sammy, postoje razdoblja u trudnoći kada razmišljamo pozitivno, razdoblja kad smo plačnjive, pa razdoblja kada nas je strah i slično. to je sve od hormona. vjeruj doktoru, ako već imaš povjerenja u njega. sigurna sam da ti doktor ne bi skrivao da nešto nije u redu.
i još nešto, znaš da djeca s tim sindromom imaju karakteristično lice, takvo lice se formira dok su u majčinom trbuhu, prema tome uzmi slikicu s uzv-a i prouči.
samo hrabro, sve će biti u redu.
Drage moje hvala vam puno na pozitivnim riječima. Ma znam da ne trebam imati razloga za zabrinutost, ali pridajem to sve hormonima. Malo bi plakala malo bi se smijala...znam da je to sve normalno u trudnoći. Ali takve smo mi buduće mame moramo brinuti.. Idući tjedan mi je pregled jedva čekam viditi bebicu na UZV.
I mišljenja sam da se ne trebamo "pumpati" kojekakvim člancima na internetu, ja sam se svačega načitala i samo bi se deprimirala ponekad..To je skroz suvišno. Sad čitam samo pozitivne članke vezane za odgoj djece i prehrani beba, sve što vidim da bi me moglo dotaknuti preskačem, bježim od nepotrebnog stresa...
Draga sammy svih nas uhvati strah, neke na pocetku neke tek poslije. Radila sam inace sa zdravom djecom ali sam imala i dvoje djece s Down sindromom. Nisam mogla ne razmisljat kako je tesko njihovim roditeljima socijaliziat tu djecu i pripremit ih na svijet. Isto tako, nitko me nije tako grlija kao njih dvoje. Tako su predivni bili. Sada kad sam i sama zatrudnila odmah na pocetku su me oprale crne misli, ajme ako bude kako cu ja to, ocu li moci.. nekako se uvijek zelis pripremit na najteze. A onda kazes samome sebi sve prihvacam sto mi Bog da i ja sve mogu! I nekako te crne misli napuste.
Zelim reci da je uvijek dobro biti spreman na sve, ali biti pozitivan jer nemamo razloga da ne budemo
Isto kao i ti, nisam radila nikakve testove, imam super doktora koji svaki put kaze da je sve super i u najboljem redu. Problem je samo u nasoj glavi
Fluffy
dea donjela sam to naravno...i pitala sam ženu na šalteru koja mi je dala ovu informaciju...
više ne znam ko je tu lud
dakle prvih 6 mj prema plaći a drugih 6 mj onih 2600 ili 1600 ovisno o primanjima...hvala cure
Buduce mame.. Ako koga zanima, od 8.6. se u KB Merkur u Zg odrzava trudnicki tecaj, besplatan, kroz 7 dana po 1 h u vecernjim satima. Detalje imate na webu bolnice
da li netko zna za tečaj u Rijeci...zadnje prijave su u 5.mj ako je tečaj u 6.?
Sortiraj odgovore
Najstariji