Beba 09. svibnja 2023.

Htjeli drugo dijete, a dobili – četvero! Rođena iznimno rijetka dva para identičnih blizanaca

Foto: Hannah Carmack / Facebook
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Prirodno začete četvorke su relativno rijetke, a dvostruki par identičnih blizanaca još rjeđi. No, ovom se paru upravo to dogodilo kad su poželjeli još jedno dijete…

Kad je Michael Carmack iz Alabame u SAD-u uspio nagovoriti svoju suprugu da imaju još jedno dijete, pa da njihova 8-godišnjakinja dobije brata ili sestru, nije ni sanjao da će uskoro biti otac – petero djece. Hannah Carmack rodila je u ožujku četvero djece, začete prirodnim putem.

Inače, od 100.000 poroda, u oko 80 ih se rodi troje ili više djece, a vjerojatnost začeća četvorki prirodnim putem je jedan od 512.000-677.000 trudnoća, kažu podatci u Journal of Family and Reproductive Health.

„Već na prvom pregledu ultrazvukom Hannah, koja je inače veterinarska tehničarka, na snimci je spazila dvije gestacijske vrećice. Pitala je odmah doktora 'Jesu li to blizanci?' na što doktor nije odgovorio. Ona je zatim pitala 'jesu li trojke?, a onda joj je doktor pažljivo rekao 'Draga, četvero ih je',“ tako je prvi pregled prepričao suprug, koji se odmah potom počeo smijati, dok je supruga počela plakati.

 | Author: Hannah Carmack / Facebook Foto: Hannah Carmack / Facebook

Odmah nakon sastanka, Michael je nazvao njihovog svećenika i dogovorio sastanak, a svećenik je mislio - da se rastaju. Tada su dugo razgovarali s njim, kaže Michael, o tome kako se osjećaju zbog tog što će se njihova obitelj povećati s tri na sedam članova.

Osim što su rijetke četvorke, dodatno je rijetko to što se radi o dva para identičnih blizanaca. Dakle, oba embrija su se podijelila nakon oplodnje, što je izrazito rijetko. Sasvim očekivano, četvorke su rođene ranije, u 27 tjednu trudnoće. Budući da su bebe vrlo malene i da im treba pomoć s hranjenjem, ostat će u bolnici sve do stvarnog termina u lipnju. Bebe su sad dobro, te van svake opasnosti.

Michael je sve rekao kad je o Hannai izjavio: „Moja žena je rock zvijezda.“ I mi se slažemo s njim!


Možda te zanima... Kakve su ti šanse roditi blizance, trojke ili četvorke? Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.