Kako ublažiti grčiće kod beba?

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • sara.novak.182

Broj poruka: 20

Prijavi adminu

Moja curica ce za par dana biti 2 mjeseca,kad joj je pupkovina otpala dobila je grceve i uzasno je samo gledati dijete u takvom placu,dajemo joj espumisan kapi i probala je biogaja iskreno sve je to nista,grijala sam joj kostice od visanja i stavljala na stomacic opet nista cajevi od komoraca kima kamilice nista,to je nesto sto samo od sebe mora proci jedino me muci sto danas jos nije kakala a jucer je slabo inace ju dojim i napreduje u kilazi samo me njena stolica muci bude cak i zelenkasta neznam dali je to od grceva ili.............

• BONZY

Broj poruka: 3

Prijavi adminu

Mozda da joj probate dati caj od kamilice ali samo to i nista vise i da se navikne jer treba organizmicu da se privikne dok se jos razvij;naime moj bebac,danas 4,5mjeseci i od rodjenja sam mu davala caj od komoraca i isto nije pomoglo,dok nismo presli na cistu kamilicu bez icega i stolicu je imao svaki dan,ako i ne svaki obavezno drugi dan-zaista pomaze jer kamilica ublazava pa i organizam sam potjera,a grcevi su nestali vec u 3-em mjesecu uz pomoc biogaie.;cak preporucam kamilicu i vise puta na dan u malim kolicinama i gutljajima.
    Sto se tice boje stolice to ce se mijenjati bez brige zato,jer i hrana koju bebica izdoji utjece na bojicu zato bez brige.
    Sretno!:

• sara.novak.182

Broj poruka: 20

Prijavi adminu

hvala vam na savjetu

piper

Broj poruka: 674

Prijavi adminu

Mi probavamo sve alternativne metode...od umatanja u dekicu, ukljucivanja usisivaca, fena za kosu, nape i ostalih uredaja sa slicnim zvukom...nosimo se, vrtimo, pjevamo i sve pokusavamo al ponekad jednostavno ga nemogu umiriti...najgore mi je dok gavidim da se jadnicak u snu cijeli zacrveni i pocne izvijati
    Osim ovoga dajemo mu i homeopatske kapi 4puta dnevno i nisam bas sigurna koliko mu pomazu ali mislim da mu je bar malo lakse jer sad imamo samo jednom dnevno zutu minutu koja traje po nekoliko sati a ostalo preguramo uz manje poteskoce

brcka1902

Broj poruka: 186

Prijavi adminu

Da i meni su rekli da bebe tek s tri tjedna imaju grčeve, ali koliko vidim isti simptomi su bili otpočetka. Nunamo se,pjevamo,zaogrnula sam ju u dekicu i hopsamo po noći i danu. Malo ju i baka drmusa i ljubi pa ja mogu odahnuti i pojesti na miru. Prvo dvoje bebača nije imalo grčeve tak da sam sad malo u komi jer vidim i čujem da ju boli-a to mi je grozno.

kleaiva

Broj poruka: 1527

Prijavi adminu

MamaNoDrama

Ne znam zašto, ali liječnički krugovi odbijaju spominjati laktozu kao mogući uzrok grčeva.
    Prva beba imala mi je grčeve do 5 mjeseca, po cijelu noć, što je iscrpljivalo i nju i mene, i ostale. Sve sam pokušavala, i ništa nije pomagalo, a pila sam i puno mlijeka kako bi ja imala mlijeka. S drugom bebom, grčevi su počeli još u bolnici (iako su me sestre pokušavale uvjeriti da je to prerano za grčeve!?!) i čim mi je, s jedno mjesec dana bebine starosti, frendica skrenula pažnju na problem laktoze, počela sam piti mlijeko bez laktoze (kojeg sada ima u svakom većem dućanu) i grčevi su preko noći prestali!!!! Dijete je od tada spavalo bez brige. I onda sam mogla sve drugo jesti - i povrće koje napuhuje i sve ono što inače pričaju da treba izbjegavati. Tada bi joj dala Sabsimplexa da se "isprducka, i to je to. I dalje sam joj davala BioGaiu - jer je probiotik koristan za razvoj crijevne flore. Zato mi nije jasno zašto se to prešućuje, kad se po vani puno o tome piše, a nije ni da će im pasti proidaja ovih priručnih proizvoda, jer, kao što sam već napisala, imaju i oni svoju funkciju… Usput, ja sam oko 25.-e godine  počela imati probleme s prištićima po licu, i dermatolozi mi nisu pomogli, a sve je nestalo kad sam počela piti mlijeko bez laktoze. U trudnoći je alergija nestala pa sam se vratila na obično  mlijeko, ali sad, evo, i beba i ja, bez laktoze, bez grčeva i upaljenog lica :) Pokušajte, nemate što izgubiti!!!

Točno! Ja znam da je mojoj curki smetala laktoza, i sad opet tako malcu...prelazim na mlijeko bez laktoze ili sojino neko, ali treba navodno oko 2 tjedna da se laktoza iščisti iz organizma u potpunosti tako da i s tim treba strpljenja.

https://lmtf.lilypie.com/dPuFp2.png

kleaiva

Prijavi adminu

Drage moje, evo čula sam za neke nove Tiba kapi protiv grčeva od kojih bebe navodno puno manje plaču pa me zanima je li netko već probao, pomažu li i ostala iskustva!
    Moj malac po svemu sudeći počinje s epizodama grčića pa me zanimaju i ostala sredstva koja ste probali . Dajem mu Biogaia kapi koje sam davala i kćeri, i one pomognu kod reguliranja probave, ali on i dalje plače dok se ne pokaka.

Igorovabebica

Broj poruka: 765

Prijavi adminu

Meni su Biogaja pomogle... dobro, koristim ih jedan dan... prije smo koristili Sab Simplex.ništa nisu pomogle... dijete može imati zelenu stolicu dok ima grčeve, nemojte se gristi da je djete gladno i nipošto okrivljavati sebe-to je sve normalno, ali srce ti se para kada ga gledaš kako plače. Naime, masirajte mu trbuh u msjeru kazaljke na satu, jer naš probavni sustav tako i ide u tom smjeru i kada dojite dijete mijenjajte položaje-meni je upalilo, prvo ga dojim u ležečem položaju, a onda sjedećem i okrećite ga na trbuh, Također, dokazano je da ako imate muža koji ima dlakava prsa stavite dijete trbuhom na prsa-to ga umiruje! 
    Raspitati ću se za te Tiba kapi pa javim! Znam da je kolegica koristila!

kleaiva

Prijavi adminu

Igorovabebica

Meni su Biogaja pomogle… dobro, koristim ih jedan dan… prije smo koristili Sab Simplex.ništa nisu pomogle… dijete može imati zelenu stolicu dok ima grčeve, nemojte se gristi da je djete gladno i nipošto okrivljavati sebe-to je sve normalno, ali srce ti se para kada ga gledaš kako plače. Naime, masirajte mu trbuh u msjeru kazaljke na satu, jer naš probavni sustav tako i ide u tom smjeru i kada dojite dijete mijenjajte položaje-meni je upalilo, prvo ga dojim u ležečem položaju, a onda sjedećem i okrećite ga na trbuh, Također, dokazano je da ako imate muža koji ima dlakava prsa stavite dijete trbuhom na prsa-to ga umiruje! 
    Raspitati ću se za te Tiba kapi pa javim! Znam da je kolegica koristila!

Sad i moje neke kolegice su kupile pa ćemo čuti iskustva...ugl cijena je za paket kapi i ulje 130 kn + dostava, u ljekarnama nemaju paket već posebno, kapi su 94 kn a ulje oko 80 kn tako da na kraju na isto izađe.
    Ležanje potrbuške im super pomaže, lakše se ispodriguju i isprde pa im je prije lakše. Ja malenog stavljam na trbuh spavati preko dana kad ga imam na oku 

Masha2

Broj poruka: 152

Prijavi adminu

Z je u početku nešto malo imala grčeve i jednom prilikom kupnje u dmu vidjela sam rooibos čaj. Njihova marka denk mit, čitala sam kako je rooibos dosta hvaljen pa rekoh da probamo. Evo već mjesec dana Z nema nikakvih problema ni sa grčevima, a ni stolicom (sve obavlja sa smiješkom ).
    to je kombinacija rooibos/vanilla/orange. Kupila sam i drugu kombinaciju rooibos/matičnjak/pasiflora i taj nije dao ovakve rezultate. Ne znam zašto, kod nas pali.
    Napominjem da ga pijem cca 3x na dan i da je Z na kombinaciji dojenja i adaptiranog mlijeka....

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.