Roditelji 13. svibnja 2024.

Vozač tramvaja objavio video: 'Tata vodi sina preko 6 traka - na crveno! Roditelj za poželjeti'

Foto: Facebook
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Sve se veća pažnja posvećuje sigurnosti u prometu, a jedna nedavna situacija u Zagrebu ponovno je potaknula raspravu o važnosti poštivanja prometnih pravila, osobito kada su u pitanju najmlađi sudionici u prometu.

Vozač zagrebačkog tramvaja, poznat po svojoj Facebook stranici "Treskom po Zagrebu", podijelio je snimku koja je izazvala mnoge reakcije javnosti. Na snimci se vidi otac koji, ne mareći za crveno svjetlo na semaforu, prelazi Ulicu grada Vukovara s djetetom za ruku. Ovaj neodgovorni čin nije samo ugrozio njihovu sigurnost, već je i potaknuo raspravu o važnosti odgovornog ponašanja u prometu, posebno u odgoju djece.

"Vodi sina kroz crveno preko šest prometnih traka i dva tramvajska kolosijeka ispred tramvaja koji se još nije zaustavio. Ne samo to, nego svojim postupkom ohrabruje dječaka s druge strane ceste da i on krene na crveno", napisao je vozač. 

Vozač tramvaja ističe kako ovakvo ponašanje ne samo da postavlja loš primjer djetetu, već i potiče neodgovorno ponašanje u prometu od najranije dobi. Ovaj incident postavlja pitanje odgovornosti roditelja u podučavanju djece o sigurnosti u prometu i izaziva razmišljanje o širem kontekstu prometne kulture u našem društvu.

"Tako se od malih nogu uči djecu da je sasvim u redu prijeći na crveno ako nema nikoga. A onda dojuri motorist i svi će prvo pitati kojom je brzinom vozio, umjesto da pitaju što pješaci rade na kolniku kad je upaljeno crveno svjetlo", zaključio je vozač.

Možda te zanima... Video u kojem prolaznik spašava bebu u kolicima prije prometne ceste zaustavlja dah Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.