Beba 19. ožujka 2024.

Blizanke se udale za blizance, a njihova djeca su - kvartarni blizanci

Foto: Facebook / Venessa Sealby
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Iako je rijetkost da se blizanci udaju za blizance, i to se nekad dogodi. A njihova djeca zapravo dijele isti DNK, baš kao što je slučaj kod braće i sestara, tako da su – kvartarni blizanci.

Ponekad nam zvuči sasvim šaljivo, a ponekad sasvim logično – da se blizanke udaju za blizance. Zvuči simpatično, ali s druge strane, treba se poklopiti puno tog da bi do tog došlo. Dok su bile same, jednojajčane sestre blizanke Venessa i Kerissa Sealby nisu ni sanjale da će se udati za jednojajčanu braću blizance. Štoviše, nisu bile uopće zainteresirane hodati s blizancima, iako su im neki to spominjali.

Jednojajčane blizanke rodile su dječake istog dana u istoj bolnici u par sati razmaka Možda te zanima... Slučajnost ili tajna veza? Jednojajčane blizanke rodile su dječake istog dana u istoj bolnici u par sati razmaka Trudnoća

„Ta ideja nas je na neki način strašila, jer je to, kao, malo čudno. A i sviđali su nam se potpuno različiti tipovi,“ ispričala je Venessa (28) za Today.com.

No, u jednom trenutku jedna od njenih klijentica rekla joj je kako zna dvojicu blizanaca koji su baš sportski tipovi kao i Venessa i njena sestra Kerissa, koje su obje radile kao osobne trenerice. Iako je ona sumnjala u to, klijentica je bila uvjerena da bi njih dvije i braća Lucas i Jacob bili savršeni parovi, pa je Venessa pristala upoznati ih. Klijentica je čak rekla da je sigurna da će se njoj, Venessi, svidjeti Lucas.

Tek nekoliko sati nakon što je dala dopuštenje klijentici da braći da njezin broj, jedan od blizanaca, Lucas, javio joj se i pozvao sestre u posjet. I tako je sve počelo. Venessi se, kao što je klijentica predvidjela, svidio odmah Lucas, koji je bio jednako ekstrovertiran kao ona, dok se sestri Kerissi svidio samozatajni Jacob.

 | Author: Facebook / Venessa Sealby Foto: Facebook / Venessa Sealby

Nakon samo nekoliko dana obje su shvatile da su našle „onog pravog“ i da se žele udati za njih.

„Jacob i izašli smo sami na spoj, a ja sam rekla 'OK, ovo se stvarno događa,“ rekla je Kerissa, priznajući da je tada razmišljala ovako: „Cijela se stvar činila tako ludom.“

Venessa i Lucas vjenčali su se u listopadu 2022., dok su Kerissa i Jacob to učinili niti godinu dana kasnije. Bile su odlučne da ne žele dvostruko vjenčanje. Ubrzo nakon što su prohodali, obje nove obitelji uselile su u susjedne kuće u Oregonu, te žive na samo nekoliko koraka jedni od drugih.

Venessa i Lucas danas su roditelji petomjesečne kćeri Adrian, dok Kerissa i Jacob imaju Sophie, koja ima 19 mjeseci. Sophie i Adrian su prema svemu sestrična i bratić, ali su isto tako i genetski sestra i brat poznati kao kvartarni blizanci. Kvartarni blizanci rađaju se upravo od roditelja koji su jednojajčani blizanke i blizanci – baš kao što su to Venessa i Kerissa, te Lucas i Jacob.

Sestr(ičn)a i brat(ić)

„Oni dijele DNK na isti način na koji braća i sestre dijele DNK,“ pojasnio je Today.com dr. John Pappas, direktor genetike pedijatrijske klinike u Dječjoj bolnici Hassenfeld na njujorškom sveučilištu Langone. Takvi su kvartarni blizanci izuzetno rijetki. Iako imaju različite roditelje, oni su genetski braća i sestre.

Venessa i Kerissa nadaju se da će biti trudne opet u isto vrijeme, kad se odluče na drugo dijete, odnosno drugu djecu.

Ono što je zanimljivo i simpatično je da su blizanci izrazito povezani, do te mjere da mnogi drugi to ne mogu lako razumjeti. Upravo je to često problem kod veza blizanaca.

 | Author: Facebook / Venessa Sealby Foto: Facebook / Venessa Sealby

„Prije nego što smo upoznali Lucasa i Jacoba, dečki nisu shvaćali zašto moramo provoditi toliko vremena zajedno. Uzrujali bi se kad bih rekla: 'Želim ići na večeru s Venessom, samo ona i ja',“ objašnjava Kerissa. „Jacobove bivše djevojke bi se naljutile na njega jer je uvijek želio biti s Lucasom.“

U ovoj se kombinaciji nitko nikad ne ljuti. Štoviše, kako žive blizu, neprestano su jedni drugima u posjeti – ako se to uopće može zvati posjetom. Blizanke i blizanci jednostavno žele provoditi puno vremena zajedno i svima je to sasvim u redu.

Čini se kao idealna kombinacija! No, imaju i jedno važno pravilo, kaže Venessa, a to je: „Nema razvoda!“ Da, to bi bilo nezgodno… Neka im je sa srećom!


Možda te zanima... Jednojajčane blizanke odrastale u različitim zemljama: Mjerili im IQ, rezultati šokirali znanstvenike Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.