Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 23. listopada 2019.

Viralan video izazvao oprečne reakcije: Odgajateljica uči djecu kako obrisati guzu

Foto: Twitter/jamie
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Neki roditelji smatraju da je ovo koristan trik, dok su se neki našli uvrijeđenima jer smatraju da bi se ovo trebalo učiti kod kuće, a ne u vrtiću ili školi

Svaki roditelj se sjeća kako je izgledalo odvikavanje od pelena i učenje djeteta na kahlicu. Za mališane, ali i roditelje ovo je prava avantura, kod nekih prolazi jednostavno, dok drugima ipak zadaje više muke. Neki roditelji će reći da su im puno pomogle, ako ne i sasvim, odgajateljice u vrtiću, iako će njima biti draže da to obave roditelji.

Mamina strategija za odvikavanje od pelena nasmijala Internet

Vjerojatno ćeš pomisliti da učenje djeteta kako obrisati stražnjicu nakon velike nužde nije dio posla odgajateljica u vrtiću, ali jedna 'teta' se dosjetila trika koji bi mogao pomoći i djeci i roditeljima i odgajateljima. Njezin video u kojem na balonima pokazuje kako obrisati stražnjicu nakon velike nužde naišao je na mnoge pozitivne, ali i negativne komentare.

Kreativna odgajateljica (ili učiteljica) sjela je na stolac ispred mališana koji su također sjedili na stolčićima i svi su imali iza zavezana dva balona. Iako se ne zna tko je odgajateljica i odakle je te koliko su stara djeca, Amerikanci su počeli dijeliti ovaj video jer od američkih predškolaca se već od treće godine očekuje da zahod koriste samostalno. 

tuta Možda te zanima... Kako odvikavanje od pelena može biti zabavno iskustvo? Vrtić

"Svi znamo da mala djeca jedva obrišu stražnjicu pravilno i prije će slušati svoje odgajateljice ili učiteljice nego roditelje, tako da smatram da je ovo odlična ideja", jedan je od komentara na Twitteru.

No našli su se i neki uvrijeđeni roditelji koji smatraju da bi se ovo trebalo učiti kod kuće. 

"Često ni roditelji ne znaju zašto dolazi do urinarnih infekcija kod male djece, posebno kod djevojčica, a glavna stvar je naučiti dijete brisati se od spolovila prema anusu. Zdravstvena edukacija ne mora nužno biti samo kod kuće", napisao je drugi korisnik Twittera.

"Ovo možemo usporediti i sa zdravstvenim odgojem, ja ovo vidim da učitelji uče djecu o njihovim tijelima općenito", stoji u još jednom komentaru.

beba, higijena Možda te zanima... Intimna higijena djevojčica od pelena do puberteta Beba

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.