Brzo je gotov i nije ga komplicirano napraviti. Čisti užitak za hladne dane u kojem će uživati cijela obitelj
Sastojci:
- 4 žumanjka
- 6 žlica šećera
- 20 grama margarina
- 100 grama čokolade za kuhanje
- 4 bjelanjka
- 4 žlice brašna
- 1 prašak za pecivo
Ganache krema:
- 500 ml vrhnja za šlag
- 300 grama čokolade za kuhanje
Priprema biskvita:
1. Na pari istopite margarin i čokoladu, te ostavite da se prohladi.
2. Žumanjke dobro izradite sa šećerom.
3. U žumanjke dodajte pripremljenu čokoladu s margarinom i brašno koje ste prethodno pomiješali sa praškom za pecivo, sve zajedno izradite.
4. Bjelanjke izrađene u čvrsti snijeg lagano umiješajte kuhačom ili pjenjačom u pripremljenu smjesu.
5. Izlijte u pripremljeni kalup promjera 23 X 32 cm, koji ste prethodno pouljili i pobrašnili.
6. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
Priprema kreme:
1. Vrhnje za šlag stavite kuhati na laganu vatru do vrenja, taman da postigne temperaturu koja će fino otopiti čokoladu.
2. Čokoladu malo nožem usitnite, može biti na srednje krupne komade.
3. Prelijte čokoladu sa dobro ugrijanim vrhnjem, te miješajte sve dok se skroz čokolada ne istopi.
4. Prelijte preko biskvita.
5. Ostavite na sobnoj temperaturi da se rashladi, a onda možete staviti u frižider da se dobro stegne.