Roditelji Tatina zona 13. listopada 2016.

Srcedrapajuća fotografija: Jedina uspomena na preminulu mamu

fb
Foto: Facebook/Steve Elsby
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Sarah i Steve radovali su se dolasku prvog djeteta. Jedan dan, Steve je primio poziv iz bolnice da je Sarah u medicinski induciranoj komi zbog napada uzrokovanog preeklampsijom. Mala Sam rođena je hitnoim carskim rezom. Sarah je preminula sljedeći dan...

Prije pet godina 43-godišnji Steve Elsby i njegova partnerica Sarah veselili su se rođenju prvog djeteta. No, njihovi snovi su uništeni zbog grozne tragedije. 37-godišnja Sarah imala je napadaj uzrokovan preeklampsijom i umrla. Njihova kći Sam rođena je hitnim carskim rezom

"Jedan ponedjeljak Sarah je otišla na posao kao i inače. Neočekivano sam uzeo slobodan dan jer su moji roditelji došli u posjet pa sam išao s njima na ručak. Sarah i ja slali smo si poruke tokom dana, no onda je ona odjednom utihnula", ispričao je Steve za The Mirror

Visoki tlak u trudnoći može biti opasan i za mamu i za bebu

To popodne Steve je primio poziv iz bolnice. Rekli su mu da je Sarah bila u autobusu na putu kući kad je imala napad izazvan preeklampsijom. Kad je stigao u bolnicu, liječnici u mu rekli da je Sarah u medicinski izazvanoj komi i da će je probuditi sljedeći dan. "Obavijestili su mi i da je naša kći rođena hitnim carskim rezom. Na žalost, Sarah se nije probudila i preminula je sljedeći dan. Bio sam shrvan, u šoku i ljut na svijet - ali imao sam bebu za koju sam se morao brinuti." Sam je rođena šest tjedana prije termina pa je tata Steve stalno išao u bolnicu kako bi bio s njom.

Održavali majku na životu 55 dana kako bi spasili bebu

"Prvih par godina kao samohrani roditelj, suočio sam se s dosta izazova. Pod broj jedan, Sarah i ja nismo bili u braku pa nisam mogao prijaviti dijete. Trebalo mi je više od mjesec dana kako bih uspio". Htjeli su mu i uzeti skrb nad djevojčicom, morao se na sudu boriti za skrbništvo i prije nego je Sam dijagnosticirana bolest krhkih kostiju, optužili su ga za zlostavljanje.

'Tuga nikad neće nestati, ali sam se naviknuo na nju'

"Peta je godišnjica od kad je Sarah preminula. Tuga nikad neće nestati, ali sam se naviknuo na nju. Biti samohrani roditelj najteži je posao na svijetu, osobito ako ste sramežljivi i povučeni kao ja. Ali je također i najljepši i nevjerojatno nagrađujući. Jedna od najvećih promjena je bilo saznanje koliko tata su samohrani roditelji jer su im partnerice preminule. Zbog toga sam shvatio kako nisam sam."

Tata traži donacije majčinog mlijeka za svoju bebu

Kad je Sarah bila u bolnici, osoblje je snimilo fotografiju nje i Sam i to je ova fotografija koju je za malu obitelj pravo blago. "Uvijek govorim Sam da je njena mama na nebu i da je uvijek gleda." 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.