Gestacijski dijabetes

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Točkica37
    24. Siječanj 2020. 17:31

Cuj bila sam sa mnom jedna sa 51 rodila ...stignes ih 6 do tada 🤣🤣

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

Grizli
    24. Siječanj 2020. 18:55

A koliko nam je trebalo za ovo sumnjam... 
    Fino pojela si ja pravi GD obrok sada. 2 snite kruha bijelog sa nutellom. Znaci to nisam jela 8 mjeseci, a inace mi je to omiljena vecera. Grozna sam buduca majka! 😥😣 

Točkica37
    24. Siječanj 2020. 20:52

Ma.ajde  nis.nece biti. 😘😘😘

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

• thinkpink1
    25. Siječanj 2020. 10:13

Tockice joooj ne pitaj...puno...🙈🙊
    Samo se nadam da cu stici po smrzlica koji nam je ostao iz postupka...

sinjorinagusarica
    27. Siječanj 2020. 15:11

Drage moje, evo mene opet, nakon ogtt-a i prve hospitalizacije (Split). Secer na ogtt-u nakon 2 sata bio 10, nataste bio super. U bolnici sve super, rekli svako 4 tjedna hospitalizacija. Ono sto me muci je prehrana. Trudim se i trudim, izgubila sam vec i 2,5 kg otkako sam na dijeti ali ne znam vise sto cu, stalno sam gladna. Moze li tko podijeliti kakav recept za kruh koji smijemo, recimo od heljde, iako je nikad nisam probala ali citam da je mozemo? Jer mi to uzasno tesko pada, jako jako jaaaaaako volim kruh i sve kruhato i za kakve dezerte trazim recepte, ovdje sam nasla da ima u nekim trgovinama kore od heljde pa da se moze strudel napraviti, ali nazalost nigdje ih nisam nasla. I mozete li mi ,molim vas, reci do koliko se tolerira secer? Dok u bolnici mi je rekla da do nekih 7,4 je ok. Ja sam jutros popila casu mlijeka (1,5%), fetu kruha (30gr, polubijeli kruh je bio doduse) i fetu sunke i nakon dva sata je bio 6,8, nakon 3 sata 4,8. Ne znam je li to ok ili nije, izluđujem se danima s ovim kucnim mjerenjem. Cak se razmisljam da odem u nekog nutricionista da mi napravi plan prehrane i ideje da mi da, jer sam prije trudnoce jela sve sto ne treba, a sad kad treba zdravo sam zapela. Oprostite na dugom postu, eto ako se nekome ne tipka javno, moze u inbox poslati. Hvala

Točkica37
    29. Siječanj 2020. 06:21

Krenula pisat i izbacilo mi post.ugl proslistaj malo temu, imas svakakvih ideja i recepata. Ja jedem proteinski ktuh iz ducana ali naravno da je bolje da si ga speces sama. Neki sa posn8m sirom i sjemenkama ili.tak nekaj.
    Od deserta mi smo.ti otkrili proteinske pudinge ili kolace bez brasna sa tamnom cokoladom...snalazile smo se svakak.
    Nakon 2 sata treba biti do 6.7 cukar to su nama dali smjernice na Vv. 
    Ja sam pocela beskrajno brljat sas pred.kraj pa ti i nisam neki uzor . Ali uglavnom smo se bodrile i bile jako disciplinirane s obzirom na hormone želju i sve. Drš se, vidim da imas jos dosta do kraja i nadam se da ce ti se jos koja pridruzit da si olaksate muke po NE slatkome 😁

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

• AnnA
    30. Siječanj 2020. 06:14

Tockice zar i ti? Ja isto sad pred kraj pocelo bas onako brljavit. Secer je sve kao u granicama ali ne jedem skolski. I jucer bili u gostima, i pojela sam i kolac a ni preko dana nisam bas pazila. Ugl bio mi nakon 2 sata 5.5. Bas me zanima sta ce biti danas ujutro, jer zapravo taj jutarnji mi najveci problem stvara
    Sinjorina kao sto je tockica rekla, ima svakakvih recepata. Na nekoj od stranica sam i ja stavila recept za proteinski kruh od posnog sira koji je extra lagano za napravit

Točkica37
    30. Siječanj 2020. 08:01

Anna nervoza me neka pere zadnjih tj dana i nevjerovatno.koliko se nemrem kontrolirat. A bila sam stvarno disciplinirana cijelu trudnocu jer sam.ja od lrvog dana pazila.Meni je jutarnji odlican ali ovi popodne kad papam sto nije dozvoljeno skakucu, ali nista prestrasno. Uglavnom planiram.kad rodim mjesec dana si dati oduska i papat sve i svasta a onda kad se zgustam cu opet na svoj rezim, ne ovako strogo ali svakako cu pripaziti. Meni je ovo 3 trudnoca sa gestacijskim pa cu i dalje izbjegavat tjesto bijeli kruh i slicno...

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

sinjorinagusarica
    30. Siječanj 2020. 10:54

Zene drage, hvala na odgovorima. Da, prelistala sam temu dobro i sejvala neke receptice. Jucer sam kupila neki proteinski kruh ali preko vikenda planiram napraviti taj sa posnim sirom
    Tockice, spasila si me sa tom smjernicom koliko moze biti nakon 2 sata jer u nas ovdje niti ima edukacije niti ti daju ikakve informacije. Mozes li mi samo jos reci jesu li vam rekli do koliko moze biti nataste?

Točkica37
    30. Siječanj 2020. 11:55

Na taste ispod 5.1 a 2 sata nakon jela 6.7 max.
    Isprobavaj, mjeri jer svakoj je nesto drugo dizalo secer tako da je jako individualno.

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.