@Pepita
Čujte, sigurno vam nije od šetnji, ali to ne znači da se išta loše događa. Mislim da mnoge žene imaju slična iskustva i općenito, sami ginekolozi govore da lagana sukrvica nije ništa neuobičajeno. Na vama je da odaberete kako ćete postupiti. Meni bi sigurno bilo lakše da mi dr. veli da je sve ok, ali to sam samo ja….
Hvala cure... inače stvarno nisam paničar, uživam u trudnoći, nemam apsolutno nikakvih tegoba. Od trenutka kada sam ugledala pozitivan test živim u uvjerenju da će sve bit dobro do kraja i da ću roditi živu i zdravu bebicu.
Ovo moje stanje zadnjih par dana nije normalno, zato sam se preplašila, imam osjećaj da se jadno dijete trese u meni. Ništa, mantram si stalno sada, sutra mi je pregled i umirem od želje da vidim bebača.
Pepita, meni je moj dr. u prvom tromjesečju rekao da mu se javim ako budem krvarila ili primjetim sukrvicu. Napomenuo mi je da to nije ništa neobično u ranoj trudnoći. Ako imaš normalnog i pristupačnog doktora, on će te najbolje umiriti jednim pozivom.
Pepita malo odmaraj, nemoj previse setati do pregleda. Mozda se radi o implementacijskom krvarenju? U svakom slucaju, imas jos malo do pregleda, nemoj se naprezati i prati da li ce ti opet krenuti.
https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u
Hvala vam na savjetima, rekao mi je ginekolog da mogu nazvati kad god hoću, ako bude nešto, tipa da me uz ovo i boli sigurno bih zvala odmah još onaj dan kad mi se prvi put dogodilo, ali eto pratim cijelo vrijeme svaki put kad odem na wc i ništa, a ništa pazimo se do pregleda,a ako se ponovi zovem
<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
🙏👸👸🙏❤️
Nas nije bilo dugo ovdje i sad citam i vidim da ima novih cura, zena i jako mi je drago. Te dobrodosle Nadam se da se ne ljutite na mene, al uzela sam si mali odmor, imali smo smrtni slucaj u obitelji, problemi u kuci kod roditelja. Ponekad mi je zaista drago sto nismo vise s njima u kuci. Imamo problema sa mojim ocem, kojem su svi drugi vazniji od mame i cijele nase obitelji. Naravno govorim o njegovim tako zvanim mladim frendovima koji mu uopce nisi par. Pa tako, da mamu to jako muci. Pa smo njoj vise podrska pa ne mogu sjediti bas na klokanici. Oprostite ne moram misli ni reci da je mama starija od tate oko 13.godina i njega naravno sad u 45.god zivota zanimaju izlasci, alkohol i ti deckici od 25.god. Hocu reci kriza srednjih godina zbog kojih svi oko njega ispastamo. I tako.. Mami je drugi brak, ima iskustva s takvim, al hormoni i menopauza ju pucaju i tesko joj je. Ja trudna nemogu se ni ja stalno postavljati na glavu i tupit mu da se promjeni, al svi amo izgubili nadu u njega i da nece biti promjene. Joj, zagnjavila sam vas necime sto vas uopce ne zanima ali ja sam se takoder morala nekom izjadat. A buduci suprug mi neda da se sa tatom svadam i prepirem. I sebe zivciram, a stalo mi je do mame, i bojim se ima visoki tlak da se ne bi posvadali pa da joj se nesto ne dogododi. I bas me sve brine.. Jos jednom oprostite sto sam vas zagnjavila. Ljubimo vas beba i ja
Lukas 19.09.2015.🧸
Adela 28.03.2017. 👑
curke, ja imam pitanje vezano za piercing u pupku, ako ga netko ima... danas mi je doktor na UZV-u rekao da bih ga trebala skinuti kroz dva do tri tjedna obavezno. sad sam u 16-om tjednu, i nemam nikakvih problema, barem za sada. ne znam kakva su vaša iskustva s time...
razmišljam si da ga ostavim do trena dok mi ne počne smetati. sve redovno čistim, tako da pazim na to koliko mogu, ali opet nisam sigurna da je pametna ideja ostaviti ga...
miss miu držim fige da se čim prije popravi situacija kod kuće
lioness skini ti tu naušnicu jer kako ti sad tbuh bude rastao i koža se širila mislim da možeš imati problema...ja sve cure koje znam da su imale naušnice na pupku su ski9nule na početku trudnoće
Drage Klokanice,
skroz sam nova na forumu kao i u ovom iskustvu. Danas sam napravila test i dobila obje crtice, sto sam i ocekivala . Vec sam jako rano (nakon prvog pokusaja) s nekih 2-3 tjedna osjetila simptome, koji za mene nisu tako izrazeni i tipicni u PMS-u.
Danas sam usla u 5. tjedan, odnosno ravno mjesec dana trudnoce i muci me jedan od simptoma koji traje odprilike zadnjih tjedan dana, a to je uzasna, ostra i probadajuca bol u trbuhu. Znam da treba boliti, vec sam se mjesecima prije samog planiranja super informirala sto mogu ocekivati od simptoma i trudnoce, tako da me nije bilo nicega strah, jer sam inace sklona visokoj toleranciji na bol.
Ne reagiram inace na Paracetamol, osim u velikim dozama od kojih ondak samo povracam, kao i na Andol, pa vec goooodinama pijem propisano Voltaren Rapid. Nisam jos niti jednu tabletu uzela za bolove, jer ne zelim. Mada znam da neki doktori/ce svojim trudnicama propisu, ali ne zelim se poslije gristi od muke i griznje savjesti.
Ono sto me najvise muci, je ne to sto me boli, odgulit cu koliko god treba, ali me strah simptoma da se trudnoca nece zadrzat, mada sam inace osoba zavidnog i cvrstog imuniteta i vjerujem u svoje tijelo, ali ovo je posebno i drugacije stanje.
Bol se javljala 2-5 puta dnevno. Ono sto je meni zabrinjavajuce, je da sam se dosad 5-6 puta budila po noci od nesnosljvih bolova. Boli me trbuh u predjelu pupka, ponekad ode prema zelucu, ali me uopce ne bole jajnici, kao ni cijeli taj predio. Znam da rana bol znaci namjestanje ploda i posteljice, ali covjece nije mi posteljica iza pupka, bare se nadam da nije.
Bolovi su uvijek ujutro i navecer, redovno svaki dan zadnjih 7-8 dana, zanima me jeli ima koja od vas ili je cula za slicne simptome. Danas mi doktorica radi OP-Termine, pa radi samo za pacijente kojima je potrebna hitna i OP pomoc, ma da vjerujem da bi me primila, ali nezelim iskreno bas niti trcati odmah kod doktora, ako je tako izrazena i jaka bol "normalna".
Inace sam u Njemackoj i ovdje su normalna 3 ultrazvuka, prvi s 9-12 tjedana, pa isto nebi htjela da propustim sada tu mogucnost da "vise" bebe vidimo tada, jer je sada ionako velicine cus-cus-a .
Bila bih vam zahvalna za bilo kakav savjet i iskustvo, jer upravo dok tipkam prolazim kroz 2. val bolova.
Lijep pozdrav
Sortiraj odgovore
Najstariji