Za zeljezo kad ljudima ne djeluje klasika onda se pije ili kendural c ili solgar gentle iron,ja pijem solgar,hemoglobin i zeljezo visoki cilu trudnocu.
Heferol vecini tesko pada,remeti probavu itd tako da nije univerzalan da pomaze al super sta si s njim sredila sve.
Ja sam inace magistra farmacije pa je to moje podrucje😁
Slavujak,pitaj dr da minjas terapiju jer jednostavno ne pase svima sve,mozda ti kendural ili gentle iron podignu hemoglobin i zeljezo.
Hemoglobin moze bit nizak i zbog niske folne ili b12 pogotovo ljudima koji imaju mutacije neke a to je sve cesce pogotovo kod zena.
Za zeljezo kad ljudima ne djeluje klasika onda se pije ili kendural c ili solgar gentle iron,ja pijem solgar,hemoglobin i zeljezo visoki cilu trudnocu.
Heferol vecini tesko pada,remeti probavu itd tako da nije univerzalan da pomaze al super sta si s njim sredila sve.
Ja imam velikih problema sa željezom. I prije trudnoće sam pila 3 mjeseca isto Heferol. Ujutro ga popijem uz doručak i bude mi ok. Već sam naučila s njime. Mislim da će me i skinuti sa željeza kad rodim pa ću morati tu i tamo uzeti nešto iz slobodne prodaje jer ako uspijem imalo dojiti znam da će me bebe iscrpiti.
Ja imam velikih problema sa željezom. I prije trudnoće sam pila 3 mjeseca isto Heferol. Ujutro ga popijem uz doručak i bude mi ok. Već sam naučila s njime. Mislim da će me i skinuti sa željeza kad rodim pa ću morati tu i tamo uzeti nešto iz slobodne prodaje jer ako uspijem imalo dojiti znam da će me bebe iscrpiti.
A kao trebale bi bar jos 40 dana pit zeljezo nakon poroda,al ako budes nesto kupovala uzmi solgar gentle iron,to su tbl 20mg,pijes 2 ili 3 ovisi kakav nalaz bude,on jako brzo popravlja sliku.
Slavujak i Marina,jel pijete vitamin c sa zeljezom?
Sutra idem domskom ginekologu da mi otvori rodiljni, pa cu pitati za zeljezo. Ovi u bolnici su mi spomenuli da ce mi dati bocu ako se ne popravi i u krajnjoj liniji transfuziju.
Za tlak sam dobila Aldomet 2 x 250 mg
Nisam dobila vizamin C
Nazalost mnogi nasi dr jos uvijek zaboravljaju da u vecini slucajeva uzimanje zeljeza bez vitamina c nema smisla.
Ja to kazem svakom pacijentu u ljekarni ako im dr zaboravi rec,cesto je bas to razlog sta terapija ne djeluje.
Kad budes u gin pitaj za promjenu terapije,meni moj dr od pocetka reka da ja sama izaberem ako meni nesto vise pase.i uzmi u ljekarni neki vitamin c 500mg i pij skupa sa zeljezom.
Da, pijem i vitamin c. U bolnici ga ne daju uopće, ali ja imam svoj... Planiram ja to željezo i poslije nastaviti piti jer mi organizam teško apsorbira iz namirnica. Hvala na savjetu. Moja cima s faksa je farmaceut, onda ja nju za takve stvari znam malo gnjaviti.
To željezo koje si spomenula je u slobodnoj prodaji (solgar gentlemen iron)?
Uz željezo sam uzela Plivit C 500 mg s produljenim oslobađanjem. Prestala sam piti magnezij, rekli su mi da ne ide uz Cordipin i sad me noću noge i listovi probadaju...
Da, pijem i vitamin c. U bolnici ga ne daju uopće, ali ja imam svoj… Planiram ja to željezo i poslije nastaviti piti jer mi organizam teško apsorbira iz namirnica. Hvala na savjetu. Moja cima s faksa je farmaceut, onda ja nju za takve stvari znam malo gnjaviti.
To željezo koje si spomenula je u slobodnoj prodaji (solgar gentlemen iron)?
Uz željezo sam uzela Plivit C 500 mg s produljenim oslobađanjem. Prestala sam piti magnezij, rekli su mi da ne ide uz Cordipin i sad me noću noge i listovi probadaju…
Solgar Gentle Iron je u slobodnoj prodaji,praksa je pokazala da je daleko bolji od heferola pa da znas za kasnije.
Dobar izbor vitamina C,jedino sta mi bolje pada na pamet ja vitamin C od firme Hug (potpuno prirodni vitamin C,jedini takav u Hrv).
Ja cu isto nastavit pit zeljezo jos dugo nakon jer su meni jiske zalihe zeljeza (feritin) unatoc dobrim vrijednostima zeljeza u krvi.
Ja sam makla magnezij jer je sad vec kraj a on se ne pije na kraju da ne opusta maternicu pa da oslabi trudove,ali ja srecom nemam problem s grcevima,tj jako rijetko.
Marina jel ti znas ista za svoj daljni tijek jel ti ko sta govori?
Sortiraj odgovore
Najstariji