Beba Razvoj u 1. godini 24. rujna 2023.

Gosti i novorođenče: 6 pravila iskusne mame i doule

Foto: Freepik ; Pravila koja bi svi trebali znati prije nego svrate u posjet novorođenčetu
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Ja sam novorođena beba i naravno, svi u mojoj obitelji su pravi profesionalci kada je u pitanju briga o meni. Međutim, kad su u pitanju gosti - moji roditelji se stalno moraju igrati zločestih domaćina', započinje pismo mame i doule napisano iz perspektive novorođene bebe

Više je nego uzbudljivo kada beba stigne kući - ne samo za mamu ili tatu, ali i za sve druge koji ih vole. Međutim, kako su svi drugi 'uhvaćeni' u toj sreći, lako je zaboraviti kako se istovremeno radi o teškom razdoblju za nove roditelje.

Kao iskusna mama i doula, Tina Madelina u potpunosti razumije kako stresno može biti za nove roditelje nositi se s dobronamjernim gostima. Zbog toga je napravila popis najvažnijih pravila, napisanih iz perspektive novorođene bebe, u nadi da će biti podijeljeni svima onima koji zaista žele pomoći novim roditeljima. 

Možda te zanima... Poruka babice koju bi sve nove mame trebale izvjesiti na vrata Beba

"Hej. Ja sam novorođena beba i naravno, svi u mojoj obitelji su pravi profesionalci kada je u pitanju briga o meni", započinje njezina viralna objava.

"Međutim, kad su u pitanju gosti - moji roditelji se stalno moraju igrati zločestih domaćina."

Kako bi pomogli mami i tati, ova novorođena beba ima nekoliko glavnih pravila koja bi svi trebali znati prije nego svrate u posjet

1. Bez ljubljenja!

Nemojte me ljubiti nigdje, bez obzira kako slatko i neodoljivo izgledam. Ustvari, nemojte uopće stavljati svoje lice bilo gdje blizu mog lica i mojih ruku i molim vas, operite ruke prije nego me bilo gdje dodirujete.

Claire Henderson, virus herpes Možda te zanima... Mama upozorava: Nemojte ljubiti bebe! Beba

2. Bez diranja - i to uključuje i vašu djecu

Ako me moji roditelji donesu u nekoj nosiljci, koristite ju. Nemojte me vaditi van iz nje. Moji prijatelji i ja osjetljivi smo na vašu odjeću, deterdžent, parfem ili dezodorans i zato me ostavite u nosiljci. To također vrijedi i za vašu djecu koja me žele upoznati. Vjerujem da su najzdravija djeca na svijetu, ali reći ću to ovako: Niste vi u pitanju, ja sam. Rođena sam kao mizofob i treba mi nekoliko mjeseci kako bih se prilagodila ovom svijetu punom bakterija i virusa

'Gledaj, ali ne diraj': Zašto roditelji stavljaju znakove upozorenja kod beba?

3. Nemojte me monopolizirati

Ako počnem plakati kada sam s vama, molim vas, vratite me mojim roditeljima. Znam da me svi želite pokušati umiriti, ali ja samo hoću mamu i tatu. 

4. Budite svjesni da ste došli u posjet maloj bebi

Ako ste me došli posjetiti dok sam još jako mala, molim vas, dođite s punim razumijevanjem. Stalno sam gladna, pospana, nervozna i treba mi mijenjati pelene. Ako me želite posjetiti, nemojte predugo ostati kako bi mama i tata mogli nastaviti davati mi svoju potpunu pažnju umjesto da vas ugošćuju i dvore. I nemojte se iznenaditi ako nešto izađe iz mojih ustiju dok me držite. To je samo bljuckanje. Ako me želite posjetiti i držati me u naručju, tada prihvatite i druge stvari koje dolaze s time. 

Možda te zanima... Pravila koja moraš poštovati tijekom prvog posjeta bebi Beba

5. Smanjite svoja očekivanja

Slušajte me svi, ovo je vrijeme kada moramo mami dati odmora, posebno kad se radi o vašim osjećajima. Molim vas, nemojte očekivati da će vas moja mama zvati, slati vam poruke ili objavljivati milijun fotografija na društvenim mrežama. Ona se sad brine o meni i radije bi buljila u moje preslatko lice nego u svoj mobitel. 

6. Zadržite svoj roditeljski stil za sebe

I na kraju, Tina naglašava kako je lijepo je dobiti pronicljiv savjet od drugih roditelja, ali s jednim upozorenjem: SAMO KAD VAS SE PITA! "Svi mi dajemo svojoj djeci sve što imamo, srce i dušu...uključujući i naš roditeljski stil. Tvoja beba - tvoja pravila", dodala je doula. "Imajte hrabrosti, uživajte i volite svoje bebe na svoj način."

Možda te zanima... Babinje u tijeku: "Novopečene mame bi najradije zabranile babinjske posjete" Roditelji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • kate4141

    Dr.Agbazara ist ein großartiger Mann, dieser Arzt hilft mir, meine Geliebte Jenny Williams zurückzuholen, die vor 1 Jahr mit mir Schluss gemacht hat und vor ein paar Tagen kam er zu mir zurück und bat sie mit Hilfe dieser spirituellen Kräfte zurück zu akzeptieren. Also, wenn Sie Hilfe in jeder Situation im Leben brauchen, kontaktieren Sie ihn per E-Mail über: ( agbazara@gmail.com ) oder rufen Sie / WhatsApp  +234 810 410 2662

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.