Školarci Zdravlje osnovnoškolca 3860 prikaza 18. prosinca 2019.

Učiteljica uz pomoć kruha dokazala koliko je važno prati ruke

Foto: Facebook/Jaralee Annice Metcalf
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Podsjetite svoju djecu da ruke peru redovito i upamtite da sredstvo za dezinfekciju ruku nije alternativa pranju ruku'

Djeci (i odraslima) ponekad je teško razumjeti stvari koje ne mogu vidjeti. Zato neki kreativni učitelji koriste kruh kako bi djeci pokazali koliko im ruke mogu biti pune mikroba i na taj način im osvijestiti važnost pranja ruku. 

Trikovi pomoću kojih ćete dijete naučiti pravilno prati ruke

"Kako je počela sezona gripe, odlučili smo napraviti u razredu znanstveni eksperiment. Uzeli smo svježi kruh i dodirnuli ga. jedna kriška kruha je ostala netaknuta, jedna je dodirnuta neopranim rukama, jedna s rukama koje su dezinficirane i zadnja je bila s rukama koje su oprane toplom vodom i sapunom. Tada smo odlučili jednu prislonili na razredno računalo”, objasnila je učiteljica Jaralee Annice Metcalf koja je fotografije rezultata objavila na Facebooku, a one su ubrzo postale viralne.

Možda te zanima... Nevjerojatna fotka pokazuje koliko bakterija dijete nosi na rukama Vrtić

Kriške kruha zatvorili su u plastične vrećice. Kriška kruha koju su dodirnuli neopranim rukama bila je najpljesnjivija, a ona koje je dotaknula računalo bila je gotovo jednako odvratna. 

Kao netko tko je bolestan, umoran od bolesti, poručujem vam da perete ruke. Podsjetite svoju djecu da to čine i upamtite da sredstvo za dezinfekciju ruku nije alternativa pranju ruku, upozorila je Metcalf.

Američki Centar za kontrolu bolesti i prevenciju se slaže s porukom ove učiteljice. Navode da pranje ruku smanjuje širenje želučanih i respiratornih bolesti.

Možda te zanima... Loptice u bazenima pune su bakterija povezanih s meningitisom i sepsom! Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.