Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 13. travnja 2021.

10 stvari koje trebaš prihvatiti kad si mama trogodišnjaka

povrće dijete
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pročitaj nekoliko jako 'ozbiljnih' stvari s kojima se trebaš pomiriti ako imaš trogodišnje dijete koje upravo negdje 'šefuje'

Odgoj trogodišnjeg djeteta zahtijeva od mama da nauče i razumiju mnoge 'temeljne istine' o sebi. Što ih brže prihvatiš i nastaviš dalje, to bolje za tebe. Naravno, lista je namijenjena samo za dobru zabavu, ali pročitaj o čemu se radi jer Frozen se neće pogledati sam od sebe! 

1. Ponekad (jako često) si 'zločesta' mama

Ustvari, ponekad si najzločestija mama na svijetu. Radi se o situacijama kada odbijaš svom djetetu dati slatkiše prije večere

2. Ti si kriva

Niste zapamtili da je vaše dijete danas trebalo ponijeti svoju najdražu knjigu u vrtić. Svi su imali svoju knjigu, ali ne i vaše dijete. Plakalo je tijekom čitanja knjiga u vrtiću. Plače još i sada. I naravno, vi ste krivi za to

3. Tvoju nesposobnost u roditeljstvu premašuje samo tvoje 'okrutno' kuhanje

Ovo zoveš večerom? Odvratna piletina, povrće i riža? Tvoje dijete zna istinu. Druge dobre mame hrane svoju djecu pomfritom i pohanim mesom svaku večer, zajedno s finim sokom! 

djevojčica temper tantrum bijes Možda te zanima... 1000 neću i niti jedan jedini hoću Roditelji

4. Tvoj suprug je Brad Pitt

Tata je najbolji i najšarmantniji čovjek na svijetu. Čak i ako si zadnjih sat vremena provela radeći neki smiješan i zamršen 'projekt' koji uključuje pištolj za vruće lijepljenje, tempere, škare i karton i osjećate posljednje 'komadiće' svog zdravog razuma - kada tata dođe kući, postaješ nebitna! A, tata niti ne zna koristiti pištolj za vruće lijepljenje...

5. Užasno pjevaš

Nee, tako se to ne pjeva! Izraz lica tvog trogodišnjaka jednak je zgroženom licu člana žirija nekog talent showa. Prestani prije nego zauvijek ne oštetiš nečiji sluh! 

6. Također si grozna i u čitanju knjiga

Nisi se zaustavila kako bi analizirala svaku ilustraciju detaljno nego si čitaliaprave riječi na stranici? Ili, još gore, jesi li PRESKOČILA STRANICU?! Čak i ako se radilo o posveti ili stranici o autorskim pravima? Tvoje dijete mora toliko toga trpjeti od tebe da je to strašno! 

Možda te zanima... 10 razloga zašto je treća godina 'gora' od druge Vrtić

7. Tvoj osjećaj za modu je očajan

Zašto opet nosiš tu majicu? Voliš li plavu boju? Ozbiljno? Jesu li te hlače donji dio pidžame? Zašto tvoja kosa izgleda ovako? Što je to na tvom licu? Misliš li da to sjenilo na vašim očima izgleda lijepo? Ozbiljno??

8. Nikad ne dopuštaš zabavne stvari

Vožnja u lunaparku, karnevali, rođendanske zabave...ništa se od toga ne računa ako ne traje vječno. Jer, istog trenutka kada posjedneš dijete u autosjedalicu, čut ćete negodovanje ili plač. Jer, zašto nisi ostali u lunaparku još jedan sat (iako ste bili tamo tri sata)? Samo kako bi 'obranila' one zadnje 'komadiće' zdravog razuma? Sebično, mama, sebično...

9. Nisi poštena

Stvar je gotovo nepodnošljive nepravde što ste dopustili njezinoj sestri da nosi Elsin kostim u predškolu. Također, nju ste pustili da bude duže budna prošlu noć! I zašto kupanje tako kratko traje?! Zaista si okrutna osoba opijena moći, prerušena u mamu koja pokušava podijeliti slatkiše ravnopravno, ali uvijek ispadne nepošteno!

10. Ipak, ponekad si najbolja mama na svijetu

Da, ponekad primiš najveće moguće pohvale. I što ima veze ako je to nakon što ste pripremili pomfrit za večeru! Znate da vam dijete zapravo pokušava reći da te toliko voli zbog onog projekta s pištoljem za vruće lijepljenje od neki dan.

Možda te zanima... Šaljivi popis: 30 načina kako u sekundi uvrijediti dijete Vrtić
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.