanja u moru, ginekologica je dala zeleno svjetlo, iako me malo strah bakterija. Za kupanje u bazenu odmah mi je rekla ni slučajno.  

Počela sam čitati knjigu Povezujuce roditeljstvo pa me zanima što mislite o slingu? Moj muž je s tim oduševljen.

Pomalo
    22. Srpanj 2015. 12:11

Mah ne obazirem se, nego nebi ni pisala da nisam upoznata sa situacijom i njezinima doma. Slazem se da svaka zna najbolje i nikad ne znas kakvih netko problema ima, no opet znam je jako dobro pa onda, kazem ja i njoj no ona tako moze i kad joj se moze nek uziva, samo da druge ne opterecuje. Kad bi se krenula tuziti ne bi stala do preksutra na sve svoje tegobe i strahove i lose nalaze.

Evo vani je sluzbeno pakao, ziva pokazuje 39 stupnjeva u hladu, a ja od jutra bila u gradu isla krv vadit i papire sredivat. 

Dal se vi, mislim da trudnice koje ne rade i ne dobivaju nikakvu naknadu,  osjecate beskorisno, ja bi pukla od muke sto ne mogu raditi i donositi novce u kuce. Toliko me sramota da moram traziti za kavu novce ako bi isla. Tako da sam vecinu vremena zatvorena u kucu i " neda mi se nigdje!"

nenana
    22. Srpanj 2015. 15:00

Ive žena je očito jos u šoku pa joj je lakše istresti se pred nepoznatim ljudima, a tebe čim je vidjela se sjetila svega..ne opravdavam je i bolje da je sve zadržala za sebe, jer takve price slušati je grozno..

I meni jučer frendice ispričala takva 2-3 slučaja ali sam je prekinula i rekla da želim samo pozitivu oko sebe..takve tragedije se dešavaju i jedna moja bivša prijateljica je imala takv slučaj na zadnjem pregledu..užas..ne znam zašto se to dešava ali to je stvarno velika tragedija :( 

Mi sada samo trebamo biti pozitivne i nasmijane, moliti Boga da sve bude u redu, a biti ce onako kako treba biti!!

Lolipop jednom prilikom si rekla da se Mg smije piti samo do 34.tjedna, zašto?

nenana
    22. Srpanj 2015. 15:00

Ive žena je očito jos u šoku pa joj je lakše istresti se pred nepoznatim ljudima, a tebe čim je vidjela se sjetila svega..ne opravdavam je i bolje da je sve zadržala za sebe, jer takve price slušati je grozno..

I meni jučer frendice ispričala takva 2-3 slučaja ali sam je prekinula i rekla da želim samo pozitivu oko sebe..takve tragedije se dešavaju i jedna moja bivša prijateljica je imala takv slučaj na zadnjem pregledu..užas..ne znam zašto se to dešava ali to je stvarno velika tragedija :( 

Mi sada samo trebamo biti pozitivne i nasmijane, moliti Boga da sve bude u redu, a biti ce onako kako treba biti!!

Lolipop jednom prilikom si rekla da se Mg smije piti samo do 34.tjedna, zašto?

lollipop
    22. Srpanj 2015. 18:31

nenana to sam pročitala...zapravo Mg se pije da bi se spriječilo grčenje mišića a samim  tim i kontrakcije koje su potrebne za porod...
    ja ću pitati dr na iducoj kontroli a do onda cu smanjiti sa 3 čaše na 1...ili neću piti svaki dan...
    strah me ako stanem da će mi probava skroz zastekati a nebi htjela da me sad to zeza...

ive ja o tim maramama mislim sve najbolje iako ja osobno sling smatram nespretnim za početak i nekako mi se elastična marama čini boljom opcijom...ja sam si uzela Close Caboo DX i ful je jednostavna za montažu 

ajme žene ja jutros išla obavit tu papirologiju (u 7:30) i u 9:30 sam već bila doma mokra ko miš...ove dane ne izlazim više nikud jedino za vikend mogu na kupanje...tatu sam zamolila da mi podigne nalaze u bolnici za taj Rh ali nek ni on ne šeće još...iduci tjedan kad malo popusti...

nego...terminuše...da li vi osjećate pritisak u zdjelici i laganu bol u kostima (križa, trtica. prrepone)?

nenana
    22. Srpanj 2015. 19:03

Thnx Lolipop :)

Moram priznati da me zadnja dva tri dana bas boli i trtica i kriza i prepone 😝..noći nekako teze podnosim, vise se zaležim :( možda zato jer se puno manje krećem po ovim vrućinama..jooooj opet ce se kile zalijepit 😅😅

lollipop
    22. Srpanj 2015. 19:15

ja se krecem i baš me zna onda zaboliti...imam osjecaj da se bebač glavom nasloni na cerviks i baš me zaboli, moram stati...najlakše mi kad se gegam ko patka...preko noći super spavam i ne boli me dok se ne dignem po noći na wc ili ujutro...onda ko bakica izlazim iz kreveza i držim se za križa 
    još malo će me muž dizalicom izvlačiti van 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.