Trudnoća Trudnica 01. srpnja 2022.

Mama doživjela iznenađenje na ultrazvuku: "Šanse za to su 1 prema 70 milijuna"

Foto: shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Četiri bebe u jednoj trudnoći su u svijetu prava rijetkost, a mama četvero djece će uskoro na svijet donijet četvorke začete prirodnim putem.

Četvorke su prava rijetkost, a začeće prirodnim putem dolazi na otprilike 700.000 do 800.000 jednostrukih trudnoća. Mama Ashley Ness je priznala da joj je prvo bio šok doznati da je uopće trudna. Dva tjedna kasnije bila je na rutinskom ultrazvuku i doznala da se događa nešto neuobičajeno. "Bili smo tu samo ja i tehničarka, ona sjedi tu i snima me, a onda napiše 'A B', pa je pogledam i pitam: 'Čekaj, čekaj, nosim li blizance?' 'Ovaj, dušo, nosiš četiri bebe'," rekla je Ness za Boston.com, dodavši da je bila uvjerena da će se onesvijestiti.

To nije bio kraj iznenađenjima. Ness je kasnije saznala da zapravo očekuje dva para jednojajčanih blizanaca: dva dječaka i dvije djevojčice. Izgledi za prirodno začeće četvorki su iznimno mali, a vjerojatnost je procijenjena na između 1 prema 700.000 i 1 prema 1 milijun. Izgledi za začeće dva para jednojajčanih blizanaca u jednoj trudnoći su 1 prema 70 milijuna.

Bebe će se pridružiti obitelji u kojoj već postoji četvero djece, a svi imaju između 7 i 24 godine. Ness je rekla da je njezina obitelj oduševljena viješću. "Prethodno sam imala četiri spontana pobačaja. Moja je baka preminula u siječnju, a ja sam doznala da sam trudna neposredno prije toga, pa mi ovo djeluje kao njen dar koji može nadomjestiti gubitke koje sam pretrpjela", rekla je za Dobro jutro, Ameriko. Bebe se trebaju roditi 18. listopada, ali budući da se radi o visokorizičnoj trudnoći, njezini liječnici žele da rodi u 32. tjednu, dakle od sredine do kraja kolovoza. Buduća mama osmero djece već je odabrala imena za bebe. "Dvije djevojke su Chesley i Chatham, a dva dječaka Chance i Cheston", rekla je za WJAR.

Možda te zanima... Kakve su ti šanse roditi blizance, trojke ili četvorke? Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.