Dohrana dojenog djeteta

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nalah
    29. Lipanj 2015. 12:22

cloudy...ima ti Delimano tak nekaj

www.delimano.hr/vrc-za-vodu/

ja se držim prvo povrće,voće,pa ćemo dalje...ne miješam joj ništa,ne dajem komade,za sada,pogotovo nakon kaj je pokalala pola... miksam i miksat ću ovaj mjesec...bez sokova,keksa i sl.njih ionako ne namjeravam davati.
    Pije i moja iz čaše kad joj dam,ali cilj mi je da pije sama,ima plastičnu,staklene su mi preteške....moje mlijeko hoće iz flašice,ali vodu nikako

cloudy
    29. Lipanj 2015. 12:49

Vidiš...nisam znala da i depimano to ima...hvala :)
    Ja kekse isto ne planiram davati...zapravo šećer nikako do godinu dana minimalno... a sokove isto tako... ove rižine kekse/krekere kak se već zove dajem ali one bez soli.... a kašice kombiniram s komadićima :)

kimito
    30. Lipanj 2015. 14:37

Moja curka će za 5 dana napunit 8 mjeseci i stvarno već svašta i dobro papa, prije tjedan dana krenuli smo i s mesom. Jedno vrijeme nikako joj nije išlo povrće, ali sad smo i zo usvojili..
     Ujutro kad se probudi dobije cicu, onda otprilike oko 10-11 jede voće, pa oko 13-14 ruča povrće i meso, onda oko 16-17h cica, nekad joj dam žitarice oko 19h i za uspavljivanje opet cica. Tako mi je savjetovala pedijatrica da rasporedim obroke i stvarno super funkcionira. Ništa joj ne miksam nego gnječim vilicom, meso rezuckam na sitne komadiće.. Hippov keks joj tu i tamo ubacim u žitarice.. Sokove ne pije, samo vodu iz kljuna.. Danas je prvi put jela mango i bila je oduševljena! :)

Nalah
    30. Lipanj 2015. 14:46

Danas smo smazali i korabu bez problema,samo kaj mi još smrdi cijela kuhinja...kupila sam joj jučer Nuby kljunašicu u BIPI sa silikonskim kljunom i super pije,drži ju sama

Pitanje- da li izbjegavati gluten ili davati namirnice s glutenom?

kimito
    30. Lipanj 2015. 14:49

I meni ta koraba smrdi! Ja sam počela davat namirnice s glutenom kad je imala nepunih sedam mjeseci..

• Mišić
    30. Lipanj 2015. 19:40

Ja sam isto rano davala namirnice da glutenom jer sam dobila preporuku da se nakon 6mj pocme davat gluten jer su manje sanse alergije,kazu sto kasnije to gore,bar ova nutricionistikinja sta me savjetovala...ako nitko u obitelji nema celijakiju mislim da se nemoras brigat :))

cloudy
    30. Lipanj 2015. 20:11

ja gluten planiram izbjegavat do godine dana.... bar što se tiče pšenice i krumpira i tako toga.... a kljunašicu je sa silikonskim kljunom i moja curka usvojla... iako joj je cica i dalje NO1

Zac11
    30. Lipanj 2015. 22:29

cure, pratim vas i čitam, za 10 dana imamo 6 mj., sutra krećemo s dohranom. po preporuci pedijatra s 5,5 mj ali smo bili na moru pa sam čekala da se vratimo doma... ugl, planiram davati svakih par dana novu namirnicu, počela bi s mrkvicom, možda jabukom... neznam ni sama?!? curka ima sada 7,2kg i isključivo je dojena... vodicu bi počela davati na kljunašicu s obzirom da dudu i bočicu odbija od starta...
    svaki savjet dobrodošao ako može

Jojo5
    30. Lipanj 2015. 22:51

Zac počni bolje sa jabukom, mrkva zatvara. Vidi sama što bebi bolje paše ali bolje svježa nego kuhana. Vode bi joj trebala početi nuditi jer je vani vruće , već je vrlo dobro prihvatila cicu tako da ne bi trebala izbjegavati vodu.
    Ja sam malom par dana kuhala jabuku, pa krušku dok se nije naučio žvakati kasnije sam prešla na svježe da ima više vitamina. Biraj jabuke koje nisu preintezivnog okusa, crvene. Onda sam mu nudila mrkvu. Neke mame počnu prije s povrćem, neke s voćem a neke sa žitaricama. Što pedica kaže s čime da počneš?

A ovo s glutenom sam proučavala prije mjesec dana i odlučila davati namirnice s glutenom, nema alergije i po svim nekim člancima što sam čitala nije problem dati niti griz, palentu i ostale žitarice , to je samo u slučaju.... ma nemrem se više zamarati time, neka beba jede.

MAMA X2
    30. Lipanj 2015. 22:54

Jeste pocele ribu davati bebacima ?s koliko mj moze ?mi za sad samo piletinu od mesa papamo al bi mu pocela i bjelu ribu dati ako moze imamo 7.5mjeseci

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.