BLIZANACKA TRUDNOCA 😊

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ivana1207
    10. Studeni 2019. 12:13

Slavujak

Samo polako, sad ce to. Navijam za tebe! Svakako se javi 😉

Javim se svakako,nema brige.Al kao sto sam cilo vrime mislila da necu uspit ovoliko izdrzat sad mi se cini da nece nikad izac iz mene🙈

• Zbunjena30
    11. Studeni 2019. 14:57

Bok svima, ja sam sad u 26.tjednu i cekam dvije cure dvojajcane. Na kontroli je dr.rekao da je cerviks skracen na 28mm, a na kontroli prije je bio 35mm. Uglavnom kaze da sam zatvorena i oblik je T. Napomenuo mi je da malo vise mirujem. Molim vas vasa iskustva, koliko se vama skracivao cerviks i jel to alarmantno kod mene za ove tjedne. Koga god sam pitala, svatko mi drugacije govori- od frendica koje su isto nosile blizance.

• marina285
    11. Studeni 2019. 15:16

Zbunjena30, ima nas ovdje koje smo s cerviksom imale problema. Mirovanje,  ne diži  ništa teško, ne umaraj se...tako sam ja spriječila daljnje skraćivanje. Ali u blizanačkoj trudnoći to je često zbog težine... Dobro je što je T i što se ne otvaraš. Samo uspori ritam.

• Ivana1207
    11. Studeni 2019. 15:19

Zbunjena30

Bok svima, ja sam sad u 26.tjednu i cekam dvije cure dvojajcane. Na kontroli je dr.rekao da je cerviks skracen na 28mm, a na kontroli prije je bio 35mm. Uglavnom kaze da sam zatvorena i oblik je T. Napomenuo mi je da malo vise mirujem. Molim vas vasa iskustva, koliko se vama skracivao cerviks i jel to alarmantno kod mene za ove tjedne. Koga god sam pitala, svatko mi drugacije govori- od frendica koje su isto nosile blizance.

Pozz.
    Ja ti ne mogu pomoc sa tocnim informacijama,trudnicka nije u mene vise jer sam u bolnici.
    Mislim da je meni bia tada oko 32mm cini mi se.
    U 32.tjedni sam se krenila otvarat,mirovala sam sto vise,i evo me 37.tjedan i niko nece vanka cini mi se.
    Svako je prica za sebe,uglavnom svi mirujemo,neki vise neki manje,neki s terapijom neki bez.
    Ja ti preporucam da maksimalno usporis ritam i to je to💕
    Jel ti prva trudnoca?

• Zbunjena30
    11. Studeni 2019. 15:38

Ivana1207

Zbunjena30

Pozz.
    Ja ti ne mogu pomoc sa tocnim informacijama,trudnicka nije u mene vise jer sam u bolnici.
    Mislim da je meni bia tada oko 32mm cini mi se.
    U 32.tjedni sam se krenila otvarat,mirovala sam sto vise,i evo me 37.tjedan i niko nece vanka cini mi se.
    Svako je prica za sebe,uglavnom svi mirujemo,neki vise neki manje,neki s terapijom neki bez.
    Ja ti preporucam da maksimalno usporis ritam i to je to💕
    Jel ti prva trudnoca?

Je je, to mi je prva trudnoca i sve se nadam da cu uspjet dogurat do sigurne zone, iako mi i za to jedan dr.kaze sigurna zona je daleko bar do 35.tj,a drugi govori iza 30.tj. i tako :-/  uglavnom ja ne dizem nista tesko vec dugo vremena, jedino sto radim je da skuham rucak, malo prosetam-ne svaki dan i malo nesto sitno pospremam po kuci- s tim da cim osjetim i lagan umor odmah sve ostavim i legnem. Ono nemogu bas cjeli dan lezati, jer se uzasno osjecam kad previse lezim- bole me ledja ,oni mi postanu teski i onda sam i ja uzasno nervozna. Kapilare su mi pocele pucat, bojim se da ce mi vene iskocit- nekako se jako poznaju na kozi i noge mi povremeno trnu. Uz to sve jos mi samo i to fali. Nakon 15tjedna sam postala prenervozna i sama sebe ne prepoznajem, htjela bi naravno da sve bude u redu, a opet zelim da sve sto prije zavrsi. Znam da ce me mozda netko od vas osudit zbog ovih rjeci, al ja sam bas bila pala u depru kad sam cula da su blizanci i jedva sam se iz toga izvukla :-((((((((

• Ivana1207
    11. Studeni 2019. 18:06

Zbunjena, miks emocija je normalan svakako u svakoj trudnoci pogotovo kad su blizanci jer se mnogi zbog straha ne mogu opustit ni veselit,nemoj sebe krivit niti se lose osjecat zbog toga,doc ce sve na svoje.
    Ne mislim da treba neka panika,pa zatvorena si,ima zena sta se krenu otvarat od samog pocetka  pa isto doguraju do termina sve ok.
    Samo slusaj dr,cak i ako ti se cini da ti mozes puno vise uspori,nije vridno zezanja.
    Ja sam ludovala do 32.tjedna i onda sam morala stat zbog otvaranja,ne kazem da je moj tempo zasluzan za otvaranje al nije ni nemoguce.
    Mozda ces morat u nekom trenutku stalno lezat,niko to ne voli,meni je satralo psihu sve to skupa i fizicki me ubilo,sve me boli,iako i ja nisam non stop u krevetu bila.Sad sam u bolnici zatvorena unutar 4 zida osudena na neudobni krevet i hodanje po sobi/hodniku,ne uzivam nimalo al moram izgurat ko i sve druge.
    A sto se tice sigurnih tjedana,o tome bi se dalo raspravljat,cinjenica je da danasnja skrb nedonoscadi omogucuje da prezive bebe od 500g i manje,naravno sto duze izguras to bolje al nemoj se bojat,mislim da nemas nalaz za strah a da imas nesto ozbiljno dr bi drugacije reagira,isla bi u bolnicu,dobila lijelove itd,tako da nemas brige.

• Slavujak
    11. Studeni 2019. 18:41

Zbunjena, samo pozitivno i bez panike. Strah samo pogorsava stvari.

Ja sam danas bila na kontroli, s bebama je sve super, sad su na oko 2 kg svaki. Meni je zeljezo i dalje u banani. Dobila sam minimalnu terapiju za tlak i preporuku za mirovanje, jer su mi snimili 7 kontrakcija u pola sata unatoc tome sto sam zatvorena. Duljinu cerviksa vise i ne gledaju. Kontrola za dva tjedna, pa dogovor za carski, jer su malci i dalje zadak i poprijeko

• Ivana1207
    11. Studeni 2019. 18:53

Slavujak

Zbunjena, samo pozitivno i bez panike. Strah samo pogorsava stvari.

Ja sam danas bila na kontroli, s bebama je sve super, sad su na oko 2 kg svaki. Meni je zeljezo i dalje u banani. Dobila sam minimalnu terapiju za tlak i preporuku za mirovanje, jer su mi snimili 7 kontrakcija u pola sata unatoc tome sto sam zatvorena. Duljinu cerviksa vise i ne gledaju. Kontrola za dva tjedna, pa dogovor za carski, jer su malci i dalje zadak i poprijeko

Ti si sad 34 ovaj tjedan?
    Nece ekipa da se okrene🤣 nadam se da ce sve bit ok.
    Miruj i cuvaj se💕💕
    Sta pijes za zeljezo?

• Slavujak
    11. Studeni 2019. 19:08

Da, u petak puna 34. tjedna. Evo tucem drugu turu Siderala. Ne dize zeljezo, ali ni ne pada. Hemoglobin mi je zacementiran na 91 zadnjih mjesec dana

• marina285
    11. Studeni 2019. 19:48

I meni je željezo bilo loše. Digla sam ga Heferolom. Sad je ok.
    Slavujak, bebice su ti super! I ja jedva čekam svoj uvz da vidim koliko su narasli.
    U srijedu 34tt 💃🤹
    Što si za tlak dobila?
    Ja nisam imala nit kontrakcije niti tlak a evo dali mi minimalnu dozu Cordipina. Jutros mi tlak bio 90/50

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.