Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 17. ožujka 2020.

Odaberi pjesmu za pranje ruku i viralni trikovi koji su oduševili mališane i cijeli svijet

Foto: Facebook/Mrs. Woods 3rd Grade
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pravilno i učestalo pranje ruku jedno je od glavnih pravila koja pomažu u prevenciji širenja zaraze koronavirusom, a na Internetu se pojavljuje sve više zanimljivih trikova pomoću kojih će djeci ovo osnovno pravila higijene postati zabavno te će naučiti koliko je važno

Jedna od glavnih uputa u sprječavanju širenja pandemije koronavirusa je pravilno i učestalno pranje ruku. Svjetska zdravstvena organizacija objavila je ilustraciju s uputama korak po korak kako pravilno prati ruke, ovakvu ilustraciju objavio je na svojoj web stranici i Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a kako bi roditeljima olakšali da djecu nauče pridržavati se ovih pravila, društvenim mrežama i Internetom se šire zabavni i korisni savjeti.

Možda te zanima... Sredstvo za dezinfekciju ruku napravi kod kuće Roditelji

William Gibson je 17-godišnjak koji je odlučio pomoći svijetu da im pranje ruku bude zabavnije iskustvo. Nakon što je zaključio da je pomalo dosadno samo pjevati pjesmicu Happy Birthday, kreirao je web stranicu Wash Your Lyrics koja ti omogućava da sam odabereš pjesmicu i napraviš si poster za pranje ruku uz tu pjesmu!  

"Bilo mi je nekako tužno svaki put si pjevati Happy Birthday svaki put kad bih prao ruke," rekao je za BBC. Napravio je web stranicu koja omogućava ljudima diljem svijeta unijeti pjesmu i izvođača i prema tome kreira se poster sa stihovima uz ilustracije po koracima kako pravilno prati ruke prema preporukama Svjetske zdravstvene organizacije.

Prema BBC-u, najpopularnija dosad je pjesma grupe Queen 'Bohemian Rhapsody'. Ovo je korisno i roditeljima koji uče djecu kako pravilno prati ruke i brinuti o higijeni. Odaberi omiljenu pjesmu i isprintaj poster i objesi je na vrata ili zid u kupaonici!

Možda te zanima... Kako djeci objasniti da se ne diraju po licu zbog zaštite od virusa Vrtić

Trik s paprom u vodi koji 'glumi' virus i tinta na rukama

Amanda Lorenzo, odgojiteljica iz Miamija u SAD-u, na Instagramu je podijelila trik s paprom za koji joj je inspiraciju dao video s TikToka. U posudu s vodom stavila je mljeveni crni papar koji predstavlja virus i zamolila jedno dijete u vrtiću umoči svoj prst u 'virusnu vodu'. Nakon što je papar ostao na prstu, objasnila je djeci da tako funkcionira i virus. Neće se maknuti dok ne operemo ruke sapunom i vodom.

Zatim je rekla djetetu da prst umoči u posudu s tekućim sapunom. Rekla mu je da ponovno umoči prst u 'vodu s virusom', a nakon što je dijete to napravilo sav papar povukao se na stijenke posude. Osim papra, mogu se koristiti i šljokice. 

Možda te zanima... Infektolog Tešović objašnjava zašto je bolest uzrokovana koronavirusom blaža kod djece Vrtić

Još jedna učiteljica dosjetila se ideje kako pokazati djeci da prate jesu dobro prali ruke tijekom dana. Ujutro im je dala štambilj sa svojim imenom na gornju stranu šake i rekla im da prate koliko dobro će isprati žig do kraja dana. Ako ostane još tinte, znači da još treba prati ručice.

"Trudimo se u borbi s bacilima. Učenici su ujutro dobili štambilj na svoje šake. Ako do kraja dana sasvim isperu tintu, osvajaju nagradu. Trudimo se", napisala je učiteljica Shauna Woods uz objavu na Facebooku.

Ovi savjeti od iznimne su važnosti za sprječavanje širenja koronavirusa, ali i za cijeli život. Učiteljica uz pomoć kruha dokazala koliko je važno prati ruke

Možda te zanima... Nevjerojatna fotka pokazuje koliko bakterija dijete nosi na rukama Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.