Roditelji Tatina zona 19. prosinca 2022.

Trebaju li tate s kćerima ići u ženski toalet?

Foto: @chroniclesofdaddy via Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Tata dviju djevojčica u iskrenoj je objavi progovorio o predrasudama, ali i objasnio je zašto sa svojim djevojčicama uvijek odlazi u ženski toalet.

Muhammed Nitoto sjeća se kako je pocrvenio od srama kada je prvi put odveo svoje dvije kćeri u javni ženski toalet. "Ja sam crnac visok 190 cm", napisao je Nitoto te dodao: “nisam imao pojma kakva će biti reakcija.” U isto vrijeme, otac djevojčica Zendaye (5) i Zuri (3) nije se slagao s drugom opcijom. Mlađa kćer je još uvijek nosila pelene, a stol za presvlačenje u muškom toaletu bio je na otvorenom, pokraj umivaonika i pisoara. "Zaštita privatnosti moje djece moj je glavni prioritet", rekao je.

Napomenuo je da je većina muških zahoda često prljava i nije uređena adekvatno za bebe i djecu. Nitotov prvi izbor uvijek je obiteljska ili rodno neutralna kupaonica, ali mnoga mjesta ih nažalost nemaju. U tom slučaju sa Zendayom i Zuri posjećuje žensku kupaonicu.

Kalifornijski tata i bloger rekao je da se uvijek najavi prije ulaska. “Kažem: ‘Oprostite, ‘Ja sam tata i imam svoje kćeri sa sobom. Imate li nešto protiv da ih uvedem?’”, objasnio je Nitoto. “Ako čujem otvaranje vrata, ponovno se najavljujem. Ne želim nikoga iznenaditi. Znam da su neke žene doživjele traumu i da bi se mogle bojati. Trudim se da budem obziran." 

Iako je pitanje koje kupaonice ljudi koriste nedavno izazvalo burnu raspravu u američkoj javnosti, Nitoto je rekao da nikada nije susreo osobu koja bi bila uvrijeđena ili uznemirena njegovom prisutnošću u ženskom toaletu. Jednom prilikom ga je žena zamolila da pričeka vani dok ona ne završi. Zatim se ponudila da čuva stražu ispred kupaonice za njega i njegove djevojčice."Biti tata s kćerima je jednostavno potpuno drugačije iskustvo nego biti mama sa sinom", rekao je i dodao: "mislim da mame to razumiju". 

Nitoto je dobio mnogo pohvala nakon što je na Instagramu podijelio objavu o tome zašto svoje kćeri vodi u ženski toalet.

“Ja sam otac male dame, a muški toaleti jednostavno nisu mjesto za djevojčicu! Pisoari nisu najprivatnija stvar! Ova objava mi je dala hrabrosti da je s poštovanjem odvedem u ženski toalet, ako toalet za osobe s invaliditetom nije dostupan. Hvala još jednom,”, samo je jedan od mnoštva pozitivnih komentara. 

Trebaju li očevi ići s kćerima u toalet? Napiši nam svoje mišljenje u komentarima.

Možda te zanima... Udaj se za muškarca koji će biti najbolji otac tvojoj djeci Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.