pepita, slažem se s curama. ja sam danas saznala rezultate svog kombiniranog, i da ti iskreno kažem uopće se nisam time zamarala jer je to test vjerojatnosti. ja sam odahnula nakon uzv-a kad mi je doktorica rekla da je nuhalni tanji od milimetra i da se prikaže nosna kost. danas mi je doktorica protumačila i ostatak nalaza te rekla da nemam razloga za zabrinutost.
mišljenja sam da je bitan uzv u 12. tjednu jer se beba detaljno gleda, kako se razvijaju organi, kosti.... dobar je pokazatelj da nema kromosomskih anomalija je ako je nuhalni nabor tanak i ako se prikaže nosna kost (ako sam krivo shvatila neka me cure isprave).
razmisli malo i odluči, a ako ništa ne može utjecati na tvoju odluku da rodiš svoje djetešce, onda se nemoj zamarati sa nepotrebnim testiranjima.
hvala na savjetima
<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
🙏👸👸🙏❤️
Mi smo dobili jastuk koji se moze rastvoriti pa bude u obliku kvadrata i onda moze posluziti kao podloga za previjanje ako nam vec jastuk ne bude trebao
neki dan sam tu pitala za porodiljnu nakon komplikacija...jučer sam išla predati doznake pa sam odmah pitala tetu na šalteru...kaže da se predaje pk kartica i onda se računa prosjek zadnjih 6 mj primanja (dakle u mom slučaju komplikacija) i po toj osnovici ide porodiljna
drage trudnice vidim da pišete o kombiniranom probiru pa da se priključim :). Ja sam taj test odbila jer mi je pored ogromnih mučnina sama pomisao na to bila nepotrebno mučenje. U 13.tjednu trudnoće ginekolog mi je napravio mjerenja. Nuhalni nabor je bio 1.2 mm i sve ostale mjere su bile ok. Sada sam u 28.tjednu trudnoće. Svaki put kad mu dođem on uvijek kaže poslije pregleda i mjerenja da je sve ok i uredu i da beba fino napreduje.
No međutim mene je zadnjih par dana uhvatila neka depresija, stalno mi se mota po glavi hoće li sve biti u redu i stvarno se jako bojim :(. Sve su mi neke crne misli došle u glavu koliko se god trudila, stalno mislim na neke gluposti. Beba u trbuhu je jako aktivna, stalno se okreće i živahna je, ja pazim šta jedem i stavrno se dobro fizički osjećam. Ali te misli me satravaju, nikako da se opustim sada kada bi trebala najviše uživati.
Inače idem na privatne preglede kod jednog od najboljih ginekologa u gradu koji je stvarno specijalist i odličan u poslu, a uz to ima jedan od najnovijih ultrazvuka i opreme.
Je li trebam imati kakve razloge za zabrinutost ako on nikada na pregledima nije ukazao na ništa i kaže uvijek da je sve u redu??? Najviše me strah radi toga jer u obitelji imam jedan ali samo jedan slučaj Down sindroma, pa me zbog toga i uhvatila sva ta muka...
Morala sam se malo izjadati jer samo molim boga da sve bude ok. Inače to mi je prvo dijete pa se radi svega plašim :/.
Hvala svima
i ja se slažem da je to posve normalno, sammy! i meni prolazi sto misli kroz glavu kako me čeka triple test idući tjedan, a prvo dijete također, iako mi svi kažu da se ne moram brinuti, pa čak i ginekologica koja me na to poslala rutinski. vjerujem da će ti mali bebolino biti posve zdrava, pametna bebica! do tada - svi smo ovdje da ti pošaljemo što je više pozitive i zagrljaja!
Ja sam u prvoj trudnoći odbila sve testove jer po UZV-u je bilo sve ok i reko, ako nema anomalija, ako i ima neki sindrom, dal to znači da moram ubit svoje dijete? Pa voljet ću ga jednako, ili čak i više ako bude bolesno. Danas je i medicina tolko napredna, al i svijest ljudi, pa djeca s poteškoćama narastu u zdrave i uspješne ljude. U drugoj trudnoći me nisu više niš pitali :D
Zdrave su obje, osim alergija, a eto, za to ne postoje testovi :D :D :D
Sortiraj odgovore
Najstariji