Cure/žene drage, kako se borite sa šokovima, stresovima i nervozama u trudnoći, kako to utječe na naše mrvice?
Prije par dana sam imala jednu užasno stresnu, šokovitu situaciju, još se uvijek nisam sve to probavila. Pri samoj pomisli na situaciju sva se iznerviram, srce mi se razlupa, mučnina me uhvati, želim se isplakati... strah me kako to utječe na moju bebu.
Trudim se ostati prisebna, uhvatim se češkati po trbuhu da se podsjetim da tu živi jedno malo biće, ali jako mi je teško... sad sam cijela u strahu da nešto neće bit ok, sutra mi je pregled.
ja odmah počnem pričati sa bebom...bude mi lakše i smiri me...probaj...
Unatrag par dana me spopala totalna panika da nešto nije u redu. Uopće ne znam zašto. Imam loše iskustvo sa lanjskim spontanim, pa mi se cijelo vrijeme izmjenjuju faze sreće/euforije i općeg ludila. Sad sam 20 tjedana i na zadnjem pregledu prije 3 tjedna (kao i na svakom dosadašnjem pregledu) je sve bilo super, super, bolje ne može. Muž mi govori da je sigurno sve u redu i da se ne trebam opterećivati, čak je pomalo i ljut jer ga zapravo ta moja tjeskoba plaši. Inače mi trudnoća prolazi odlično, bez ikakvih tegoba. Jedina moja tegoba je muževo hrkanje….
Mislim da ću danas popodne otići na UZV, iako bih trebala tek sljedeći tjedan na pregled. Moj dr. je baš ok po tom pitanju, rekao mi je da slobodno dođem kad god osjetim potrebu ako će me to umiriti. Noćas sam spavala nikako, na kraju sam oko 01:00 sjedila na balkonu i govorila sama sebi da sam luda i da se moram opustiti…
Lela, nemoj se brinuti, jake su te nase bebice. Pretpostavljam da ne utjece bas naj naj na njih,ali mislim da im ne moze biti nista, fizicki barem. Nije za usporedjivati,ali jedan dan nedavno sam bas bila tuzna i deprimirana bez nekog posebnog razloga i bebac se uopce skoro nije micao, ni udarao... A inace je pravi boksac. Zabrinula sam se da nesto nije ok,ali dan poslije kad sam se oraspolozila, vratio se i on u svoje raspolozenje. Tako da, osjete to oni sve,ali ja bi rekla da je to briga jedno za drugo. Misli na svoje djetesce, okruzi se veselim i pozitivnim ljudima i bit ce sve ok. Sretno!
Lela, Tinka, nemojte se brinuti. Sigurno je sve ok. Moj bebolino se sav umiri ako sam ja živčana i nervozna. Isto sam imala jednu situaciju prije nekih mjesec dana, toliko sam se uzrujala da sam 2 dana plakala! A on se sirotek umirio i jedva sam ga osjetila. Onda sam nekako sama sebi rekla da ne želim dozvoliti da mi itko uništava ovo prekrasno razdoblje, smirila se i ubrzo se i malički aktivirao i odmah sam bila bolje! I potpuno razumijem brige oko toga jel sve ok sa bebom, isto sam imala spontani i ima dana kada nije lako. Vjerujem da će sve biti ok! Mora!
Danas nam je 10 tjedana točno, za tjedan dana idemo na kontrolu, u srijedu mi se nakon šetnje pojavio iscjedak kao i obično samo u njemu je bilo krvavih žilica jako malo, prije dva dana opet u šetnji i cijeli dan u pokretu i navečer iscjedak opet ista priča, da napomenem ništa me nije boljelo ni u jednom trenutku, i samo u tom jednom trenutku se to pojavilo pa nisam paničarila, ali svejedno me zanima vaše mišljenje.. da li da se javim ginekologu odmah? ili da pratim situaciju pa ako se ponovi da onda zovem jer ja mislim da je to od tih šetnji
<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
🙏👸👸🙏❤️
otkad postoji život na ovom planetu žene su zatrudnjivale, rađale i othranjivale djecu. nekad nije bilo uzv-a niti moderne tehnologije koja bi nam omogućila da vidimo i čujemo svoje bebice. danas, jako puno trudnica je preplašeno. ja vas razumijem, ali čemu sve to?! da nešto nije u redu, vaše tijelo bi vam to signaliziralo. zašto imamo tako malo povjerenja u sposobnost našeg tijela da zaštiti dijete koje raste u nama, da to tijelo kad dođe vrijeme pomogne djetetu da se rodi i kasnije da to isto tijelo hrani dijete...
prepustite se tom drugom stanju. pratite svoje tijelo. nekad nam hormoni podivljaju pa bi mogle nekome glavu otkinuti. sve je to normalno. počnite vjerovati u sebe i svoje sposobnosti. kad se djetešce rodi, neće ga zanimati ništa osim vaše ljubavi, nježnosti i blizine. počnite to vježbati već sad. vi ste najbolji roditelj svom djetetu od trena kad je začeto u vama, uživajte u tome. pusa svima
Sortiraj odgovore
Najstariji