Roditelji Sretna mama 01. lipnja 2017.

Genijalan mamin trik pomaže roditeljima da ne 'polude'

Foto: Facebook/ShaunaHarvey
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jedna mama odlučila je biti više pozitivna u odgajanju svog sina i isprobala je metodu gumenih narukvica dizajniranu kako bi ju spriječila u tome da se naljuti na njega. Podijelila je svoje rezultate u viralnom postu koji bi svaki roditelj trebao pročitati

Kao roditelji, ponekad gubimo strpljenje s našom djecom. To je činjenica. Trudimo se ne izgubiti ga, ali s mališanima koji ga svakodnevno testiraju, teško je baš svaki put ostati strpljiv i miran. Shauna Harvey došla je na briljantnu ideju na blogu The (Reformed) Idealist Mom. Njezin Facebook post o rezultatima njezinog eksperimenta podijeljen je više od 11.000 puta i ima više od 1.000 komentara.

Shauna započinje svoj post ovim riječima: "Danas sam pokušala nešto novo. Na zglobu sam nosila 5 gumenih narukvica, od trenutka kad sam se ujutro ustala do trenutka kad sam navečer stavila sina na spavanje. Tih 5 gumenih narukvica predstavljaju svaki put kad izgubite strpljenje ili kažete nešto ružno svom djetetu."

Pet pozitivnih reakcija za popravak odnosa

Kako objašnjava ova mama, ideja je premjestiti gumenu narukvicu na drugu ruku svaki put kad izgubite strpljenje, a kako biste premjestili narukvicu natrag na ruku, trebate napraviti 5 pozitivnih stvari sa svojim djetetom, poput plesanja, pjevanja, čitanja knjige i slično. 

Možda te zanima... Želiš prestati vikati na svoju djecu? Probaj ova tri koraka Roditelji

Mama je pročitala kako je za svaku lošu reakciju, potrebno napraviti pet pozitivnih reakcija za popravak odnosa, dakle, pet gumenih traka i pet stvari, ako morate premjestiti jednu. Ona kaže da planira koristiti gumice dok god ne nauči kontrolirati svoje reakcije i biti strpljivija. Rezultati? Uspjeh. "Završila sam dan sa svih 5 gumica na zglobu. Jako sam ponosna na sebe zbog strpljenja sa svojim sinom. Znam da je tek prvi dan, ali nadam se da će gumice pomoći našoj komunikaciji i odnosu."

Nakon tjedan dana korištenja gumenih narukvica, ova mama kaže kako je metoda promijenila dinamičnost s njezinim sinom i kako puno bolje svladava njegove najteže trenutke. "Primijetila sam da i on bolje odgovara kada nisam glasna i razgovaramo o problemu. A, sada, ako se neprimjereno ponaša, ljubazno ga zamolim da ode u svoju sobu jer ne želim svjedočiti takvom ponašanju."

Gumene narukvice, gumice za kosu ili bilo kakve druge trakice koje možete držati na zglobu služe kao fizički podsjetnici koji nas zaustavljaju u našim namjerama, daju nam priliku da se smirimo i nađemo bolji način na koji bismo reagirali. "Mislim da se kao roditelji uvijek trebamo podsjetiti da su djeca samo djeca i da još uvijek uče. Mi smo njihovi primjeri", objašnjava mama Shauna. 

Roditelji razgovaraju s djetetom Možda te zanima... 6 savjeta za bolju komunikaciju s djetetom Školarci

 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.