Vrtić 23. travnja 2024.

Zakon i red: Mariska Hargitay prekinula snimanje da bi pomogla izgubljenoj djevojčici

Foto: Steve Bergman/Press Association/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Neki glumci i glumice toliko se sužive sa svojim likovima da gotovo da postanu ti likovi. No, sve je to u redu dok su bez obzira na sve samo i uvijek – ljudi.

Sjećaš li se sebe u djetinjstvu, kako su ti likovi s televizije (jer tada nije bilo puno drugih ekrana) bili poput stvarnih ljudi? Nismo tada puno razmišljali je li to glumac ili glumica, nego se podrazumijevalo da je ta osoba koju vidiš na ekranu – uistinu ta osoba. Isto bi se dogodilo kad bi nekog od glumaca vidjeli na ulici. I to je ta neka čarolija televizije, ekrana, igranih serija i filmova.

Upravo je takvo jedno iskustvo nedavno doživjela glumica Mariska Hargitay, daleko poznatija kao opaka policajka Olivia Benson iz kultne serije Zakon i red. Nedavno je ona, naime, zaustavila snimanje ove serije kako bi pomogla izgubljenu djevojčicu vratiti njezinoj obitelji.

Tijekom snimanja novih epizoda serije „Law & Order: Special Victims Unit“ u New Yorku prošlog tjedna, jedna se djevojčica izgubila i hodajući uokolo u potrazi za svojom obitelji ugledala Marisku Hargitay i njezinu policijsku značku. Djevojčica je prišla „teti policajki“ i zamolila je za pomoć. Naime, ona se igrala u Fort Tryon Parku, gdje se snimalo, i odvojila se od svoje majke, ispričao je svjedok magazinu People.

Taj je isti svjedok rekao da je snimanje epizode prekinuto na oko 20 minuta jer je Hargitay naravno krenula u akciju, spremna pomoći djevojčici da pronađe svoju mamu. Simpatično je kako djevojčica uopće nije bila svjesna činjenice da su posvuda okolo kamere i ekipa koja se nalazi na snimanju scena koje će se prikazati na malim ekranima.

Srećom, nije dugo trebalo da policajka Olivia Benson, odnosno Mariska Hargitay, zajedno s djevojčicom pronađe njezinu mamu, te da priča dobije svoj sretan kraj na kojem se djevojčica ponovno ujedini sa svojom obitelji. Olivia Benson je, kao i uvijek, bila glavni heroj.

Hargitay ovu kultnu ulogu glumi od 1999., kada je dobila ulogu u spin-offu Zakona i reda koji je sada najdugovječnija dramska serija u udarnom terminu američke televizije. Ona i njezin glumački kolega Ice-T nedavno su proslavili 25. godišnjicu serije intervjuom za Entertainment Weekly.

Tom je prilikom tijekom intervjua imala priliku pogledati sebe u prvoj sezoni serije. „Tako je drugačije“, rekla je tada, te dodala: „Tako smo mladi, a sve ima tu neku slatku vibru. Tako je slatko i nevino, i obožavam to. Da ste nam dali tu istu scenu i da je sada napravimo, bilo bi tako drugačije.“

Osim tog, Mariska je to tako lijepo opisala: „Volim gledati početke, tako da stvarno možemo biti sigurni u evoluciju ovih likova i cijeniti je. A ta evolucija - posebno Olivije Benson, i zrelost, i ova žena koja izrasta u svoju moć. Prelijepo je.“

Potpuno se slažemo s njom. No, nama je ipak najbolje to što je ona, usprkos svojoj slavi i profesionalnosti, pronašla vremena pomoći maloj, izgubljenoj djevojčici. Nije ni čudo da je i u seriji pravi heroj!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Vezani članci