Beba Zdravlje i njega bebe 23. travnja 2021.

Upozorenje mame: "Ne vješaj slike iznad dječjeg kreveta, uči na mojoj pogrešci!"

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nakon strašnog događaja, jedna je mama odlučila upozoriti sve roditelje da ne stavljaju slike, police i druge predmete iznad dječjeg krevetića!

Kada je riječ o bebama i sigurnosti, nažalost postoje neke stvari koje jednostavno ne možemo predvidjeti ili jednostavno ne očekujemo. Lekciju je na teži način naučila i jedna mama nakon što je uokvirena slika tijekom noći pala na njezinu bebu. Tog jutra, majku je probudio dječji vrisak, a nakon što je žurno pristigla u sobu, pronašla je uokvireno sliku koja je pala u dječji krevetić. 

"Kad mi je mama rekla da možda ne bih trebala imati okvire iznad dječjeg krevetića, samo sam se sjetila svih slika dječjih soba na Instagrama i rekla sam joj da je nerazumna", napisala je žena u svojoj objavi za Mumsnet, dodajući da je njezina majka definitivno bila u pravu. 

"U neko doba sinoć / jutros je moje dijete ili povuklo sliku ili je ona pala", napisala je. "Jutros smo se probudili uz vrisak s baby monitora, brzo se ustali i pronašli razbijeno staklo, okvir i krv na madracu. Dijete je imalo porezotine na četiri prsta na jednoj ruci, dva na drugoj, dlanovima ruku, obrazu, trbuhu. "

Žena je napisala da je proživjela ogroman stres i da se cijeli dan nije mogla smiriti. Dan su proveli na hitnoj pomoći a kada su se vratili kući priznala je da se osjećala kao najgora mama na svijetu. To ju je potaknulo da napiše objavu na društvenim mrežama i potakne druge mame da uče na njezinim pogreškama, rekavši da je situacija mogla završiti i puno gore.

Bebe i sigurnost 

Drugi su se roditelji zahvalili mami što je podijelila svoju priču.

"Okviri iznad kreveta nisu dobra ideja", napisao je jedan komentator. "Nisu sigurne ni police na kojima se nalaze slike, kao ni kreveti s baldahinom i puno velikih igračaka u krevetu. Najsigurnije krevetići su jednostavni, ravni, madraci bez svih suvišnih dodataka."

Još se jedna majka zahvalila na upozorenju jer je upravo namjeravala kupiti neke grafike: "Upravo sam gledala uokvirene grafike koje bih stavila na zid u sobi mojih sinova, ali sada ću ipak kupiti mekano platno umjesto teških slika "

Red Nose Australia preporučuje roditeljima da osiguraju da u krevetiću  bebe nema ničega. "Stavljanje predmeta u krevetić i oko njega moglo bi predstavljati rizik", piše primalja Jane Wiggill. "To uključuje branike, jastuke, plastične igračke, mobitele i druge predmete. Također pripazite da krevetić bude smješten dalje od prozora, gdje postoji opasnost od nezgoda ili ozljeda zbog zavjesa i užadi."

Možda te zanima... Sigurnost na prvom mjestu: Koliko opasnosti za bebu vidiš na ovoj fotografiji? Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Vezani članci