imam jedno pitanje koje su kapi za grcice jeftinije a da su dobre po uncikovitosti. da recimo ne placam nesto 100 kuna,a pogorsa stvar mislim u opce da ne pomognu. molim savijet koje su najbolje za koristit mala ima mjesec i 25 dana. stvarno ne znam kako da joj pomognem. prvi put se s time susrecem pa ne znam.
Mi smo koristili Sab Simplex i BioGaia/Waya. Sab Simplex kapi rastvaraju zrak koji beba proguta u sitne mjehuriće, dok su Biogaia probiotičke kapi koje djeluju na razvoj crijevne mikroflore. Koliko znam te kapi mogu koristiti i odrasle osobe, ali je doziranje drugačije.
Uglavonom, nama su pomogle i jedne i druge kapi u kombinaciji i tek par dana nakon korištenja, ne odmah. E sad, hoće li pomoći tvom djetetu, tko zna, svi smo različiti.
SabSimplex su nekih 30-40 kn, a BioGaia 90-100kn.
imam dvije cure. prva je imala grceve do treceg mjeseca i koristili smo kapi babycalm i biogaia i pomagale su kako kad. jednostavno je imala periode u danu kad su je mucili i najvise je pomagalo nosenje. dojena je mjesec dana a poslije je bila na aptamilu i svejedno je imala grceve. prestali su sami od sebe preko noci. a druga nije bas imala izrazene grceve. ponekad je plakala ako bi ja slucajno pojela nesto sto joj nije odgovaralo. ali kad bi skuzila sto je to onda nisam vise to jela pa je bilo dobro. poslije treceg mjeseca sam pocela sve jest i nista joj ne smeta, ni salata, ni grah, pomidor, kiseli krastavci...a to joj je sve smetalo. jedino sto joj i sad ne odgovara su citrusi pa to jos uvijek ne jedem. cak sam neki dan jela jagode pa je sve bilo ok.
Grčevi traju najzadnje do 6.mj djetetova života.Stariji sin je imao kolike, od 10.dana života do 40. Vrištanje 17.00- 23.00 doslovce u sekundu. U tom periodu nije cicao, samo vrištao, ljubičastio se i ' onesvijestio se' na trenutke ( to je ona minuta odmora). Pomogla nam je duda i termofor od koštica.Mlađi sin ima 2mjeseca i on ima grčeve na svakodnevnoj bazi, vidi se da ga trbuh muči, pijemo biogaiu i živimo. To je ništa naspram kolika prvijenca tak da često te grčiće ne doživimo. Vježbamo kukiće pa se tak isprdi i idemo dalje.
Nama je s prvom biogaya bila spas, s drugom curom smo probali sve živo, al ništa, od 6 na večer do pol 11 je bila pjesma, vrištanje iz sveg glasa i jecanje, bila je tolko umorna da je između grčeva zaspala po pol minute dok nije opet krenulo i tak 5 mjeseci kad su počeli puštat. Prestali su kad je počela jest kašice s 5 i pol. U glavnom, reina, ko našu djecu nije čuo, nezna kak je to.
Sortiraj odgovore
Najstariji