Roditelji Tatina zona 24. studenoga 2017.

Rasprava: Treba li tata voditi kćer u ženski toalet?

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jedna mama svojim pitanjem je izazvala veliku raspravu kada je napisala da ne odobrava suprugov izbor da njihovu kćer odvede u ženski toalet

Zamislite ovu scenu: Tata je u kupovini sa svojom četverogodišnjom kćeri, a onda ona mora ići u zahod. I sada se postavlja pitanje: Treba li tata ići s njom u ženki ili muški toalet? 

Jedna mama na web stranici Mumsnet izazvala je veliku raspravu kada je napisala da ne odobrava suprugov izbor da njihovu kćer odvede u ženski toalet"Rekla sam mu da žene to ne vole i da ju je trebao odvesti u muški zahod. Jesam li bila nerazuma ili je on u pravu?", pitala je mama.

Možda te zanima... Ponašaju li se tate drugačije prema kćerima? Roditelji

Dobila je preko 500 odgovora i u toj raspravi je očigledno da su mnogi roditelji podijeljeni. Mnogi su napali ideju da muškarac ulazi u ženski wc. "To nije primjereno. Sjećam se da sam rekla svom dragom mužu da kaže dragoj kćeri da se treba naviknuti da sama ide na toalet ako nema mene jer muški zahodi znaju biti strašni. Tada je bila starija od četiri godine", napisala je jedna mama u raspravi. 

'Nikad ne vidite žene da sinove vode u muški toalet'

Druga je predložila da bi tata trebao koristiti wc za invalide. Također je bilo mnogo i ovakvih komentara: "Nikad nisam vidjela muškarca u ženskom toaletu i nije primjereno da oni ulaze unutra. Trebali bi voditi kćeri u muški zahod dok ne budu dovoljno stare da idu same ili neka koriste wc za invalide. Nikad ne možete vidjeti žene da vode sinove u muški toalet, dodala je jedna komentatorica. 

pelene, tata, beba Možda te zanima... 'I muški toaleti trebali bi imati stolove za previjanje beba' Roditelji

Međutim, bilo je i onih koji su smatrali da je normalno da tata odvede svoju kćer u ženski toalet, tako jedna od komentatorica kaže: "Ne bi mi smetalo, a vjerojatno je i mnogo ljepše za nju".

Naravno treba naglasiti da je svaki zahod u ženskom toaletu odvojen. I da svatko ima svoju privatnost tako da se ne može ništa vidjeti, za razliku od muškog toaleta: "Ne bih marila ako muškarac sa svojom kćeri uđe u ženski toalet. Mi imamo odvojene kabine i onda ne možete vidjeti nikoga, za razliku od muškog toaleta gdje mala djevojčica može vidjeti muškarce kako uriniraju", napisala je druga mama.

The National At-Home Dad Network Možda te zanima... Tate ne čuvaju djecu, oni su roditelji! Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.