Dohrana dojenog djeteta

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Jojo5
    29. Lipanj 2015. 10:34

Ja sam bebaču dala da siše sok od jabuke, breskve ili marelice dok nisu došli zubi, sada zna odgristi komad veći pa moram paziti da se ne uguši. Jučer sam mu dala breskvu u ruke ajme bilo je svugdje breskve još se nasmiješio s dva gornja očnjaka cijeli crven od soka breskve kao da je klao a ne jeo breskvu. presmiješno.
    Oni sline to voće dok ne omekani onda ga nekako snagom volje sažvaču i pojedu. Bebe su presmiješne .

Bljubica
    [UREĐENO] 10. Svibanj 2017. 15:16

hvala cloudy 
    evo baš proučavam i ja BVD, probat ćemo i s tim. ne znam jel rano s 5.mj? pročitala sam tek sa 6? vidim da je i tema otvorena na forumu https://klokanica.24sata.hr/forum/beba/beba-39/beba-voda-dohrane-668 samo nije bilo baš povratnih informacija.

Dea23
    29. Lipanj 2015. 11:41

Baš sam pročitala sažetak sa linka sad. A ne znam. Davat ću povremeno naravno komad voćke i tako to da se "uči", ali ne mislim odustati od kašica.

Nalah
    [UREĐENO] 29. Lipanj 2015. 15:06

cloudy...ima ti Delimano tak nekaj

www.delimano.hr/vrc-za-vodu/

ja se držim prvo povrće,voće,pa ćemo dalje...ne miješam joj ništa,ne dajem komade,za sada,pogotovo nakon kaj je pokalala pola... miksam i miksat ću ovaj mjesec...bez sokova,keksa i sl.njih ionako ne namjeravam davati.
    Pije i moja iz čaše kad joj dam,ali cilj mi je da pije sama,ima plastičnu,staklene su mi preteške....moje mlijeko hoće iz flašice,ali vodu nikako

cloudy
    29. Lipanj 2015. 12:49

Vidiš...nisam znala da i depimano to ima...hvala :)
    Ja kekse isto ne planiram davati...zapravo šećer nikako do godinu dana minimalno... a sokove isto tako... ove rižine kekse/krekere kak se već zove dajem ali one bez soli.... a kašice kombiniram s komadićima :)

kimito
    30. Lipanj 2015. 14:37

Moja curka će za 5 dana napunit 8 mjeseci i stvarno već svašta i dobro papa, prije tjedan dana krenuli smo i s mesom. Jedno vrijeme nikako joj nije išlo povrće, ali sad smo i zo usvojili..
     Ujutro kad se probudi dobije cicu, onda otprilike oko 10-11 jede voće, pa oko 13-14 ruča povrće i meso, onda oko 16-17h cica, nekad joj dam žitarice oko 19h i za uspavljivanje opet cica. Tako mi je savjetovala pedijatrica da rasporedim obroke i stvarno super funkcionira. Ništa joj ne miksam nego gnječim vilicom, meso rezuckam na sitne komadiće.. Hippov keks joj tu i tamo ubacim u žitarice.. Sokove ne pije, samo vodu iz kljuna.. Danas je prvi put jela mango i bila je oduševljena! :)

Nalah
    30. Lipanj 2015. 14:46

Danas smo smazali i korabu bez problema,samo kaj mi još smrdi cijela kuhinja...kupila sam joj jučer Nuby kljunašicu u BIPI sa silikonskim kljunom i super pije,drži ju sama

Pitanje- da li izbjegavati gluten ili davati namirnice s glutenom?

kimito
    30. Lipanj 2015. 14:49

I meni ta koraba smrdi! Ja sam počela davat namirnice s glutenom kad je imala nepunih sedam mjeseci..

• Mišić
    30. Lipanj 2015. 19:40

Ja sam isto rano davala namirnice da glutenom jer sam dobila preporuku da se nakon 6mj pocme davat gluten jer su manje sanse alergije,kazu sto kasnije to gore,bar ova nutricionistikinja sta me savjetovala...ako nitko u obitelji nema celijakiju mislim da se nemoras brigat :))

cloudy
    30. Lipanj 2015. 20:11

ja gluten planiram izbjegavat do godine dana.... bar što se tiče pšenice i krumpira i tako toga.... a kljunašicu je sa silikonskim kljunom i moja curka usvojla... iako joj je cica i dalje NO1

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI