1001 pitanje trudnica

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    dillb
    23. Travanj 2015. 14:14

pepita, slažem se s curama. ja sam danas saznala rezultate svog kombiniranog, i da ti iskreno kažem uopće se nisam time zamarala jer je to test vjerojatnosti. ja sam odahnula nakon uzv-a kad mi je doktorica rekla da je nuhalni tanji od milimetra i da se prikaže nosna kost. danas mi je doktorica protumačila i ostatak nalaza te rekla da nemam razloga za zabrinutost.
    mišljenja sam da je bitan uzv u 12. tjednu jer se beba detaljno gleda, kako se razvijaju organi, kosti.... dobar je pokazatelj da nema kromosomskih anomalija je ako je nuhalni nabor tanak i ako se prikaže nosna kost (ako sam krivo shvatila neka me cure isprave). 
    razmisli malo i odluči, a ako ništa ne može utjecati na tvoju odluku da rodiš svoje djetešce, onda se nemoj zamarati sa nepotrebnim testiranjima. 

Pepita2109
    23. Travanj 2015. 16:57

hvala na savjetima 

<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
    🙏👸👸🙏❤️

Doris7
    23. Travanj 2015. 17:18

Mi smo dobili jastuk koji se moze rastvoriti pa bude u obliku kvadrata i onda moze posluziti kao podloga za previjanje ako nam vec jastuk ne bude trebao 

kachi
    23. Travanj 2015. 17:37

Hvala na savjetu oko jastuka. Definitivno ga neću kupovati.

lollipop
    23. Travanj 2015. 18:12

neki dan sam tu pitala za porodiljnu nakon komplikacija...jučer sam išla predati doznake pa sam odmah pitala tetu na šalteru...kaže da se predaje pk kartica i onda se računa prosjek zadnjih 6 mj primanja (dakle u mom slučaju komplikacija) i po toj osnovici ide porodiljna

sammy4
    23. Travanj 2015. 20:43

drage trudnice vidim da pišete o kombiniranom probiru pa da se priključim :). Ja sam taj test odbila jer mi je pored ogromnih mučnina sama pomisao na to bila nepotrebno mučenje. U 13.tjednu trudnoće ginekolog mi je napravio mjerenja. Nuhalni nabor je bio 1.2 mm i sve ostale mjere su bile ok. Sada sam u 28.tjednu trudnoće. Svaki put kad mu dođem on uvijek kaže poslije pregleda i mjerenja da je sve ok i uredu i da beba fino napreduje.
    No međutim mene je zadnjih par dana uhvatila neka depresija, stalno mi se mota po glavi hoće li sve biti u redu i stvarno se jako bojim :(. Sve su mi neke crne misli došle u glavu koliko se god trudila, stalno mislim na neke gluposti. Beba u trbuhu je jako aktivna, stalno se okreće i živahna je, ja pazim šta jedem i stavrno se dobro fizički osjećam. Ali te misli me satravaju, nikako da se opustim sada kada bi trebala najviše uživati.
    Inače idem na privatne preglede kod jednog od najboljih ginekologa u gradu koji je stvarno specijalist i odličan u poslu, a uz to ima jedan od najnovijih ultrazvuka i opreme.
    Je li trebam imati kakve razloge za zabrinutost ako on nikada na pregledima nije ukazao na ništa i kaže uvijek da je sve u redu??? Najviše me strah radi toga jer u obitelji imam jedan ali samo jedan slučaj Down sindroma, pa me zbog toga i uhvatila sva ta muka...
    Morala sam se malo izjadati jer samo molim boga da sve bude ok. Inače to mi je prvo dijete pa se radi svega plašim :/.
    Hvala svima

lioness2
    23. Travanj 2015. 21:46

i ja se slažem da je to posve normalno, sammy! i meni prolazi sto misli kroz glavu kako me čeka triple test idući tjedan, a prvo dijete također, iako mi svi kažu da se ne moram brinuti, pa čak i ginekologica koja me na to poslala rutinski. vjerujem da će ti mali bebolino biti posve zdrava, pametna bebica! do tada - svi smo ovdje da ti pošaljemo što je više pozitive i zagrljaja! 

missha
    24. Travanj 2015. 08:10

Ja sam u prvoj trudnoći odbila sve testove jer po UZV-u je bilo sve ok i reko, ako nema anomalija, ako i ima neki sindrom, dal to znači da moram ubit svoje dijete? Pa voljet ću ga jednako, ili čak i više ako bude bolesno. Danas je i medicina tolko napredna, al i svijest ljudi, pa djeca s poteškoćama narastu u zdrave i uspješne ljude. U drugoj trudnoći me nisu više niš pitali :D
    Zdrave su obje, osim alergija, a eto, za to ne postoje testovi :D :D :D

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.