Jesenske bebe 2015.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ryanne
    14. Srpanj 2015. 09:42

Jutro cure

stalno visim na klokanici, ali nikako da se ulogiram i napisem par rijeci.

Ajmo redom, Branchi, predivno izgledas.  Bušica je prekrasna i tako je nekako i moja, možda malo manja. Nas dijeli samo jedan razlike u terminima.

Kneginja, uzivaj na moru i za mene.   Totalno sam ljubomorna. Smrc. Nisam vidjela more vec 3 godine i tko zna kad cu opet..

Plavojka, ja sam par puta imala malo ruzicastog na wc papiru, ali oba puta me tamo dolje uzasno svrbilo, bilo nateceno i sl. Ja mislim da je to zbog varikoznih vena kojima su trudnice sklone. Ja npr. zasad nemam problema s onima na nogama, ali zato imam hemeroide i zna mi sve biti naotečeno na ''sjevernijoj'' strani isto. Hehe. Blagodati trudnoće.

Jahanara, dobrodošla. I ne brini oko omekšanosti cerviksa. Ja sam prije tjedan i pol bila uloživa za vršak prsta i doktorica mi je rekla da smijem sve raditi, ali da ubacim i malo više odmora. Tako da i kuham i čistim i perem, samo kad osjetim da sam pretjerala, legnem na 15 min.

Mene su sad počeli mučiti bolovi u prsnom košu (naprijed ispod grudi i iza kod rebara). Kad dublje udahnem zaboli kao da mi je netko nož zapiknuo u leđa. A i okretanje na krevetu mi je zbog toga postalo prava muka, a noću se okrenem barem 30-ak puta. Na nijednom boku ne mogu dugo spavati.

Inače, tu i tamo se zaletim na temu Ljetne bebe i počela sam biti svjesna koliko smo mi blizu svega toga. Doktorica mi je rekla da izdržim barem do 34. tjedna i da je onda sigurnije roditi. A 36 tjedana je već super. Tako da, mi praktički možemo roditi u idućih 4-10 tjedana. Koliko sam uzbuđena, toliko me i strah.
    Voljela bih izdržati barem do 36 tjedna, ali sve si mislim da ću i prenijeti. Pola stvari za bebu mi nije spremno i ništa za bolnicu. Kupila sam si jednu spavaćicu još prije mjesec dana, idem je jučer probati i već mi je tijesna na grudima. Jupiiii

Muči me grozan hemeroid i mislim da me toga najviše strah na porodu.

Inače, jel još koja od vas uloživa za taj vršak prsta i što su vama rekli za to?

Branchi
    14. Srpanj 2015. 10:47

ajme ja isto citam malo ljetne bebe, dosta ih rađa prije termina :)
    za svaki slucaj cu prije mora spremit sve za torbu, nek se nadje....a na pregled idem za 2 tjedna pa vu vidjet cerviks, dal sam otvorena itd da znam kakva je situacija opcenito i za kupanje u moru.

meni se cesto desi kad lezim na ledjima da ostanem bez zraka, valjda zato jer se svi organi i sve pomice prema gore.

inace sam sklona hemeroidima, ali sad su me (zasad) zaobisli. no cula sam da se nakon poroda vecinom pojave, uf. kako to rijesavas? s cime se smije tretirati??

Sova5
    14. Srpanj 2015. 10:57

Ja isto imam problema s dotičnom gospodom - hemićima. Koje posebne procedure prolazim nakon wc-a, to svijet nije vidio. Ali to samo kad se upale. Stalno su tu, ali tu i tamo se upale onda si guzu perem kamilicom svake večeri. Nakon wc-a se brišem vlažnim maramicama ili se perem, a mažem se kremom Hemero protect (on se može koristiti u trudnoći). Uvjerena sam da će me nakon poroda to više boljeti nego eventualna epiziotomija 

Ryanne
    14. Srpanj 2015. 11:21

Sto se hemica tice, nista ne pomaze. Jednog manjeg vanjskog imam već dobra tri mjeseca i ne prolazi. A sad imam bas veliki, rekla bih Hemic Jr., ali izgleda puno vece od ovog starog.

Koristim Hemopropin mast (na bazi propolisa) i kantarionovo ulje. Oni donekle smanje bol. Ali povuku se tek nakon regulacije probave (tj. ako se barem tjedan dana ne napinjem). I onda opet krenu i tako zacarani krug.

Čak sam prije trudnoće pila Pilex koji bi navodno trebao dugo djelovati, ali očito da nije tako.

I sad kad idem samo piškit i lagano se napnem, meni hemići iskoče van i bole ko ludi. Što će tek biti kad ću morati bebu istisnuti van. Stvarno se bojim toga.

Pomalo
    14. Srpanj 2015. 13:43

Cure moje, da vam se jos malo potuzim, nakon pregleda dobila sam medazol (ja mislim da je tako) vaginalete i toliko su jake da su ja mislim sprzile sve unutra doslovce nisam mogla spavat ni sjedit ni nista jos plus to su mi uzrokovale gljivicnu infekciju, doslovce sam mislila da cu izluditi! A kako mi je mami jucer bio rodendan a nisam u mogucnosti nista joj kupiti i toliko sam bila zalosna i ljuta zbog toga i htjela sam joj jos vise pomoci oko gostiju, hrane i pranja suda i cijeli dan sam radila i uzasno me bolilo i zovem ginica i kaze mi da si odem uzeti lactogyn i evo pomogao je malo, al spasava me kantarionovo ulje bez kojeg ne bi mogla hodati doslovce, jos na sve to posljednja dva dana imam proljev za poluditi tako da me sad apsolutno sve sto moze boliti dolje boli. 

Sto se tice omeksanog cerviksa jos u 20 tj. Su mi rekli da smirim malo al nisam jednostavno mogla, selila sam se i onaj kreten me nazivcirao i tako da sam stalno bila u pokretu, al kaze da je sve odlicno dolje i da sam ostala jos uvijek mekana al da mi je cerviks dugacak 42 mm i usce T oblika i da je to sve super.

Eto opet sam vas malo zagnjavila, al stalno neka sranja i nikako na zelenu granu.  

Zara6
    14. Srpanj 2015. 15:31

Branchi bušica ti je prekokrasna, i ti također 

imam pitanjce za žene, jeste sve obavile trudnički tečaj? ja sad zvala dom zdravlja u Zd i kažu mi da je sljedeći tečaj tek kraj 9-og mj, a termin mi je 31.10. i nekako sam tila to prije rišiti jer ću posli biti ipak ogromna, a i bolje je sve to prije riješiti.

plavojka
    14. Srpanj 2015. 15:47

Zvjezdice da probas uzimati neki probiotik? On bi ti mogao pomoci i sa crijevima, a i sa gljivicama.. Drzim fige da sto proje prodju tegobe!

A hemoroidi, dakle to sranje mene muči gooooodinama, i hvala Bogu i njegovoj providnosti, riješila sam ih se prije trudnoće. Par godina sam muku mučila što sa unutarnjim, što sa vanjskim hemoroidima, dovela se us ituaciju da sam prosle godine jedno 6 mjeseci u komadu imala aktivne hemoroide, i onda poludila i otisla u privatnu polikliniku dr. Lastrić (na Malešnici), gdje mi ih je primarijus Ratančić riješio uz pomoć tih nekih ligatura (to je zapravo podvezivanje). Taj zahvat je toliko jednostavan i toliko ne boli, da bi se totalno spasila da sam znala za njega ranije.. Zadnji su mi podvezali taman u 6 tjednu trudnoce, i dr je rekao da se nada da cu odvaliti trudnocu bez njih, jedino naravno ne moze biti siguran kako ce porod utjecati.. Za sad je super!

Inace, od svih krema, ulja i gluposti vam toplo preporučam Hemo-Ex ulje od Aromare, sigurno je u trudnoći pa ga možete i sad koristiti. Stvarno dosta olaksava, no nakon nekog duzeg koristenja, ne djeluje vise tako super (pod duze mislim par mjeseci neprestano)
    Dobra je jos i krema za hemoroide koju proizvode ljekarne Zagreb, ali ne znam moze li se ona koristiti u trudnoci..
    Najsavrsenija krema koju sam ikad probala je Preparation H, no kod nas je nema za kupiti.. Ako vam ju netko moze doniejti iz vana, spasit ćete se!

Ja sam danas ok! Ryanne mene nis ne svrbi i slicno, ali sam skuzila da mi nema bas smisla otic na hitnu jer ne znam kaj bi im rekla.. Malo sam se smirila danas, lezim i to , ali ako jos nesto krene, naravno da cu otici dr i prije pregleda..

kris555
    14. Srpanj 2015. 16:00

Pozdrav svima, evo javljam se i ja, sad sam u 28. tjednu, počeli su bolovi u leđima i zdjelici, pretpostavljam da je i to normalno, kao i sve :) Nadam se da će problemi s hemicima brzo proc svima koji ih imaju ;)

plavojka
    14. Srpanj 2015. 16:05

I Branchi, tesko je odluciti jel sladji tvoj narasli trbuscic ili ti kolacici koji totano mame sline!!

Nego malo prije sam dozivjela nesto i odlucila da se necu više nikad žalit! Nije mi se dalo kuhat po ovom vremenu, i odem u buregdzinicu preko puta stana po sirnicu, a kad ono radi neka nova zenska, trudna ko i ja, mozda mrvicu vise.. I ona mene empaticno pita: "Jel vruce".. Pa skoro sam se rasplakala.. Ona tam jadna sjedi na nekoj maloj klupicici s ventilatorom ispred sebe i peci za burek pored sebe i mene pita jel vruce?? Hvala Bogu na mogucnosti da stojim kuci, ni sami nekad nismo svjesni na koliko toga trebamo biti zahvalni...

lollipop
    14. Srpanj 2015. 16:06

hej žemskice...vidim da muku mučite s hemeroidima...uf ja ih za sad (da kucnem) nemam ali mislim da ih nakon poroda mogu očekivati kao i svi...moja mama koristi kremu koju radi jedna fitoaromaterapeutkinja iz rijeka i kaže da joj jako pomogne kad se aktiviraju...kantarionovo ulje stoji na balkonu i radi se...do kraja mj.ce mi biti gotovo tako da imam i njega za eventualne hemeroide i ranu od epiziotomije a kažu da se njim može i međica masirati...

branchi jako lijepa buša...moja je isto tako fino veeelika 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.