Dohrana dojenog djeteta

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mum_to_be
    26. Lipanj 2015. 23:15

I da, kad ponuditi ciklu? Jel ide ona odmah u pocetku ili kasnije?

cloudy
    27. Lipanj 2015. 11:39

Curke...kak vodu dajete? Moja doma ima dosta kamenca pa bi možda radije janu joj davala
    ..al me zanima jel ju moram kuhat?

MAMA X2
    27. Lipanj 2015. 18:32

cloudy

Curke…kak vodu dajete? Moja doma ima dosta kamenca pa bi možda radije janu joj davala
    ..al me zanima jel ju moram kuhat?

Koliko ja znam netreba kuhat kupovnu vodu 

cloudy
    27. Lipanj 2015. 18:35

Tak sam i mislila,al rekoh bolje je provjeriti :)

Nalah
    27. Lipanj 2015. 18:52

Ne treba...ja dajem poslije klope na žlicu,ali moram smisliti kako da ju dobijem da popije na flašicu ili kljunašicu,mislim da bi tako popila više

MalaMuca
    27. Lipanj 2015. 21:36

Moja vodu pije direkt iz čaše ili šalice, malo po malo, ali popije. Neće mi iz kljunašice nema šanse, ali čim vidi da ja držim čašu pruža rukice, primi čašu i pije

Jojo5
    27. Lipanj 2015. 22:04

Kupovnu vodu ne prokuhavam, kada beba prođe 6 mj ne treba prokuhavati vodu. Mi imamo užasno tvrdu vodu punu kamenca pa smo nabavili posudu s ugljenim filterom kroz koju voda procirkulira i stvarno nema kamenca kada se prokuha pa mu radim sva jela i dajem za piti s tom filtriranom vodom.

Ja svom bebolinu dajem od kada smo počeli dohranu da sam uzme jabuku, breskvu , nektarinu po novome sada i mrkvu i korabicu da gricka no međutim od kada ima tih svojih 4 zubića zna odlomiti komad pa mi se počne gušiti- Beba vođa dohrane bu mi se ugušio od nežvakanja a samo mu probaj uzeti taj komad voća da vidiš suza :D

LuKi5
    28. Lipanj 2015. 08:26

Jojo, bas sam se nasmijala na ovu zadnju recenicu 
    Jesi probala malo skuhati voce da omeksa pa mu tako dati? 

Nalah, imaju bebice jake desni iako jos nema nijednog zubica. L-u je s 10, 5 mjeseci izbio prvi zubic ali je bez njih isto grizao junacki. Pogotovo u razdoblju dok je izbijao. :)

14.06.2014. L ♥

Bljubica
    27. Lipanj 2015. 22:25

mi za misec dana krećemo s dohranom, pa pomalo skupljam informacije, tek sam na 10.str ove teme već sam se pogubila 
    Do sada smo na hipp bio combiotiku, jede 180ml svake 3-3ipo ure i ima jedno noćno hranjenje, a nekad i iznenadi pa odspava do 5-6h ujutro  od ostalih tekućina pije (prokuhanu) vodu. s 4.mj ima 69cm i 7850g i baš sam nekako uzbuđena oko ove dohrane 
    pedijatrica nam je rekla da krenemo s povrćem (mrkvicom), a voće ako nemamo domaće (provjereno) da radije koristimo kupovne kašice. neke stvari sam je ipak zaboravila pitat
    jel bitno u koje doba dana mu dajem taj obrok ili da se nekako ravnam po njemu? malo prokuhat s mrvu soli ili? svekrva mi je rekla da je ona (odnosno oni u to vrime) dici davali prvo po malo sokića kao da se pomalo navikavaju na drugačije okuse - ima li potribe za tim? imate li još kakav savjet? ne znam ni koja pitanja postavit

cloudy
    29. Lipanj 2015. 09:03

Bljubica

mi za misec dana krećemo s dohranom, pa pomalo skupljam informacije, tek sam na 10.str ove teme već sam se pogubila 
    Do sada smo na hipp bio combiotiku, jede 180ml svake 3-3ipo ure i ima jedno noćno hranjenje, a nekad i iznenadi pa odspava do 5-6h ujutro  od ostalih tekućina pije (prokuhanu) vodu. s 4.mj ima 69cm i 7850g i baš sam nekako uzbuđena oko ove dohrane 
    pedijatrica nam je rekla da krenemo s povrćem (mrkvicom), a voće ako nemamo domaće (provjereno) da radije koristimo kupovne kašice. neke stvari sam je ipak zaboravila pitat
    jel bitno u koje doba dana mu dajem taj obrok ili da se nekako ravnam po njemu? malo prokuhat s mrvu soli ili? svekrva mi je rekla da je ona (odnosno oni u to vrime) dici davali prvo po malo sokića kao da se pomalo navikavaju na drugačije okuse - ima li potribe za tim? imate li još kakav savjet? ne znam ni koja pitanja postavit

Ja sokiće nisam davala...krenula sam s bananom koji je cuclala,ne kao kašicu,a onda kao službeno kretanje s dohranom sam krenula s rižinim keksom koji sam zblendala...prvo samo to s mojim mlijekom,a onda sam dodavala bananu,jabuku,mrkvu..kako koji dan...jučer je recimo mrkvu i jabuku jela...kombiniram pomalo bvd sistem i kašice...voće recimo hoće samo jesti ne kao kašicu.... što se soli tiče sol i šećer se ne preporučaju do godinu dana tako da probaj bez....
    Joji..di si nabavila taj aparat/posudu za kamenac?
    Malamuca...jel ti iz staklene čaše pije ili?
    Nalah... ja za ulje ne znam...ja joj dajem maslinovo jedino uz mrkvu i to kap jer ako konzumiraš mrkvu bez ulja nema efekta jer ne izađu vitamini iz nje bez ulja

Bljubica
    27. Lipanj 2015. 22:28

i te rižine pahuljice šta spominjete, kada ste njih dodavali? po potrebi?

Nalah
    28. Lipanj 2015. 08:20

Cure,a kak vam onda kakaju,nije baš da bez zubiju ili sa 4 zuba mogu to sažvakati,ja sam svojoj dala tako jedan dan mrkvu i pokakala je komadiće

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI