Bok, drage, trudne ženice!
Nemojte se zamarati porodima i preranim porodima, jer to nema smisla. Samo si stvarate nervozu i strahove u glavi. Sve ćemo mi roditi, a kako i kada o tome ne odlučujemo i ne možemo puno na to utjecati.
Opet sam na moru (zadnjih 10-ak dana, možda i duže). Više i ne brojim. Kako sam na komplikacijama, u Zagreb se vraćam samo svaka tri tjedna na preglede i pretrage. Vjerujem da me more spašava, a uz to i relax muzika koju slušam po cijele dane...baš smiruje.
jedan lijepi clanak na nasu temu :)
dubrovackidnevnik.rtl.hr/kolumne/trudnica
cekam do pregleda jos 2 tjedna pa da prije mora vidimo jel sve ok - to ce biti taj 32 tjedan.
mislim da ce me onda slati opet na briseve.
znaci ako je cerviks skracen/omeksan, ako smo otvorene, nema kupanja ili?
Cerviks mi je skraćen još od predprošlog pregleda.. u četvrtak ga nije mjerila, gledala je samo dal sam otvorena, pred tri tjedna je bio 2,7.. kaže da nisam otvorena, pitala sam dal je omekšan pa je nešto promrljala... uglavnom ako mi je rekla da se mogu kupat i imat odnose onda valjda nije tako strašno... a mirovanje mi je pripisala još pred 2 mjeseca.. ne mirovanje da moram ležat, al izbjegavat sjedenje, duge vožnje, duge šetnje, kućanske poslove itd.
Branchy super gotova si s poslom, bravo!!
I ja lose spavam, pocela sam se budit u 6 ujutro umjesto u uobicajenih 10.. :) Također mi odjednom stomak prevelik i otezano se dizem i obavezno ukoci donji dio kraljeznice dok ne prosetam malo. Ali sve u svemu je super.
Znate li mozda ponavljaju li se brisevi u nekom tjednu sad određenom pred kraj ili nas se salje samo ako je nesto diskutabilno? Pitam zato jer sam stalno u moru pa ne znam jel se moze pokupit neka bakterija i da nema simptoma od nje?
Fluffy
meni je rekao ginic da se brisevi rade na zadnjem pregledu kod njega (da je to uobicajena procedura) i onda s nalazima i uputnicama se ide na prvi pregled u bolnici.
tak je bilo i kod par frendica koje idu negdje drugdje.
a sad, znam da svaki ginic to gleda drugacije, pogotovo na odlaske u bolnicu - ako se pita bolnicu, po njima treba doci tek u 38 tjednu, osim ako ginic preporuca ranije.
meni je moj rekao da odem u 35 ili 36 tjednu.
inace cerviks mjere vaginalnim UTZ...bar meni drugi način ne poznajem
uf ja uživam u moru i kupanju a ove vrucine...bljak...
i ne znam ko je pitao za te valunge...ajme majko kad me vrucina ulovi sva se samo oznojim i postaneem nervozna...ja još ne osjetim te BH kontrakcije...možda je to do donata...magnezij u 36.tt treba prestat pit...
moja dr.kaže kupaj se do idućeg pregleda a onda cemo raditi bris (to je onaj zadnji), vaginalni UTZ da vidimo sta je sa posteljicom pošto je kod bebine glave...i to je moj zadnji pregled kod nje
Ma zašto bi gnjavila, pa tu smo zbog toga :)
da da.. vaginalnim putem se mjeri cerviks :) prošli put mi ga je mjerila, a ovaj put ne (i ja sam se malo začudila).. samo me je rukom pregledala...i onda pregled bebe normalno preko trbuha..
a što se mirovanja tiče ne znam šta ti reći.. ima dana kad stvarno osjetim da ne mogu pa se ne naprežem i mirujem.. al imam još toliko toga za obavljat.. stan nam još nije do kraja gotov pa odemo gledat i kupovat šta nam treba, za bebu još kupujem stvari i prošetam sa psom i sve zapravo kao i prije samo laganije.. više se osluškujem pa radim kako mogu.. ja normalno i ručak skuham i pospremim stan, al sve laganije nego inač i ne brzo kako sam navikla... kad mi se jave kontrakcije onda legnem i odmorim...
Uglavnom, nije mi rečeno strogo mirovanje... ako si na to mislila..
Sortiraj odgovore
Najstariji