Vrtić 16. svibnja 2024.

Tata se zapitao: Ako kći mora na javni toalet, vodim li je u muški ili ženski?

Foto: tiktok
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nije zgodno vidjeti muškarca u ženskom toaletu, niti se muškarac ugodno osjeća u ženskom toaletu. Isto tako, djevojčica se ne osjeća ugodno u muškom toaletu. Koji je pravi izbor?

Kad god možemo, mi kao roditelji, izbjegavamo javne toalete. Dok god su djeca dovoljno mala da ih možemo odvesti na neko mjesto gdje to mogu obaviti, riješimo to radije tako. Jer bez obzira na sve i bez obzira na to da uistinu ima čistih javnih toaleta, nije nam najugodnije odvesti dijete u jedan od tih toaleta, posebno ako dijete već samo obavlja sve i želi sve to odraditi bez pomoći.

Možda te zanima... Rasprava: Treba li tata voditi kćer u ženski toalet? Roditelji

No, nekad je javni toalet neizbježan. I ako treba ići sin, pravilo je da s njim ide tata, a ako treba voditi kćer, s njom ide mama. Osim ako u tom trenutku nema tog „pravog“ roditelja prisutnog, pa toalet mora obaviti roditelj – suprotnog spola. E, tad dolazi do dileme – ići u toalet prema spolu djeteta ili roditelja?

Jedan tata na TikToku zapitao se upravo to pitanje, a na ideju je došao kad se našao u situaciji da mora on odvesti kćer na toalet, saznavši da njegov brat postupa različito od njega. Zato je odlučio zamoliti društvene mreže da mu pomognu smisliti što učiniti.

„Dakle, mi smo dvojica očeva s dvije djevojčice u zabavnom parku Disney World“, započeo je svoj video TikToker DJ Drewski. „Kao tata djevojčice, vodim svoju kćer u muški WC, naravno, u kabinu u toj kupaonici. Moj brat svoju kćer vodi u ženski toalet. Ženski toalet. Ne znamo koji je pravi način za to ili kako se žene osjećaju. Jednostavno mi nije ugodno ući u žensku kupaonicu.“

U tom trenutku njegov brat ističe nešto što mnogima padne na pamet u ovom kontekstu, iako – nije pravilo. Njegov brat kaže: „Radije ih vodim u žensku kupaonicu, a čista je, čišća od muške.“ Hm, iako na prvu možemo reći da je to sigurno tako, činjenica je da je to daleko od bilo kakvog pravila.

„Dakle, koje je pravo rješenje za mene kao tatu djevojčice, koja je kupaonica prava kupaonica u koju mogu dovesti svoju kćer kao otac?“ zapitao se tata.

@djdrewski As a “Girl Dad” which restroom are you supoose to use with your toddler DAUGHTER in public places??? #question #girldad #toddlersoftiktok #disney ♬ original sound - DJ Drewski

Nakon što je ovaj video postao viralan, nekoliko je mama dalo svoje mišljenje na ovu temu. Mnoge su isticale da je sasvim u redu da on uđe u ženski toalet sve dok je jasno zbog čega je tamo i on to istakne.

„Ženski WC je pravi odabir, samo na ulazu recite 'ulazi tata djevojčice',“ napisala je jedna mama, a druga je potvrdila: „Radije bih da se moj muž najavi i dovede naše djevojke u ženski.“

Jedan je komentator pomalo zločesto primijetio: „Dame će vas prihvatiti, samo se najavite. Ako vam neke dame stvaraju probleme, one očito nemaju djece. Ignorirajte ih“.

Jedan tata djevojčica u komentarima se ipak nije složio s mamama, pa je napisao: „Kao tata djevojčice - muški WC, ravno u kabinu... nikada nisam imao problema .. LOL!“

Jedna je žena napisala i svoje iskustvu iz djetinjstva: „Tata me znao odvesti u muški toalet i tjerao me da zatvorim oči dok ne uđemo u kabinu! To nikada nije bio problem, ni meni ni mojoj mami! Što god vam se sviđa, ja mislim.”

Činjenica da ovi očevi uopće razgovaraju i razmišljaju o najboljem planu za nešto što se tiče njihovih kćeri, kako bi se one i druge žene osjećale ugodno, govori već puno. No, stvarno nas zanima kako to čine tate za svoje djevojčice kod nas, a isto tako i kako to čine mame s dječacima.

pelene, tata, beba Možda te zanima... 'I muški toaleti trebali bi imati stolove za previjanje beba' Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.