1001 pitanje trudnica

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Marlameri
    23. Travanj 2015. 06:51

Lioness za Petrovu se ne moraš naručivati za triple test. Ja sam bila u prosincu i samo dođeš, predaš uputnicu i knjižicu i na redu si kako si došla. Ja sam došla dosta rano pa još nije bila gužva tako da sam za nekih 2 sata obavila i vađenje krvi i UZV.
    Da pitam vas ako koja zna- sad sam 35 tj i planiram od sljedećeg tjedna pit čaj lista maline- jer kao pomaže za lakši porod. Kod nas ga nema za kupit pa ne znam da li je to samo lišće maline jer njega mogu i ubrat u vrtu, ili ima još nekih sastojaka?

lollipop
    23. Travanj 2015. 07:25

ja nemam problema sa nesanicom ali vidim da se sve ranije dižem ujutro...ali navečer bez problema zaspim i samo jednom ili dva puta se dignem na wc...

Filotea
    23. Travanj 2015. 07:44

Ja se isto rano dizem i ne mogu spavat,a po noci mi se nekad ne spava uopce. Imam osjecaj da bi mogla bit cjelu noc budna. A kad zaspem budim se svako malo ali nastavim dalje spavat. I jednom se dizem na wc i tad kad se dignem uopce mi se vise ne spava

lollipop
    23. Travanj 2015. 08:02

uf mene polomi navečer...izbacila sam naviku popodnevnog spavanaj svaki dan tako da navečer jedva odgledam 3,2,1 kuhaj i odvučem se u krevet 

kachi
    23. Travanj 2015. 10:00

Trebam savjet iskusnih i upućenih vezano za onaj jastuk za bebu. Svi kažu da je to jako praktično prvih mjeseci za nositi bebu i ja vjerujem da bi prije svega mom dragom sigurno tako bilo lakše nositi je, ali mene muči što nam je termin 31.7. i mislim da će jadna prokuhati ako je budemo u tome nosali i držali pa mi se zato čini kao besmislena investicija.
    Ima li tko da je već imao ljetnu bebu pa da mi zna reći?

Pepita2109
    23. Travanj 2015. 13:23

Drage moje bila sam prije 2 dana kod ginekologa na pregledu i sa bebom je sve savršeno u redu. U razgovoru o obiteljskim bolestima i sl. spomenula sam da je tatina tetka rodila curicu sa downovim sindromom, naravno žena je u godinama, a i u široj obitelji mog dragog također ima jedan momak sa istom dijagnozom, predložio mi je kombinirani probir, za 2tj idem kod njega i rekao da odlučim, puno sam razmišljala, i sve sam više sigurna da ne želim ići na to testiranje nekako imam osjećaj da nije potreban i da će mi taj test donijeti samo nepotreban stres... jer rezultat neće utjecati na moju odluku da rodim svoju bebu... jeste li vi išle na taj test? da li je stvarno stresno?

<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
    🙏👸👸🙏❤️

Branchi
    23. Travanj 2015. 13:34

Pepita, ja sam isla  vise zbog toga sto je to puno detaljniji ultrazvuk i zato jer imam chronovu nego zbog statistickih podataka.
    Bilo mi je stresno jer ne znam sta bi napravila da su podaci jako losi, dal bi poduzimala nesto drasticno ili ipak ne bi. cini mi se da je cijeli paket  vise za one koji su odlucni ici i na amnio u slucaju sumnje te spremni na daljnje korake.
    Realno svi mi mozemo biti ta 1 od 10.000 tako da nikad ne znas. Isto vjerujem da je taj ultrazvuk dobar jer se puno vidi na njemu tako da je moje misljenje da ides mozda na taj oko 12 tjedna jer je on najprecizniji - moze se vidjeti da li srceko ima sve sto treba imati, mozak isto, da li bubrezi i krvotok rade sto trebaju itd.tj moze se na vrijeme uociti da li treba pratiti neke stvari itd.

kosee
    23. Travanj 2015. 13:52

Kombinirani se sastoji od mjerenja nuhalnog nabora (prilikom ultrazvuka) i testa krvi. I on ti daje statističku vrijednost, a statistika je zeznuta stvar. Ja nisam išla na probir. S obzirom na to da trudnoću vodim privatno, ionako mi svaki put obavi detaljni ultrazvuk te je izmjerila nuhalni nabor koji je bio u granicama. Nisam se željela uzrujavati oko rezultata kombiniranog, a posebno nisam bila spremna na loš rezultat jer ne želim ići na amniocetozu. Tu ti napominjem da na amnio možeš ići tek od 16-go tjedna i rezultate čekaš 3 tjedna tako da tek negdje u 19-om tjednu imaš info o tome ima li kakvih problema s bebom ili ne. Ja sam unaprijed odlučila da je to puno previše odmakla trudnoća da bih tada razmišljala o pobačaju. A onda bi to ionako sve bilo samo mjesec dana živciranja jer bebu ću zadržati bez obzira na sve.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.