Roditelji 04. prosinca 2023.

Megan Fox želi odgojiti sinove tako „da mogu osjetiti duboku emocionalnu intimnost“

Foto: Collin Xavier/Image Press Agency ABACA/Pixsell
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Možemo li svojim primjerom podučiti djecu emocionalnoj ranjivosti? Megan Fox smatra da možemo, a stručnjaci se slažu s njom.

Kažu oni koji ne znaju da dječaci ne plaču, da dječaci moraju – biti muškarci, da se moraju čeličiti, da nije u baš fora da budu emotivni, odnosno ako jesu, onda su slabići… I tako, svašta govore oni koji ne znaju. A istina je sasvim drukčija, samo što mnogi na to zaboravljaju ili pak jednostavno nisu odgojeni da tako razmišljaju.

Možda te zanima... Dečki ne plaču – i drugi mitovi koje moramo zaboraviti kad odgajamo dječake Roditelji

No, Megan Fox nije među njima, a ni stručnjaci se ne bi složili s njima. Slavna glumica dala je nedavno intervju za portal WWD, te je kroz razgovor najavila svoju novu knjigu poezije "Pretty Boys Are Poisonous", čiji bismo naslov mogli gotovo doslovno prevesti: „Lijepi dječaci su otrovni“. U tom je razgovoru Megan izjavila da se nada će njezina djeca izrasti u "poštene i pune poštovanja" odrasle osobe.

Megan Fox je, inače, mama trojici dječaka - 7-godišnjem Journeyju, 9-godišnjem Bodhiju i 11-godišnjem Noahu. Ona je, kaže u razgovoru, puno razmišljala o tome kako ih želi odgojiti da postanu dobri ljudi jednog dana kada budu odrasli.

“Vrlo mi je važno odgajati dječake koji su u stanju biti vrlo duboko emocionalno intimni sa svojim partnerima”, podijelila je, te pojasnila da to želi postići upravo vlastitim primjerom, odnosno modeliranjem takvog ponašanja i transparentnošću.

"Vrlo mi je važno da nisu lažljivci, da su u stanju biti potpuno transparentni, pošteni i puni poštovanja... u nekom trenutku svog života", rekla je, te dodala: "Ne očekujem od njih da sa 16 godina pronađu svoju svetu ljubav, ali očekujem da će u jednom trenutku doći do tog mjesta jer ja sam njihov prvi susret sa ženama i način na koji ih volim utjecat će na način na koji smiju voljeti druge kada uđu u vezu .”

Ovaj je razgovor o knjizi zapravo dio njezine turneje u kojoj predstavlja knjigu koja, kažu tamošnji mediji „ulazi duboko u srž toksične muškosti i nevolje muškaraca u Americi kroz njezinu tjeskobnu, često oštru poeziju“. Megan pak o zbirci kaže: “Provela sam cijeli život čuvajući tajne muškaraca, tijelo me boli od nošenja težine njihovih grijeha”.

Inače, Fox je priznala da su je u prošlosti privlačili "tipovi zločestih dečki", pa možda upravo zbog tog nema problema s iznošenjem loših strana muškaraca u svom životu i veza s njima. Njezine veze bile su u središtu pozornosti tijekom cijele njezine karijere - a ona je javno progovorila i rekla da nisu sve bile zdrave, niti na duge staze.

No, trenutačno je daleko od tog i usredotočena na sljedeću generaciju – svoje sinove. “Nadam se da će im samo moja transparentnost u načinu na koji se družim s njima, na način na koji ima sve predstavljam i kako sam nježna prema njima, omogućiti da vole na stvarno zdrav način,” rekla je Fox.

Nije lako boriti se s lošim porukama društva o dječacima i muškarcima. Bez obzira na to što mislili o Megan Fox i njenim vezama u prošlosti, ovdje se s njom moramo složiti.

Možda te zanima... Ovo je vjerojatno najgori roditeljski stil – mrze ga djeca, groze ga se stručnjaci Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.