Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 11. rujna 2019.

Priča iza fotografije koja slama srce: Sestra tješi bolesnog brata

Foto: Facebook/Beckett Strong
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Djeca trebaju podršku i zajedništvo i ne bi ih trebalo odvajati od osobe koja je bolesna. Najvažnije je pokazati da ćemo brinuti o njima bez obzira na situaciju', objasnila je mama troje djece čiji četverogodišnji sin ima leukemiju

Srcedrapajuće fotografije petogodišnje djevojčice koja tješi svog četverogodišnjeg brata kojem je usred njihove bratsko-sestrinske igre postalo mučno zbog posljedica kemoterapije dirnula je svijet. Njihova majka objavila je ovu fotografiju kako bi skrenula pažnju na rak kod djece koji utječe na cijelu obitelj. 

jess rak Možda te zanima... Potresna fotografija djeteta koje umire: 'Ovo je pravo lice raka' Vrtić

"Jedna stvar koju vam ne kažu o raku u djetinjstvu jest da pogađa cijelu obitelj. Uvijek slušate o financijskoj i medicinskoj borbi, ali koliko često vam govore o onome što prolaze obitelji s više djece? Nekima je ovo možda teško vidjeti i pročitati", napisala je dječakova majka Kaitlin Burge na Facebook stranici Beckett Strong, nakon što je njenom sinu u travnju prošle godine dijagnosticirana limfoblastična leukemija i tada su liječnici prognozirali da će liječenje trajati tri godine.

'Zašto smo kćer vodili u bolnicu sa sinom dok je obolio?'

"Moje dvoje djece, između koje je dobna razlika 15 mjeseci, zajedno su prošli put od igranja u vrtiću i kod kuće do zajedničkog sjedenja u bolničkoj sobi. Moja tada četverogodišnja kći je gledala kako njenog brata sele na odjel intenzivne pomoći. Gledala je kako mu liječnici stavljaju masku na lice, bodu iglama, daju lijekove, a on bespomoćno leži. Nije razumjela što se događa. Znala je samo da nešto nije u redu s njenim bratom, njenim najboljim prijateljem", dodala je ova mama troje djece i pojasnila svoju odluku zašto je vodila kćer u bolnicu sa sinom u tako ranoj dobi.

"Djeca trebaju podršku i zajedništvo i ne bi ih trebalo držati dalje od osobe koja je bolesna. Najvažnija je pokazati da ćemo brinuti o njima bez obzira na situaciju", objasnila je u objavi na Facebooku. "Ona je provela puno vremena s njim u kupaonici, otkad je obolio. Bila je uz njega, podržavala ga je i brinula o njemu, nevezano o situaciji.

Povraćanje tijekom igre. Buđenje zbog povraćanja. Stajati uz brata i masirati mu leđa dok mu je mučno. Gubitak kilograma. To je rak kod djece. Uzmi ili ostavi."

Na stranici Gofundme za Beckettovo liječenje skupljaju se donacije.

fb Možda te zanima... Dirljiva fotografija pokazuje snagu djevojčice u borbi s opakom bolesti Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.