Kako ublažiti grčiće kod beba?

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Bordy

Broj poruka: 4

Prijavi adminu

Moj maleni je imao grčeve sve do 5. mjeseca starosti. Pedijatrica nam nije ništa posebno preporučila, osim masiranja buše i kapljica Bio Gaia. No mužev kolega s posla je rekao da je on svojem sinu davao sirup Torminalis. Mi smo ga isto probali i puno mu je pomogao. Uz to smo mu još grijali trbuščić s plišanom igračkicom koja se isto grijala u mikrovalnoj, a bila je punjena sa suhim košticama trešanja. Još je imala i umirujući miris tako da ga je to opuštalo.

DarijaZ

Broj poruka: 1432

Prijavi adminu

evo, mi ih za sad smirujemo termoforom, ili se stisnemo onako koža na kožu....jedino sto se malac pristeka na cicu da se utjesi, pa i povuce hlapljivo nekoliko puta i naguta se zraka, i onda sve ispocetka..

MarijaŠ

Broj poruka: 1925

Prijavi adminu

Da ne otvaram novu temu, pitat cu ovdje, recimo da je srodno...
    Ponekad mi beba zaspe, a imam osjećaj da grcevi nisu prošli skroz, do kraja. Ili kad ima problema s probavom. I onda u snu zna stenjati, radi tužne face i tako... Osjećam se jako loše sto ga pustim da spava, jer bih ga htjela utješiti. Ono, kao nemajka. Jel moguće da on samo sanja, ili ga stvarno boli, ali se ne budi?

Krešimir 19.08.2014. <3

• paris

Broj poruka: 398

Prijavi adminu

Marija to ti je normalno i ne trebaš se osjećati loše zbog toga samo budi uz njega, mazi trbuščić ako treba.  Mi smo imali jedan takav period od par tjedana - počelo bi oko 4-5 ujutro, vrtio se, stenjkao, i tako nekih pol sata do sat. Onda bi se smirio i nastavio spavati ili se pokakao pa se smirio. Mislim da je to bio dio procesa sazrijevanja probavnog sustava i ne bih rekla da ih baš jako boli (tad bi plakali) vjerojatno je više nelagoda koja ih smeta. A i inače znaju zacviliti ili zaplakati u snu i nastaviti spavati ko da ništa nije bilo.

renata6

Broj poruka: 2713

Prijavi adminu

Paris slažem se s tobom, Marija nisi zbog toga loša majka i ne trebaš se tužno osjećati. U principu sve je normalno dok ne plače, vjeruj mi dao bi ti do znanja da baš nešto ne valja. Ne moj ga buditi zbog toga, i njihove glavice puno misle u snu, treba i njegovom mozgu da sve pohvata, sve je to dio sazrijevanja. I trzanje, i hvatanje ručicama zrak, i mrmljanje, i tužne grimase, sve ok, normalno.

Tina0208

Broj poruka: 2756

Prijavi adminu

moje misljenje je da bi se on probudio da ga bas jako boli... znam da svaku vecer dok moja mala ima grceve umire od plakanja i do zraka ponekad ne moze doci... a kad zaspi ja sam sva sretna jer znam da ju ne boli vise...ok...bar ne tako jako da ju probudi...

Laura 21.08.2014 :-*

MarijaŠ

Prijavi adminu

Ma joj, vise ne znam sto bih učinila da mu pomognem. Zadnjih dana vise ne znam jesu li grcevi po cijeli dan ili samo navečer kada sam sigurna da jesu. Tako se muci da samo prdne, a kamoli sto drugo. Jasno mi je da mu mora probavni sustav sazrijeti, pročitala sam valjda vec sve sto se moze pročitati o tome. Ali evo i sad, mučio se, stenjao u snu, kad se probudio, plakao je i zato sto je bio gladan i zato sto ga boli. I onda je malo sisao, malo plakao, i evo opet zaspao. Hvala vam curke za mišljenja, jos jednom, mozda vec dosadujem stalno...  Jos mi samo baby blues treba i kompletno mi je dan/i u banani.

Krešimir 19.08.2014. <3

Tina0208

Broj poruka: 2756

Prijavi adminu

tako i moja mala navecer place i sisa istovremeno...malo potegne i place...sirotani mali...ne mogu se ni napapati kak ih buba...

Laura 21.08.2014 :-*

Leeloo3

Broj poruka: 1

Prijavi adminu

Ja sam nova na forumu...muku mucimo s grcicima, vidim da pisete da ste imali problema najvise u vecernjim satima, zanima me mogu li se oni pojaviti tokom jutra i trajati cijeli dan? Ili je to malo nemoguce? Iako izanm da smo svi razliciti... I da li vase bebice dojenje smiri u svom tom placu?

MarijaŠ

Prijavi adminu

Kako sam čitala, ima slučajeva da grcevi jako dugo traju, ali ja sam sebi to malo drugačije objasnila. U večernjim satima sam sigurna da mi sin ima grčeve, jer se karakteristično ponaša i place uz vrisak. Nekad ga muci probava pa cendra tokom dana-npr danas, place povremeno, napinje se, puni pelenu, prducka, ali tako od jutros... Ja to ne smatram grcevima, jer kazem malo se drugačije ponaša... 
    Probaj si malo promatrati bebu, nije svaka trbušna tegoba znak grčeva, mozda samo ima problema s plinovima ili sa stolicom. Ja sam se nekako naučila slušati plac-drugačiji je za sve sto ga pati, pa mu se onda na osnovu toga trudim i pomoći. I naravno njegovo ponašanje. Nema drugih smjernica kad su jako mali 

Krešimir 19.08.2014. <3

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.