Mozda ce zvucati malo blesavo ali moja curica se smiri kada joj ukljucim fen ili usisavac. Ima grceve od 2. tjedna sad je skoro 2 mjeseca i jos uvijek traju, ali puno krace. Oko 19h pocne dam joj BioGaia kapi legnem pored nje, upalim fen i smiri se. Znam joj i masirati trbuscic te privlaciti noge stomacicu. Prije je vristala do 22h. Nadam se da ce uskoro i prestati.
Ne znam zašto, ali liječnički krugovi odbijaju spominjati laktozu kao mogući uzrok grčeva.
Prva beba imala mi je grčeve do 5 mjeseca, po cijelu noć, što je iscrpljivalo i nju i mene, i ostale. Sve sam pokušavala, i ništa nije pomagalo, a pila sam i puno mlijeka kako bi ja imala mlijeka. S drugom bebom, grčevi su počeli još u bolnici (iako su me sestre pokušavale uvjeriti da je to prerano za grčeve!?!) i čim mi je, s jedno mjesec dana bebine starosti, frendica skrenula pažnju na problem laktoze, počela sam piti mlijeko bez laktoze (kojeg sada ima u svakom većem dućanu) i grčevi su preko noći prestali!!!! Dijete je od tada spavalo bez brige. I onda sam mogla sve drugo jesti - i povrće koje napuhuje i sve ono što inače pričaju da treba izbjegavati. Tada bi joj dala Sabsimplexa da se "isprducka, i to je to. I dalje sam joj davala BioGaiu - jer je probiotik koristan za razvoj crijevne flore. Zato mi nije jasno zašto se to prešućuje, kad se po vani puno o tome piše, a nije ni da će im pasti proidaja ovih priručnih proizvoda, jer, kao što sam već napisala, imaju i oni svoju funkciju... Usput, ja sam oko 25.-e godine počela imati probleme s prištićima po licu, i dermatolozi mi nisu pomogli, a sve je nestalo kad sam počela piti mlijeko bez laktoze. U trudnoći je alergija nestala pa sam se vratila na obično mlijeko, ali sad, evo, i beba i ja, bez laktoze, bez grčeva i upaljenog lica :) Pokušajte, nemate što izgubiti!!!
volite svoju bebu i bit će sve u redu :)
Ne znam zašto, ali liječnički krugovi odbijaju spominjati laktozu kao mogući uzrok grčeva.
Prva beba imala mi je grčeve do 5 mjeseca, po cijelu noć, što je iscrpljivalo i nju i mene, i ostale. Sve sam pokušavala, i ništa nije pomagalo, a pila sam i puno mlijeka kako bi ja imala mlijeka. S drugom bebom, grčevi su počeli još u bolnici (iako su me sestre pokušavale uvjeriti da je to prerano za grčeve!?!) i čim mi je, s jedno mjesec dana bebine starosti, frendica skrenula pažnju na problem laktoze, počela sam piti mlijeko bez laktoze (kojeg sada ima u svakom većem dućanu) i grčevi su preko noći prestali!!!! Dijete je od tada spavalo bez brige. I onda sam mogla sve drugo jesti - i povrće koje napuhuje i sve ono što inače pričaju da treba izbjegavati. Tada bi joj dala Sabsimplexa da se "isprducka, i to je to. I dalje sam joj davala BioGaiu - jer je probiotik koristan za razvoj crijevne flore. Zato mi nije jasno zašto se to prešućuje, kad se po vani puno o tome piše, a nije ni da će im pasti proidaja ovih priručnih proizvoda, jer, kao što sam već napisala, imaju i oni svoju funkciju… Usput, ja sam oko 25.-e godine počela imati probleme s prištićima po licu, i dermatolozi mi nisu pomogli, a sve je nestalo kad sam počela piti mlijeko bez laktoze. U trudnoći je alergija nestala pa sam se vratila na obično mlijeko, ali sad, evo, i beba i ja, bez laktoze, bez grčeva i upaljenog lica :) Pokušajte, nemate što izgubiti!!!
definitivno budem probala, sa prvim sinom su grčići trajali kratko, po pola sata na dan, možda dva tjedna koliko me sjećanje služi, sada su nam već počeli ima mali 2 tjedna isto me svi uvjeravaju da je prerano, budem probala i zbog svog tena kako ti veliš..
url=https://lilypie.com]
I ja sam kod svog skuzila da mu je bilo puno gore, ako bih ja pila mlijeko ili jela nesto od mlijecnih preradjevina i sl. Kad sam to primjetila izbacila sam mlijeko iz prehrane, kavu sam pila sa sojinim ili rizinim. I bilo mu je puuuuuno lakse! Grcici prosli nakon nekih mj dana. Mlijeko i mlijecne preradjevine sam postepeno vracala u svoju prehranu.
http://proudmomy.blog.hr/10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Da li je moguće da mi mali ima grčeve 3x dnevno? Zadnja 2-3 dana sam primjetila da mi grčevito place oko podneva, oko 18h i između 20 i 21h. E sad, ovo oko 20h sam sigurna da su grcevi, jer se javljalo i ranije, a ova druga dva puta bi mogao biti čisto problem s probavom? Da napomenem, normalno sisa, normalne su stolice. Molim vas za mišljenja.
Krešimir 19.08.2014. <3
Marija, nisam bas iskusna jer mi nismo imali tipicne grceve svaki dan u isto doba...zapravo smo imali ponekad grceve. Sogorica ke rekla da moj mali nema grceve jer nisu redoviti i jaki kao u njenog djeteta, na svu srecu. No, u razlicita doba dana bio je slijedeci scenarij: vrisak i plac, koljena se primicu trbuhu i onda "rafal". Kad bismo to ptomjetili dali bismo mu espumisan kapi i pomagale su. Navodno je isto sto i sab somplex samo drudi proizvodjac. Sogorica mi je za sab simplex rekla da djeluju na zivcani sustav, valjda joj je pedjatar to rekao, a meni se cinilo nakon kapi da bi zaspao prije neg bi kapi dosle do zeludca, a kamoli do crijeva. Sogorici je pomagao caj od persina. Dijete bi danima bilo mirno.
Ma kod nas ne to isto grceviti plac, sve tipično sto možeš naći za ponašanje djeteta kad ima grčeve. Nekad traje duže, nekad kraće. Espumisan baby? Pa kako sam vidjela na uputstvima te se kapi daju prije i poslije svakog podoja po 25 kapi... Ako o istome pričamo? Mi smo danas krenuli sa Bio Gaia, pa cu vidjeti kakvo je stanje za par dana... Nije meni sto on place, znam da mora, i znam da ga boli i teško mi je zato. Bojim se da ce ostati bez zraka, jer bas jako jako place. A i mene nekad tako zaboli rez od carskog, da mislim da cu se izvrnuti skupa s njim kad ga nosam okolo kad ima grčeve... Muz mora raditi, a ne mogu nekoga stalno maltretirati da bude sa mnom i čeka da Krešo dobije grčeve... No, to je sad vec neka druga tema...
Krešimir 19.08.2014. <3
A sirota...moj se smirivao na pilates lopti. Stavim ga uspravno i hopsam. Da, to su te kapi, pise poslije svakog podoja ali kad je pn meni ljetos bio cesto na cici (kad je gladan, zedan, nervozan, bolan...) pa nisam znala kada bih mu dala kapi. Davali smo mu jedanput ili dvaput tjedno, nije bilo potrebe cesce. Sto se muza tice...ne spominji mi. Kad cujem da su muzevi drugim zenama prvih dana dodavali dijete na podoj i dizali ga podrigivat dodje mi da svog klepim. Moj ceka da poraste pa da se igra s njim, ostalo nista.
Cure moje i mi mucimo muku sa grcevima i to po noci svaki dan u isto vrjeme skoro od 8 navecer pa skoro do jutra mislim umiri se mslo pa opet nastavi,a sta se tice muza ja mu nedam spavati samnom je cjelu noc on radi da ali i mi radimo non stop smo uz djecu skuhamo operemo ocistimo i neispavane,tako ja svog muza ne stedim jer ga nema cjeli dan i ja sam sama a po noci nemoze nigdje.i mora bit sa nama he he.
Sortiraj odgovore
Najstariji