Za zeljezo kad ljudima ne djeluje klasika onda se pije ili kendural c ili solgar gentle iron,ja pijem solgar,hemoglobin i zeljezo visoki cilu trudnocu.
Heferol vecini tesko pada,remeti probavu itd tako da nije univerzalan da pomaze al super sta si s njim sredila sve.
Ja sam inace magistra farmacije pa je to moje podrucješ
Slavujak,pitaj dr da minjas terapiju jer jednostavno ne pase svima sve,mozda ti kendural ili gentle iron podignu hemoglobin i zeljezo.
Hemoglobin moze bit nizak i zbog niske folne ili b12 pogotovo ljudima koji imaju mutacije neke a to je sve cesce pogotovo kod zena.
Za zeljezo kad ljudima ne djeluje klasika onda se pije ili kendural c ili solgar gentle iron,ja pijem solgar,hemoglobin i zeljezo visoki cilu trudnocu.
Heferol vecini tesko pada,remeti probavu itd tako da nije univerzalan da pomaze al super sta si s njim sredila sve.
Ja imam velikih problema sa željezom. I prije trudnoÄe sam pila 3 mjeseca isto Heferol. Ujutro ga popijem uz doruÄak i bude mi ok. VeÄ sam nauÄila s njime. Mislim da Äe me i skinuti sa željeza kad rodim pa Äu morati tu i tamo uzeti neÅ”to iz slobodne prodaje jer ako uspijem imalo dojiti znam da Äe me bebe iscrpiti.
Ja imam velikih problema sa željezom. I prije trudnoÄe sam pila 3 mjeseca isto Heferol. Ujutro ga popijem uz doruÄak i bude mi ok. VeÄ sam nauÄila s njime. Mislim da Äe me i skinuti sa željeza kad rodim pa Äu morati tu i tamo uzeti neÅ”to iz slobodne prodaje jer ako uspijem imalo dojiti znam da Äe me bebe iscrpiti.
A kao trebale bi bar jos 40 dana pit zeljezo nakon poroda,al ako budes nesto kupovala uzmi solgar gentle iron,to su tbl 20mg,pijes 2 ili 3 ovisi kakav nalaz bude,on jako brzo popravlja sliku.
Slavujak i Marina,jel pijete vitamin c sa zeljezom?
Sutra idem domskom ginekologu da mi otvori rodiljni, pa cu pitati za zeljezo. Ovi u bolnici su mi spomenuli da ce mi dati bocu ako se ne popravi i u krajnjoj liniji transfuziju.Ā
Za tlak sam dobila Aldomet 2 x 250 mg
Nisam dobila vizamin C
Nazalost mnogi nasi dr jos uvijek zaboravljaju da u vecini slucajeva uzimanje zeljeza bez vitamina c nema smisla.
Ja to kazem svakom pacijentu u ljekarni ako im dr zaboravi rec,cesto je bas to razlog sta terapija ne djeluje.
Kad budes u gin pitaj za promjenu terapije,meni moj dr od pocetka reka da ja sama izaberem ako meni nesto vise pase.i uzmi u ljekarni neki vitamin c 500mg i pij skupa sa zeljezom.
Da, pijem i vitamin c. U bolnici ga ne daju uopÄe, ali ja imam svoj... Planiram ja to željezo i poslije nastaviti piti jer mi organizam teÅ”ko apsorbira iz namirnica. Hvala na savjetu. Moja cima s faksa je farmaceut, onda ja nju za takve stvari znam malo gnjaviti.
To željezo koje si spomenula je u slobodnoj prodaji (solgar gentlemen iron)?
Uz željezo sam uzela Plivit C 500 mg s produljenim oslobaÄanjem. Prestala sam piti magnezij, rekli su mi da ne ide uz Cordipin i sad me noÄu noge i listovi probadaju...
Da, pijem i vitamin c. U bolnici ga ne daju uopÄe, ali ja imam svoj⦠Planiram ja to željezo i poslije nastaviti piti jer mi organizam teÅ”ko apsorbira iz namirnica. Hvala na savjetu. Moja cima s faksa je farmaceut, onda ja nju za takve stvari znam malo gnjaviti.
To željezo koje si spomenula je u slobodnoj prodaji (solgar gentlemen iron)?
Uz željezo sam uzela Plivit C 500 mg s produljenim oslobaÄanjem. Prestala sam piti magnezij, rekli su mi da ne ide uz Cordipin i sad me noÄu noge i listovi probadajuā¦
Solgar Gentle Iron je u slobodnoj prodaji,praksa je pokazala da je daleko bolji od heferola pa da znas za kasnije.
Dobar izbor vitamina C,jedino sta mi bolje pada na pamet ja vitamin C od firme Hug (potpuno prirodni vitamin C,jedini takav u Hrv).
Ja cu isto nastavit pit zeljezo jos dugo nakon jer su meni jiske zalihe zeljeza (feritin) unatoc dobrim vrijednostima zeljeza u krvi.
Ja sam makla magnezij jer je sad vec kraj a on se ne pije na kraju da ne opusta maternicu pa da oslabi trudove,ali ja srecom nemam problem s grcevima,tj jako rijetko.
Marina jel ti znas ista za svoj daljni tijek jel ti ko sta govori?
ObriŔi komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji