Beba Razvoj u 1. godini 10. svibnja 2018.

Majčino upozorenje nakon što je beba pala s bračnog kreveta

Foto: Facebook/Paige Ferguson
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nakon što je njezin šestomjesečni sin pao s velikog bračnog kreveta dok je spavao, mama Paige podijelila je njihovu potresnu priču i napisala upozorenje svim roditeljima

Paige Ferguson i njezin suprug Blake bili su kod prijatelja kada je njihov šestomjesečni sin Colton zaspao. Mama je smjestila Coltona na veliki bračni krevet kako bi se odmorio te oko njega postavila mnogo jastuka i pridružila se suprugu i prijateljima u susjednoj sobi. 

Mama nije napravila ništa što mnogi roditelji u njezinoj situaciji nisu već napravili, ali za ove roditelje, drijemanje njihove bebe imalo je gotovo tragičan kraj

Sigurnost kod spavanja bebe - na što sve trebate paziti

'Plakao je, ali nakon što smo ga smirili i utješili, počeo se smijati i odmah mi je bilo lakše'

"Čuli smo udarac na podu i odmah nakon toga - plač", govori mama i dodaje kako su istog trenutka pojurili u sobu do. S malenom čvorugom na glavi, Paige priznaje kako joj je odmah laknulo kako se nije dogodilo ništa strašnije. "Plakao je, ali nakon što smo ga smirili i utješili, počeo se smijati i odmah mi je bilo lakše", nastavlja. 

Mama objašnjava kako su i ona i suprug čuli da je bolje ako čvoruga strši van nego da se pojavi ulegnuće pa su zaključili kako se vjerojatno ne radi ni o čemu ozbiljnome budući da je dječakova glavica imala malu čvorugu koja je natekla i nije bilo drugih zabrinjavajućih simptoma. Međutim, s obzirom da su bili novopečeni roditelji, svejedno su odlučili otići kod liječnika kako bi se uvjerili da je zbilja sve u redu. 

beba mobitel Možda te zanima... U rodilištu mi je mobitel pao na bebinu glavu; može li biti posljedica? Beba

Čim su stigli u bolnicu, Colton je počeo povraćati te su liječnici odmah napravili CT snimanje kako bi vidjeli što se događa unutar dječakove glavice.

"Znala sam da nešto nije u redu čim sam ispitivala hoće li biti dobro, a svi su mi odgovarali kako će učiniti što mogu. Nitko nije nijednom rekao: 'Da, sve će biti dobro'". S velikim osjećajem krivnje, Paige je cijelo vrijeme razmišljala o tome što je trebala i nije trebala učiniti. 

'Bila sam sigurna kako se to može dogoditi bilo kome'

Unatoč tome kroz što je prolazila, istog trenutka je počela razmišljati o drugim roditeljima i odlučila je napisati upozorenje na Facebooku koje se ubrzo počelo širiti te je dosada podijeljeno preko 18 000 puta. 

Simptomi zbog kojih hitno trebate odvesti dijete liječniku!

"Bila sam u potpunom šoku, kako se takva velika šteta može dogoditi od naizgled uobičajene i male nezgode. Bila sam sigurna kako se to može dogoditi bilo kome i odlučila sam napisati pismo svim roditeljima", govori mama. 

Bez obzira na to što im liječnici nisu ništa konkretno govorili, Paige i Blake nadali su se kako će sve biti u redu. Sve dok liječnica nije došla do njih i rekla im kako će njihov sin najvjerojatnije umrijeti. "Ništa drugo u životu neće mi se toliko urezati u pamćenje kao taj trenutak. Sjećam se kako je liječnica izgledala, kako je mirisala i koliko se njezina prisutnost osjećala. Moj suprug primio je lice rukama i počeo strahovito plakati."

5 stvari koje liječnici provjeravaju kad beba padne

Naime, pad je uzrokovao značajno krvarenje u mozgu, zbog čega je došlo do zastoja srca. Dječak je proveo sljedeći mjesec u bolnici, prolazeći kroz operacije, testove i magnetsku rezonanciju koja je pokazala značajnu štetu na mozgu te je roditeljima rečeno da će njihova beba, čak i da preživi, biti u vegetativnom stanju.

Možda te zanima... Mama poziva roditelje na oprez u kuhinji: 'Skoro sam ubila kćer' Vrtić

'Dogodilo se čudo'

Ipak - dogodilo se čudo i maleni Colton počeo je sam disati. Otvorio je oči i tjedan kasnije, roditelji su otišli zajedno s dječakom kući nakon provedenih mjesec dana u bolnici; maleni se i dalje borio, ali je bio živ! Hranili su ga preko cjevčice za hranjenje, primao je lijekove za napadaje, a liječnici su upozorili roditelje da se dječakov mozak vjerojatno nikada neće potpuno oporaviti od štete koja je nanijeta. Unatoč svemu - maleni Colton se ponovno smije!

Nikad ne ostavljajte bebu samu dok spava u autosjedalici!

I dok se dječak polako oporavlja, i roditelji rade na svom oporavku: "Colton je naš svijet, naš život. Nikada ne bismo napravili nešto za što bismo mislili da će mu naškoditi. Ali, napokon se smanjuje osjećaj krivnje koji imamo zbog nesreće i iako znam da će me ljudi osuđivati, prihvaćam sve, ako zbog dijeljenja ove priče možemo spasiti barem jedan život", govori mama. 

Colton sada ima skoro osam mjeseci, i iako je njegova budućnost još uvijek neizvjesna, čini se da maleni napreduje, a Paige i dalje nastavlja dijeliti ovu priču.

Možda te zanima... Većina roditelja ne zna koji je najsigurniji položaj za spavanje Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Vezani članci